טוב, לא צריך להיות גאון הדור בכדי לנחש שלהיות מפוטר זה לא כיף…
בלשון המעטה, כן?
אבל, מעבר לשלל התחושות הלא נעימות המעורבות בסיטואציה, הבעיה הגדולה ביותר היא הדאגה לעתיד. חוסר הוודאות הוא אחד המאפיינים הבעייתיים של פיטורים ואבטלה.
זו גם הסיבה לכך שבפוסט הזה אני רוצה לספר לכם על סקר שבוצע בארה”ב. השתתפו בו יותר מ- 1000 עובדים שפוטרו ממקום העבודה שלהם והוא בדק מה עלה בגורלם בתקופה שלאחר מכן. העובדים שהשתתפו בסקר היו בגילאים 18-78 (גיל ממוצע 37), 499 גברים, 507 נשים ו 2 שלא מגדירים את עצמם.
אז מוכנים? מתחילים:
- לא נעים להודות בפיטורים, אבל מסתבר שלמרות זאת 54.1% ממשתתפי הסקר היו כנים בראיונות העבודה וסיפרו שסיום העסקתם נבע מפיטורים.
- יותר קל להודות בפיטורים כשהסיבה לכך נובעת משיקולים פיננסיים של המעסיק. 21% אמרו שפוטרו בגלל קיצוצים, רק 11% הודו שפוטרו בגלל חוסר שביעות רצון מהביצועים שלהם בעבודה.
- למרות חוסר הנעימות שבסיטואציה, 21% מהמפוטרים הודו שירדה להם אבן מהלב בזכות הפיטורים.
- 70% מהמפוטרים לא קיבלו המלצות ממקום העבודה האחרון.
- ומה קורה למפוטר מבחינת רמות שכר ותפקיד אחרי הפיטורים? האם מפוטרים משדרגים את מעמדם או להיפך? ובכן, על פי הסקר, רוב המפוטרים מצאו תפקיד חדש דומה לזה שממנו פוטרו. 38% מהם אפילו מצאו תפקיד בכיר יותר מזה שממנו פוטרו. כך או כך, אצל רובם היתה ירידה בשכר בתפקיד שלאחר הפיטורים. אצל נשים הירידה בשכר היתה גדולה יותר מאשר אצל גברים (3.4% לעומת 2.1%). ובהמשך לזה- 1 מתוך כל 4 עובדים לא היו מרוצים משכרם בתפקיד החדש שמצאו לאחר הפיטורים.
ועכשיו לשאלת השאלות, זו ששואל את עצמו (וגם אותי) כל מחפש עבודה באשר הוא- כמה זמן לוקח היום למצוא עבודה חדשה? ובכן… ברור שהרבה תלוי ברמות הביקוש בענף ובמקצוע הספציפיים של מחפש העבודה, בהשכלה שלו, בדרג/שנות נסיון שלו ובפרמטרים נוספים, אבל על פי מקרים שאני נתקלתי בהם בשוק הישראלי זה לוקח בין 3-6 חודשים בממוצע. ואם נחזור לאותם 1000 מפוטרים שהשתתפו בסקר, נגלה שבממוצע לקח להם 5 חודשים למצוא עבודה חדשה.
זו גם הסיבה לכך שאם פוטרתם וחשבתם לדחות את תחילת החיפוש במספר חודשים בכדי ליהנות קצת מהחופשה הכפויה, אמליץ לכם לא לעשות זאת. התחילו לחפש כמה שיותר מוקדם- גם ככה זה לוקח מספר חודשים ובין פעולה אחת של חיפוש עבודה לשניה ובין אם תרצו לבין אם לא, בכל מקרה יהיו זמנים מתים שתוכלו לנצל לעיסוקים אישיים ולהנאה.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
2 תגובות. השאירו תגובה חדשה
היי מאיה ,
בפברואר קבלתי מכצב פיטורין , סיום העסקה ב28/2/23 ,
ומיד התחלתי בחיפוש , סגרתי מקום עבודה והתחלתי ככל הנראה מהפחד שלא אמצא סגרתי זאת .
ב1/3/23 התחלתי אך לצערי איני מרוצה בכלל
האם אני יכולה להתפטר ולפנות לדרישת אבטלה על סמך המתכב פיטורין מחודש פברואר ?
היי אפרת,
עניתי לך במייל. מקווה שקיבלת אותו.