וידוי קטן לכבוד יום הכיפורים…- בתקופת בית הספר הייתי תלמידה ממש טובה, כזו שמכינה תמיד שיעורים (כן- מעולם לא פיספסתי, ולא- אפילו לא פעם אחת…!), כזו שלומדת בשקידה לכל המבחנים ו…תאמינו או לא, כזו שמסיימת ללמוד למבחנים יום קודם, כך שביום האחרון לפני המבחן תמיד הייתי חופשיה, בעוד שרוב החברים שלי רק התחילו ללמוד.
לכבוד מה הוידוי? לכבוד זה שנזכרתי לפני כמה ימים בשיעורי גיאומטריה ובהוכחות למשפטים הנדסיים שהיינו צריכים לסיים תמיד במילה מ.ש.ל. (מה שהיה צריך להוכיח). זוכרים את זה?
המילה הזו תמיד תהיה מקושרת אצלי לתרשימים ארוכים שבסופם סוג של סיפוק. או במילים אחרות: הנה לך, המורה, הצלחתי לפתור את זה! מ.ש.ל!
ולעניינינו…:
כשאתם מחפשים עבודה ושולחים קורות חיים, אתם מניחים כהנחת מוצא שמי שיושב בצד השני וממיין את קורות החיים שלכם באמת קורא אותם. כתבתי לא פעם ולא מעט פוסטים על מה שמתרחש מאחורי הקלעים, אבל כיוון שאני בראש הנדסי היום, וכיוון שעד היום אני ממשיכה לפגוש מחפשי עבודה שמתפלאים בכל פעם מחדש מהסיפורים שלי על איך באמת קוראים את קורות החיים שלכם, החלטתי לפשט את התהליך באופן הברור ביותר. בדיוק כמו בהוכחה של משפט הנדסי.
אז הנה התהליך, קחו אותו בחשבון בכל פעם שאתם לוחצים על כפתור ה SEND ושולחים את קורות החיים למשרה…:
↓
1. מהו הנסיון העיקרי הנדרש? א. תפקיד- סוג, דרגת בכירות, ב. שנות נסיון, ג. סביבות טכנולוגיות (במידה ומדובר במשרה טכנולוגית)
2. איזו השכלה נדרשת ומהיכן?
↓
↓
קורות חיים שצלחו את הסינון הראשוני יעברו סינון נוסף וקריאה מעמיקה יותר:
↓
החלטה על גורל קורות החיים
מ.ש.ל
קורות החיים שלכם הם כרטיס הביקור שלכם, או כמו שאני אוהבת להשוות- אתם הספר, קורות החיים הם המלל שעל הכריכה האחורית.יש לכם עד דקה, במקרה הטוב, לגרום ל”קונה הפוטנציאלי” לשלוף דווקא אתכם מבין כל הספרים שעל המדף, להתלהב ולהוציא את הארנק בכוונה לקנות. או במילים אחרות- עד דקה בכדי להרשים את המגייס/ת, לשכנע שיש לכם נסיון מתאים למשרה ולשווק לו/לה את עצמכם.לא בטוחים שקורות החיים שלכם עושים את העבודה? נו, בשבילכם אני כאן… שילחו אלי מייל לתיאום פגישה ונשב על כוס קפה לכתיבת “הכריכה” הטובה ביותר ל”ספר” שלכם!

זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
9 תגובות. השאירו תגובה חדשה
את באמת משהו מאיה! כל הכבוד על התכנים – איכות וכמות כאחד! 🙂
ניסיתי לראות את החיוב, אבל לאור אני רואה דברים שלא מובנים לי ולכן אני שואל….הפוסט אולי בא בטעם טוב , אבל עדיין יש כמה נקודות שלא הבנתי מה הם עושות שם….
1. רשום שאתם בודקים שנת לידה / מצב משפחתי , למה ?
הרי למרות הסקרנות שבדבר, הרי אלא גורמים שיכולים להשפיע על החלטה לגייס מישהו , ומצד שני אנחנו המגוייסים מכירים את השטיקים האלה ולכן לא נרשום זאת בקורות החיים.
2. רשמת שיש מעבר על 2 הפיסקאות האחרונות של הניסיון התעסוקתי , הרי מבנה קורות החיים מדורג באופן שהניסיון הנוכחי הוא הראשון והניסיון הראשון / הכי רחוק נמצא בסוף , אז אם אני מתראיין למשרה של סמנכ"ל פיתוח למשל , כי זה התפקיד הנוכחי שלי אבל התחלתי מתפקיד של איש בדיקות/מפתח זוטר , הרי שאת מתמקדת בניסיון הזה ולא בניסיון האחרון שלי שיותר רלוונטי למשרה הספציפית כי את מרפרפת במהירות על ייתר הפסקאות…או שמה היה אצלך בילבול קל והתכוונת ל 2 הפסקאות הראשונות של הניסיון המקצועי (דהיינו התפקיד הנוכחי וזה שלמפניו) שעליהם אתם עוברים לעומק ובריפרוף על האחרים ?
3. תמצית / מכתב מקדים ?
היחידים שכותבים זאת הם אנשים חסרי ניסיון שצריכים איזה משהו שיתן פוש לקורות החיים שלהם מול כל האחרים שיש להם ניסיון, ברגע שמישהו צובר ניסיון של 1-2 שנים ומעלה, הוא כבר מוריד את המכתב המקדים ,אבל משום מה אתם עדיין מחפשים אותו ? יכולה להסביר את זה יותר לעומק….
4. את נוטה לרשום שאם התפקיד הוא טנכלוגי אז יופיע דברים מסויימים בו , אבל גם מציינת שמסתכלים על השפה (אנגלית / עברית) בלי ציון בתלות בתפקיד, למה זה אמור לשנות לי אם אני מתראיין לתפקיד מוריד ספלי קפה בחברה ישראלית, אם הקורות חיים שלי כתובים באנגלית ? השפה שבקורות חיים מהווה למעשה אינדיקציה לאופי התפקיד (הערה שאני הייתי מצפה למצוא ליד ולא נמצאת)
תודה סנדרה, נעים לקרוא כתמיד וממריץ להמשיך… 🙂
ולזה ששואל: אכן הרבה שאלות. אנסה לענות לכולן.
1. למה בודקים פרטים אישיים? כדי לקבל תמונה על מי שעומד מהצד השני של קורות החיים. והאם מדובר בפרופיל הרצוי למשרה.
האם מתייחסים לגיל? לרוב כן… ובבקשה לא להרוג את השליח. כלאמר- אותי. אני רק רוצה לשקף מציאות ולא להתדיין על האם זה נכון וצודק או שלא… כי על זה אפשר לפתוח סמינריון שלם של התדיינות. אגב, אתה מוזמן להצטרף לפאן פייג' בפייסבוק, שם העליתי היום לינק לדהמרקר. הם עשו פרוייקט שלם על עניין הגיל בהיי-טק.
ובקשר לזה שאפשר לא לציין גיל בקורות החיים. נכון מאוד. אפשר בהחלט. הבעיה היא שמגייס מיומן כבר מכיר את השיטה וגם יודע לקרוא בין השורות מה הגיל המדובר. אפשר על ידי חישוב שנות הנסיון, אפשר על ידי בדיקת שנת סיום השירות הצבאי ואפשר על ידי שנת סיום הלימודים…
2. הכוונה בפסקאות האחרונות לפסקאות האחרונות כרונולוגית. משמע לשני התפקידים האחרונים שבוצעו במהלך הקריירה.
3. כמו ששמת לב סידרתי את הנקודות על פי סדר הקריאה שלהם בקורות החיים ועל פי סדר החשיבות שלהם. במידה ומחפש העבודה כתב מכתב מקדים או תמצית נסיון או כל הקדמה אחרת במייל- אנחנו נקרא אותה בזריזות. אבל, רק אחרי שנעבור על כל שארהנקודות שציינתי.
אגב, זה לא מדע מדוייק. כל ממיין קורות חיים מפתח לעצמו שגרה. יכול להיות שמישהו בכלל לא יטרח לקרוא את התמצית. יכול להיות שאחר יקרא אותה בשלב הראשון. מה שציינתי בתרשים הוא תהליכים שאפשר לתאר ככאלה שסבירותם מאוד מאוד גבוהה…
4.לא הבנתי כל כך את הנקודה הזו. אני מקווה שאני אענה לענין: שפת קורות החיים היא חלק מהרושם הראשוני, בדיוק כמו האורך או העיצוב של קורות החיים. יש ממיינים שאין להם בעיה לקרוא קורות חיים באנגלית (אני בעצמי חושבת שבאנגלית יש דברים שנכתבים לפעמים מרשים יותר…), אבל, יש גם כאלה שרק נתקלים בשני עמודים צפופים באנגלית בשביל שהם יחטפו סחרחורת ובעתה. אין כאן דברי ביקורת על מה עדיף: אנגלית או עברית, אבל, יש עובדה- יש ממיינים שיעדיפו לקרוא בעברית ויש שיעדיפו באנגלית ועל כן לשפה יש השפעה ראשונית מודעת או לא מודעת על הרושם הראשוני מקורות חיים.
מקווה שעניתי על הכל, ואם יש עוד שאלות או הערות- מוזמן… 🙂
הי מאיה, תודה , מה לגבי תמונה , ראיתי גישות שונות בעד ונגד, שנה טובה,מוטי
מצטרפת לשאלה של מוטי לגבי התמונה:לצרף או לא? מה אתם,המראיינים, חושבים על זה?
סוגיית התמונה היא סוגיה מעניינת. העליתי לפני כמה שבועות את השאלה הזו בעמוד של Tips4Geeks בפייסבוק והתשובה שקיבלתי שם מאנשי גיוס היתה פה אחד: נגד.
אישית, גם אני לא מציעה להוסיף תמונה. לרוב האנשים התמונה עלולה להזיק יותר מאשר להועיל.
ועצם זה שאתם מוסיפים תמונה עלול ליצור רושם כאילו אתם חושבים שהמראה החיצוני חשוב ושיש משקל למראה בהגשת מועמדות למשרה…
אגב, מי שכל כך ירצה לחטט ולבדוק איך אתם נראים יכול לחפש אתכם בפייסבוק או בלינקדאין.
האם לעיצוב לא סטנדרטי של קורות החיים מהווה יתרון? הרי לקורות החיים יש תבנית מסויימת, איזה משקל יש לחריגה ממנה?
ליואב- תלוי מאוד עד כמה לא סטנדרטי. פרט קצת יותר למה אתה מתכוון…
(אגב, כבר קיבלתי קורות חיים שכל העמוד הראשון היה תמונה ענקית של המועמד במהלך רכיבה על אופני הרים, וגם קורות חיים שבנויים בצורת שיר ראפ עם חרוזים…האם לזה התכוונת :)?)
דווקא חשבתי על משהו קצת יותר מקצועי אבל אחר. משהו שיציג את סט היכולות / ידע מקצועי שנרכש עם השנים באופן ויזואלי ולווא דווקא אך ורק טקסטואלי.