טוב, אז מה פתאום שיש רק גורם אחד שמשפיע על קריירה שלמה?! הרי, מי לא יודע שההשכלה משפיעה והמוסד להשכלה גבוהה בו למדנו משפיע וכמובן שהרקע הסוציו-אקונומי שלנו והמקצוע שבחרנו וגם כישורים אישיים והשקעה בעבודה ותכנון נכון ו…מזל. כל אלה משפיעים על הסיכוי שלנו להצליח בקריירה.
אז זהו, שהשבוע קראתי מספר מחקרים שטוענים בכל תוקף שכל מה שכתוב פה למעלה זה בולשיט אחד גדול, כי מה שיוביל אותנו להצלחה בקריירה זה משהו אחר לגמרי.
מהו הגורם הזה?
האמת היא שההסבר מאוד פשוט: מי לא יודע כמה חשוב שיהיו לנו קשרים? ומי לא יודע כמה חשוב שיהיו כמה שיותר קשרים? העניין הוא שגם אם אתם יודעים את זה כבר מזמן, מאוד יכול להיות שבניתם את רשת הקשרים שלכם לא נכון ובדיוק פה החידוש, כי מה שהכי חשוב זה איך בנויה רשת הקשרים שלכם.
הנה, נניח שרשת הקשרים שלכם נראית ככה:
מצד שני… נניח שרשת הקשרים שלכם נראית דווקא ככה:
לרשת במבנה פתוח יש עוד מספר יתרונות משמעותיים (יתרונות חשובים מאוד עבור מי שרוצה להצליח בעבודה):
- אחד מהמחקרים שנעשו בנושא מצא שאנשים עם רשת קשרים פתוחה הם בעלי ראיה הרבה יותר ראלית ומדויקת של העולם. למעשה, אנשים כאלה יכולים לחזות טוב יותר מגמות, שינויים וטרנדים מאשר אנשים עם רשת קשרים סגורה.
- אנשים בעלי רשת קשרים פתוחה לא חייבים להיות חדשניים. מספיק להם לשמוע על רעיון חדש ממישהו באחת מקבוצות הקשרים שלהם בכדי להביא את אותו הרעיון לקבוצה אחרת של קשרים. כך הם הופכים לסוכני חדשנות או כפי ש-90% מהאנשים מתהדרים בכך בלינקדאין: Innovation!
- אנשים בעלי רשת קשרים פתוחה עשויים להיות בעלי ערך רב עבור האחרים אם יואילו בטובם לחבר בין 2 אנשים מקבוצות קשרים שונות. מתחילים להבין עכשיו איך זה קשור להצלחה בקריירה?! (היום אני עוזר לך ומקשר אותך ומחר… אתה מקשר אותי…).
- ולסיום, אנשים בעלי רשתות קשרים פתוחות חשופים למגוון סוגים של אינפורמציה שניתן לשלב יחד ולהשתמש בה ביצירתיות. קחו את סטיב ג’ובס כדוגמה- אחת מהחוזקות שלו היתה סקרנות שהובילה אותו להרחיב את תחומי הידע שלו לכיוונים לגמרי לא קשורים האחד לשני וכך גם להתחבר עם מגוון רחב מאוד של אנשים. השילוב הייחודי של כל הידע הזה בא לידי ביטוי בחברה שהקים והנה מה שאמר על זה פעם: “יצירתיות זו בסך הכל היכולת לחבר בין דברים. כששואלים אנשים יצירתיים “איך עשיתם את זה?” הם מרגישים קצת אשמים, כי זה לא באמת שהם עשו משהו, הם רק ראו משהו”.
מסקנה?
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
תגובה 1. השאירו תגובה חדשה
כמו תמיד, המאמרים שלך מעניינים ומועילים (: נתת לי כמה נקודות למחשבה. מור