“מהן התכונות השליליות שלך?”
“מהן החולשות שלך?”
“מנה/י 3 תכונות שליליות”
“איזו תכונה את/ה צריכ/ה לשפר?”
“איזו תכונה המנהל הישיר שלך רצה שתשפר/י?”
אז מה לענות? הנה 20 טיפים שמוצעים על ידי מיטב המומחים לאיך להתמודד נכון עם השאלה הזו:
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
24 תגובות. השאירו תגובה חדשה
למה לא קראתי את המאמר הזה אתמול ?????????????????????? לפני הראיון הגורלי עם רפרנטית הגיוס החופרת !!!!!
משום מה לא נראה לי שלציין תוכנת מחשב שאינני שולט בה תהיה תשובה מתאימה כאן
אני מסכים בהחלט. תוכנת מחשב שאינני שולט בה אינה תכונה. לדעתי תשובה כזו תתפרש כנסיון התחמקות עלוב.
לגבי תוכנת המחשב- אני מסכימה שזו לא תשובה אידאלית ובטח לא התשובה הכי טובה שתוכלו לתת, אבל לא מעט מומחים ציינו זאת כתשובה לגיטימית. שימו לב- זו לא תשובה שמתאימה לאנשי היי-טק/תוכנה/מערכות מידע ושאר מקצועות קרובים, אבל היא כן יכולה להתאים למקצועות אחרים.
אגב, אם אין ברירה והמראיין לא מסתפק בתשובות שלכם ומבקש דוגמאות נוספות, או שאם השאלה נשאלת אחרת למשל: ספר לי על החולשות שלך- תשובה כזו יכולה להיות לגיטימית.
שלום מאיה
כאחד המנוסה באיתור ומציאת עבודה נתקלתי לא פעם שאלה מהסוג הרע ביותר
אי אפשר לצאת טוב בסוג זה של שאלה!!!
אני הייתי שמח לקבל כמה תשובות חכמות אפשריות שלדעתך מסוגלות להיות עבירות בראיון
מכיוון שברור לכל שהתשובות הניתנות לשאלה מכשילה ומכוערת זו הן שקריוות
אוו שקריות למחצה צריך היה על כל המועמדים לראיונות העבודה לסרב לענות. מכיוון שאני יודע שזה לא יקרה בקלות אלא בצו משפטי כפי שאסור לשאול לנטיות מיניות של המועמד למשל
למרות כל זאת אשמח לקבל כמה תשובות אינטילגנטיות למענה מהם התכונות השליליות שלך ובטח לא ברמה שאינני יודע להפעיל את תוכנת האקסל לדוגמא!!!
שלך יוסי
מצטרף לאלו שציינו כי חוסר שליטה בתכנת מחשב הינה תשובה פטתית !!!
הייתי מציע שתתני מס' אפשרויות קונקרטיות לתשובה בטיפ אחד במקום 20 טיפים אבסטרקטיים שמשאירים אותי עם אותה הדילמה.
מכל מקום תודה על כוונת העזרה.
תגובה לאיש חדש ולאנונימי.
אף יועץ/מאמן אישי לא יתן תשובה ספציפית לשאלה הזו בגלל 2 סיבות עיקריות:
1. התשובה חייבת להיות אמיתית ולא משהו שממציאים. אין ברירה… במעמד הראיון המראיין הוא זה שידו על העליונה ועליכם לענות לשאלות שלו אם אתם מעונינים בתפקיד, גם אם השאלה טפשית או לא לענין או לא מקובלת עליכם. לכן אחת מהעצות היא לחשוב טוב על עצמכם ועל התפקיד הנוכחי או האחרון שלכם ובצורה הכנה ביותר לחשוב מה לא אהבתם לעשות ובמה הייתם פחות טובים מאחרים. כיוון שתתבקשו לפרט לאחר מכן למה עניתם איך שעניתם ויבקשו מכם דוגמאות לאיך זה מתבטא, תצטרכו לחשוב על תשובה אמיתית ולא יעזור שאני או מישהו אחר יגידו לכם בדיוק מה לענות, כי תיתקעו בשלב שלאחר מכן- בשלב הפירוט.
2. בכל משרה יש דרישה לתכונות ספציפיות. התשובה חייבת להיות מותאמת למשרה שמתמודדים עליה. אם אתם מתמודדים על משרת מכירות ביישנות היא תכונה גרועה ולא כדאי לציין אותה. אם אתם מתמודדים על משרת פיזיקאי- אין בעיה לציין אותה וכן הלאה…הכל תלוי במשרה ולכן אין תשובות פלא שיתאימו לכולם.
