לכאורה אתם מתאימים לה בול. יש לכם את ההשכלה שמופיעה בדרישות המשרה, יש את הנסיון והרקע הרלוונטי, גם מבחינת שנות נסיון קיימת ביניכם התאמה. ממש זיווג משמים!
אתם קוראים את תיאור המשרה, מסיקים שזה אחלה תפקיד עבורכם (ואתם עבורו), שולחים קורות חיים ו… הנה זה קורה: מנהלת הגיוס מתקשרת, שואלת מספר שאלות ומזמנת לראיון.
אז בואו ונעשה סדר בדברים. אם קיבלתם זימון לראיון עבודה, משמע המעסיק הניח בעת שקרא את קורות החיים שלכם שקיימת התאמה ביניכם לבין המשרה. הרי אחרת לא היה מזמן לראיון מלכתחילה, נכון?
זאת אומרת שבראיון העבודה קרה משהו שהוביל לאכזבה. המעסיק הניח שאתם מתאימים, אך התבדה. זה בדיוק מה שאתם חייבים לחקור: מה קרה שם? מהי הדלתא שבין קורות החיים לבין מה שנתגלה בראיון העבודה?
משום שבינינו…- רוב האנשים הם “בסדר”, אבל המראיין מחפש מישהו שהוא מעבר ל”בסדר”. למעשה המראיין מחפש משהו שכל אחד קורא לו אחרת: קליק, תחושת בטן, אינטואיציה טובה, תחושת חיבור… אבל הקליק הזה לא נוצר בראיון בזכות עובדות קרות כמו למשל שאתם מנוסים בשפת פיתוח כלשהי או שבתפקיד האחרון עבדתם על פרוייקט כזה או אחר. זה אמנם מה שפתח את הדלת לראיון מלכתחילה, אבל זה לא מספיק, זוהי רק נקודת ההתחלה. כאן הכוונה לכל מה שמעבר לעובדות- לאופי ולאישיות שאתם מפגינים בראיון העבודה. במילים אחרות הכוונה לכישורים רכים, גם כאלה שאינם מפורטים כלל בדרישות המשרה.מחקרים וסקרים רבים נעשים בשנים האחרונות בכדי לגלות מהו המרכיב הסודי הזה שיוצר את הרושם המוביל להחלטה לקבל או לא לקבל מועמד לעבודה. אז מהו?
ובכן, בלא מעט מחקרים הרוטב הסודי הזה הוא לא אחר מאשר הגישה: ה- Attitude של המועמד. כן, מראיינים מצפים לאותנטיות, לשקיפות ולגישה חיובית. הנה, ממש לאחרונה פורסם בנושא עוד סקר שנערך על ידי Economic Times בקרב 800 מנהלי גיוס ומשאבי אנוש ועלו בו התשובות הבאות:
– “האם יצא לך לגייס עובד שלא התאים בול לדרישות המקצועיות של המשרה?”- 60% ענו שכן.
– “אם כן, מה גרם לך לבחור דווקא במועמד פחות מתאים מבחינה מקצועית?”- 10% ענו שהסיבה היא תחושת בטן, 20% שזה בגלל הרזומה המושלם, 30% בגלל שהוא דרש שכר נמוך יותר מהאחרים, 35% ענו שזה בגלל ההתאמה שלו לתרבות החברה, 40% שזה בגלל האישיות הטובה שלו ו 45% שזה בגלל הגישה החיובית שלו. (שימו לב שלעונים ניתנה אפשרות לבחור מספר אופציות במקביל).
– “האם את/ה חושב/ת שזו היתה החלטה טובה?”- 65% ענו שכן.
– “ולמה כן”?- 45% ענו שכישורים מקצועיים אפשר ללמד, אבל גישה חיובית- ממש לא.
אז, אתם הבנתם את זה?
ובמילים אחרות: ידע ונסיון מקצועי ניתן לזהות דרך קורות החיים, אבל גישה חיובית- לא. כך שזו לגמרי האחריות שלכם לגרום למראיין לזהות אותה אצלכם. בכדי לצלוח ראיונות עבודה, לא מספיק להיות מתאים “על הנייר” ולא מספיקה התאמה מקצועית- גם אם זו לכאורה התאמה בול. בראיון חשוב לשקף מוטיבציה, התלהבות, תשוקה לעבודה, גמישות, פתיחות לשינויים, פוטנציאל, התאמה לתרבות הארגונית. בקיצור- גישה חיובית.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר