זוהי בדיוק התקופה שבה משתחררים לשוק העבודה לא מעט בוגרים טריים. ואם אתם חלק מהם, הפוסט הזה בדיוק עבורכם. טוב אז… אני בטוחה שאני לא צריכה לספר לכם כמה תסכול מרגישים בכל ביקור באתר דרושים כזה או אחר. כמות המשרות המיועדות למועמדים מתחילים היא זערורית במיוחד, אבל בזה לא מסתיים התסכול, משום שגם כשכבר תמצאו משרה שהכותרת שלה היא Junior Developer / מפתח מתחיל או כל חלופה מקבילה אחרת וכבר תהיו אופטימיים ש…הנה יש משרה חדשה לחסרי ניסיון! תגלו לצערכם בתוך תיאור המשרה שורה מעצבנת הדורשת נסיון של בין 1-3 שנים.
הנה 8 טיפים שכל בוגר טרי של מדעי המחשב חייב לדעת:
- כתבו קורות חיים מקצועיים ומרשימים- כן, כן… אני יודעת שבשלב זה, חייכם כה קצרים, שעדיין אין לכם ממש קורות לכתוב עליהם. אבל זה לא אומר שבגלל זה צריך להיות בהם יותר לבן (רקע) מאשר שחור (טקסט). הייתם בצבא? פרטו את הנסיון. עבדתם במקביל ללימודים? פרטו את התפקידים- גם אם אינם קשורים כלל לתחום הלימודים, בוודאות רכשתם בהם כישורים שתוכלו למנף הלאה. עשיתם עבודת גמר? כתבו עליה. קיבלתם ציון גבוה בפסיכומטרי? אל תדאגו, זה לא כזה מביך לציין אותו בקורות החיים… איזה כלים ושפות תכנות אתם מכירים? פרטו אותם ככל האפשר.
- בנו תיק עבודות- אתם בטח יכולים להבין שהמעסיק הפוטנציאלי שלכם חושש לגייס חתול בשק, נכון? אז הוכיחו לו שאתם לגמרי לא הימור מסוכן והראו לו את כל מה שאתם יודעים. איך? מומלץ להקים אתר ולפרט בו: מידע כללי עליכם, מי אתם, מה אתם אוהבים לעשות, כישורים, ידע מקצועי, איפה למדתם, תמונה, תחומי עניין מקצועיים וכמובן דוגמאות לפרויקטים שעשיתם מלווים בהסברים. גם המלצות אפשר להוסיף- עדויות על היכולת המקצועית שלכם וגליון ציונים- אם הציונים שלכם מספיק גבוהים, כמובן.
- בצעו פרוייקטים בהתנדבות- זו הרי הבעיה הגדולה ביותר… לעשות את הצעד הראשון פנימה לתוך שוק העבודה כשאין לכם עדיין שום נסיון קודם. אז… צרו את הנסיון הזה יש מאין- חפשו פרוייקטים קטנים המתאימים לפרילנסרים והציעו לבצע אותם בהתנדבות. בתנאי…- שאתם יכולים להציג אותם בתיק העבודות שלכם, כמובן. Win-Win לכולם.
- פתחו פרופיל ב Github- והעלו בו קטעי קוד שכתבתם- גם אם מדובר בפרוייקטים דמיוניים.
- השתתפו בפרוייקטי Open Source. נסו לחטט קצת כאן, למשל: https://github.com/explore .
- הצטרפו לאתר meetup והירשמו לקבוצות ישראליות. וכמובן שגם לכו למפגשים, זו הרי כל הפואנטה..! 🙂
- אמנם יש לכם תואר, אבל יסתבר לכם מהר מאוד שלמרות זאת כשאתם קוראים תיאורי משרות של תפקידים זוטרים, מציינים שם דרישות של המון דברים שאתם בכלל לא מכירים. נו, ברוכים הבאים למציאות… בקיצור, אין ברירה- המשיכו ללמוד והשתתפו בקורסי On-Line- יש עשרות אתרים כאלה ללמידה עצמאית.
- לכו לכמה שיותר ראיונות- כן, גם למשרות שאינן משרות חייכם. למה? כדי להתאמן ולתרגל, כדי ללמוד מה שואלים בראיונות, כדי להכיר אנשים, כדי להכיר חברות, כדי להכיר תפקידים וכדי להכיר טוב יותר את עצמכם ומה עושה לכם את זה יותר ומה פחות.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
תגובה 1. השאירו תגובה חדשה
בתור מעסיק: 5 ופרויקטים עצמאים זה הדבר הכי חשוב. לא לשכוח לציין את זה בקורות חיים.
פרויקט ללימודי תואר זה לא פרויקט עצמאי 😉