לכל מי ששאלו אותו מה התכונות השליליות שלך ולא ידע מה לענות-
מאיה צודקת, האמת היא התשובה הטובה ביותר, אך יש לומר אותה בעדינות..
"להמציא" תכונה שנשמעת טוב לא עובד על המראיין/ת המנוסה. ועוד משהו חשוב: המראיין/ת כבר מכיר אתכם ממהלך הראיון והתכונה השלילית שתגידו חייבת לעלות בקנה אחד עם הדמות שהצטיירה עליכם בעיני המראיין/ת. ראיון הוא מפגש קצר ואם ההתרשמות שהמראיין/ת קיבל/ה עליכם תתנגש עם התשובה שעניתם לשאלה הזו תצאו, כמו שאומרים,"פארשים", לא אמינים לא אותנטיים ובוודאי שלא ירצו להמשיך אתכם את התהליך בחברה.
מה רע בלהגיד אני פרפקציוניסט/ אני קפדן מידי (ראי סעיף 14)?
אני פרפקציוניסט, קפדן מדי וחשוב לי שהדברים יהיו מדוייקים אבל למדתי להסתדר עם התכונה הזו ואני למדתי להתאים את עצמי ללוחות הזמנים בעבודה ולהתרכז בדברים החשובים..
"אכלת אותה".
זו בדיוק התכונה השלילית שלי שאני לומד לשפר אותה, ומסתבר שאני לא יכול לספר את האמת בגלל שזה נדוש.
מאיה, זאת תעודת עניות של מראיינים.
או שיפסיקו לשאול את השאלות האלה (וציינת שיש כאלה),
או שילמדו לזהות אם התכונה הזאת עולה בקנה אחד עם הדמות של המרואיין לפי הרושם שהוא השאיר על המראיין (גם את זה ציינת).
אבל, מכאן ועד להגיד שפוסלים מרואיין על כך שהוא מציין שהוא פרפקציוניסט (פוסט אחר שלך) זה פשוט
שטחיות וחוסר רצינות.
היי גלעד,
לא פוסלים מרואיין בגלל שענה "אני פרפקציוניסט", או לפחות- אני מקווה שלא פוסלים. אבל, אם אתה יודע מראש שיש תשובות שהפכו עם הזמן לקלישאות, תשובות שהיחס אליהן עלול להיות לא אוהד במיוחד, אזי, למה להשתמש דווקא בהן?
במקרה שלי זו התכונה הכי בולטת ולכן היה ברור לי שאני מציין אותה עד שהתחלתי לקרוא מאמרים/פרסומים..
לגבי יחס למרואיין שמציין תכונה כזאת, תסתכלי בבקשה בפיסקה הרביעית ב- שאלת השאלות: מהן התכונות השליליות שלך?
בכל אופן, למדתי רבות מהמאמרים שפירסמת.
תודה!
גלעד-
אתה צודק בכך שאם מראיינים חושבים שכל מי שעונה "פרפקציוניסט" כנראה מתחכם הם עובדים על אוטומט ולא קשובים דיים. זו תסמונת חיילים במרפאה- על כל אחד שמתלונן על בעיה אמיתית יש עוד ארבעה שמזייפים ודווקא החולה האמיתי נפגע מכך.
בתור מראיין אין לי בעיה שתאמר פרפקציוניסט כל עוד תוכל להסביר לי איך זה עלול לפגוע בעבודה שלך או באיזה אופן זה עשוי לגרום לבעיה. כך אני אבין שגם אתה מודע לבעייתיות כאן ומאמין שזה שלילי (ולא, בעייתיות היא לא "זה מכביד עליי אישית" או "אני נשאר יותר מדיי שעות בעבודה בגלל זה". זה כבר מריחה בוטה)
לאחרונה שאלו אותי שאלה דומה אך קשה בהרבה, שלא ידעתי איך לענות. השאלה היתה אלו נקודות חלשות (מבחינה מקצועית) המנהל שלך היה אומר עליך? זאת שאלה שלדעתי אין תשובה שאפשר לענות מבלי לירות לעצמך ברגל. כיצד עונים על שאלה מסוג כזה?
