לעיתים קרובות מחפשי העבודה מרגישים כמו דני-דין: רואים (את המשרות ושולחים קורות חיים), אבל בלתי נראים. ממש כאילו… כאילו אף אחד לא קורא את קורות החיים שלהם…
למעשה, התחושה הזו לא לגמרי דמיונית. כך מסתבר בניסוי שנעשה לאחרונה.
מה לדעתכם היו תוצאות הניסוי?
מסקנות?
- אני תמיד טוענת שהסיכוי לקבל תגובה למשלוח של קורות חיים, כשהם כתובים נכון, עומד בממוצע על 5-8 אחוזים (תלוי במספר משתנים). גם תוצאות הניסוי הזה תומכות בכך, כי 6 חברות התכוונו לזמן את פרנק לראיון מתוך 100 שליחות. חשוב לציין שמראש החוקרים השקיעו מחשבה רבה ביצירת קורות חיים מלאי buzz words, שיעלו בוודאות בחתכים של תוכנות סינון אוטומטיות.
- רק 28 חברות טרחו להשמיע קול ולשלוח עדכון שקיבלו את קורות החיים ושהתשובה שלילית.
- מגייסים רבים אינם קוראים את קורות החיים ובטח שלא מגיעים עד לסופם, אחרת הם גם היו קוראים את ההערה שנכתבה שם בסוף.
- המגייסים שיצרו קשר במטרה להמשיך את התהליך עם המועמד הערפדי, מוכיחים עד כמה שלב סינון קורות החיים הפך לרובוטי ועד כמה קריאת קורות החיים היא בסך הכל רפרוף מהיר על מנת לאתר את מילות המפתח המתאימות ותו לא.
- ולסיכום, הנה לכם עוד הוכחה למה כל כך חשוב לבנות ולטפח רשת של קשרים מקצועיים, כדי שתוכלו להפעיל אותם בעת חיפוש עבודה ולעקוף את תהליכי הסינון הקלאסיים.בשורה התחתונה, מכיוון שאני עדה לכמות הזמן, האנרגיות והמחשבה שמחפשי עבודה רבים משקיעים היום בכתיבת קורות החיים שלהם, לא נותר אלא לקוות שבקרוב מאוד גם המגייסים ישקיעו לפחות רבע מהזמן הזה בקריאתם…
כך נראו קורות החיים של “רכז הגיוס” ו”מחפש העבודה” פרנק נ. שטיין:
למעוניינים, הקליקו כאן ללינק למאמר המלא על ניסוי “מחפש העבודה המסתורי”.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
2 תגובות. השאירו תגובה חדשה
המסקנות האלה לא נובעות מהתוצאות:
1. זה שלא חזרה תשובה לא מרמז שמדובר במועמד "נעלם מהעין". סביר להניח באותה מידה שהמגייס שקרא את קו"ח האלה פשוט לא הגיב כי הוא הבין שמדובר בשטות ואין צורך לבזבז על זה זמן מיותר.
2. אלו שהחזירו תשובה שלילית-יכול להיות שהם עובדים עם מערכת ממוחשבת שברגע שקו"ח מסומנים כ"לא מתאים" מיד נשלח מייל עם תשובה שלילית.
כך שלמעשה, התוצאה היא שהרוב המוחלט של קורות החיים נקראים. יותר מזה, הם נקראים ברמת התעמקות מספיקה כדי להבין האם המועמד קשור בכלל לתחום המשרה או לא. את הסינון הבא, ממילא עושה מישהו מקצועי יותר כמו המנהל המגייס.
לאנונימי,
לגבי 1. מכיוון שכתוב בסוף שזהו ניסוי ושהמגייס מבין שהוא נבדק, יש כאן טריגר חזק שאמור לגרום לו להראות שהוא לא נפל בפח וגם להגיב. אם אני הייתי יודעת שעליתי בחכה של ניסוי כזה, הייתי מאוד רוצה להוכיח ש"אצלי זה לא קורה"…
לגבי 2. כן, זה גם יכול לקרות, אבל בכל מקרה רק 28 חברות שלחו מייל כזה.
ובל נשכח את התוצאה של 6 החברות שיצרו קשר בכדי לזמן לראיון… ל 6 המגייסים הללו אין שום תירוץ טוב…