היי, פתרון אפשרי למצב כזה הוא למנות חולשות שהיו נכונות לתפקיד קודם ולא לתפקיד נוכחי. לאחר שתמנה אותן, עליך להוסיף שבעקבות ביקורת שקיבלת למדת להתמודד/להימנע/לתקן את המצב והיום אתה פועל/מגיב אחרת…
כתשובה לשאלה מהי תכונת האופי השלילית שלך אניממליצה לענות כך: אני יודע/ת שאני לא מושלמ/ת אך זה מעולם לא הפריע לי להשתלב בצוות עובדים או להצליח במשימות שנתנו לי.לאור העובדה וכאן לחזור על 3 התכונות הטובות שכבר ציינת … אני מאמין /ה שגםבמשרה הזו אני אוכל להשתלב בהצלחה ולמלא את המוטל עלי על הצד הטוב ביותר.
טובה ענבי
מאמנת לתחום הקריירה
לדעתי, על השאלה של תחונות שליליות שהמנהל היה אומר עליך אפשר לענות כך:
"הוא לא אמר לי על איזהשהם בעיות איתי אבל אתם יכולים לשאול אותו בעצמכם כי בכל מקרה הממליץ שלי." זה כמובן במקרה שהמנהל הולך להגיד דברים טובים
ברחתי מראיון עבודה שבו ביקשו ממני שאמלא 3 תכונות שליליות ו-3 חיוביות. אחת מספיקה ועל זה קיבלתי יעוץ מהמאמן האישי ששכרתי בזמנו. ראיתי את השאלון, וברחתי משם ישר הביתה.
אם זה מה שהם רוצים שמועמד יעשה אז ממש לא כואב לי שמבריזים למראיין.
איזה תכונות כדאי לומר כשמתראיינים לתפקיד של מתמחה בראיית חשבון?
לאנונימי- אין נכון ולא נכון בשאלה הזו… חשוב בינך לבין עצמך מה המעסיק מחפש כשהוא מחפש מתמחה בתחום הזה… מה חשוב לו? מה צריך כדי להצליח בתפקיד?
עכשיו חשוב על עצמך- מה מאפיין אותך? מה פחות טוב אצלך? על מה פעם קיבלת ביקורת? ומה מבין מה שפחות טוב אצלך ממש לא רלבנטי לתפקיד שאתה מחפש עכשיו, מה בוודאות לא יפגע בהצלחתך לבצע את התפקיד כהלכה? זה בדיוק מה שאתה יכול לענות כתשובה. וזכור להכין דוגמא לכל תכונה שאתה מציין, כי הסיכוי שיבקשו אותה ממך בראיון גדול!
בהצלחה!
הי,
אני לא מאוד אסרטיבי וזה גם משהו שהמנהל הקודם שלי היה אומר עלי,
האם לומר תשובה זו, זו יריה ברגל?
אציין שאני מודע לבעיה ומטפל בה בהצלחה.
נ.ב. העבודה שאני מכוון אליה אינה ניהולית.
לאנונימי,
תלוי איזה תפקידים אתה מחפש… יש תפקידים שאינם ניהוליים, אבל גם בהם נדרשת אסרטיביות ויש תפקידים שבהם לא. כמו כן, בחר את התשובה בכל מקרה לגופו בהתאם לדרישות המשרה ולכישורים המבוקשים לה שמופיעים בתיאור המשרה.
הי מאיה,
אחת החולשות שלי היא שאני בעצם "לא פרפקציוניסטית", יש לי ראיה מאד חדה של מצבים, עובדת היטב בלחץ וריבוי משימות, בד"כ משפרת ומקצרת תהליכי עבודה וזה הטריידאוף לעשיה טובה מאד אך לא מושלמת- איך לנסח זאת בצורה שתתקבל טוב בראיון לתפקיד ניהולי?
היי,
הבעיה היא שמה שאת מתארת זה לא בדיוק חולשה… ב2.5 השורות שכתבת יש הרבה יותר סופרלטיבים חיוביים משליליים, מה שהופך את התשובה לקצת מתחמקת. בעבר כתבתי גם על זה שלציין משהו חיובי במסווה של שלילי זו לא הדרך הנכונה לענות לשאלה כזו (מוזמנת לחטט פה תחת התגית "טיפים לראיונות עבודה". נסי להציג את זה בדרך אחרת שתהיה פחות "שקופה"… 🙂 או לחילופין בתשובה אחרת.