חשוב לי להדגיש. יש להבחין בין שני סוגי פרמטרים הגורמים לחוסר התגובה מצד מעסיקים:
- גורמים התלויים בכם, מחפשי העבודה
- גורמים התלויים במגוון פרמטרים הקשורים למעסיק
אז לאחר ההקדמה הארוכה הזו, הנה 10 סיבות לדממת אלחוט מצד המעסיקים לאחר שליחת קורות חיים:
- שלחתם קורות חיים, התלהבתם מהמשרה ואתם מחכים לתגובה בציפיה בעוד שהמשרה כבר נסגרה, אך עדיין מופיעה כאקטואלית ברחבי האינטרנט- כן…גם לסגור משרות באתרים השונים לוקח זמן וברוב המקרים סגירת משרה תהיה בעדיפות אחרונה כשיש שלל מטלות ומשימות דחופות יותר…
- אתם מתאימים, אבל יש מועמדים שמתאימים יותר- אם יש לכם ניסיון בתחום בו מתחרים הרבה מועמדים על כל משרה, קחו בחשבון שגם אם אתם מתאימים בול למשרה, יש סיכוי גבוה שאתם לא לבד במערכה. מעבר לזה…מאוד יתכן שיש מועמדים מתאימים אפילו עוד יותר מכם…
- מרוב עצים לא רואים את היער- ככל שיותר מחפשי עבודה מגמישים את שליחת קורות החיים שלהם, כך לכם יהיה קשה יותר אם אתם דווקא מתאימים למשרה כמו כפפה ליד, כמו כפתור לפרח או כמו מכסה לסיר (טוב, לא צריך להיסחף…הבנתם את הכוונה). בקיצור, לא כל מי ששולח קורות חיים למשרה מתאים לה. הרבה מחפשי עבודה פשוט מחליטים לנסות את מזלם, גם אם אינם מתאימים לדרישות. ה”שלח לחמך” הזה גורם להצפה של קורות חיים לכל משרה ומקשה על סינון התבן מהמוץ. כך לעיתים, לצערינו, מתפספסים המועמדים המתאימים שקורות החיים שלהם הולכים לאיבוד בתוך ים של קורות חיים.
- לא כל הדרישות האמיתיות של המשרה מתפרסמות- נניח שאתם מנהלים צוות שכולו גברי ואתם רוצים ליצור איזון מיני בצוות. אם ההעדפה שלכם תהיה לגייס עובדת אישה, הרי שלא תפרסמו זאת בפרהסיה, נכון? וכך מתפרסמת לה משרה שאתם לכאורה מתאימים לה בדיוק, אבל לראיונות יגיעו רק מועמדות ולא מועמדים. זה כמובן לא מסתיים בזה, יש שלל של פרמטרים שמתחבאים מאחורי הקלעים ואי אפשר או אפילו אסור מבחינה חוקית לפרסם כדרישות למשרה, אבל כן ניתן על פיהם לסנן את המועמדים…
- לא התאמתם את קורות החיים למשרה- כן, זה דורש מכם השקעת זמן, אבל, כן, כן, כן- זה הכרחי!
- לא הכיתם על הברזל בעודו חם- תזמון נכון הוא שם המשחק גם כאן. גיליתם משרה באיחור? מאוד יתכן שפספסתם את הרכבת ועלו עליה כבר מועמדים אחרים.
- טוב, זה כבר ברור מאליו אך דורש איזכור- אולי אתם פשוט לא באמת מתאימים לדרישות המשרה?
- במשרה מצויינות דרישות בגדר יתרון שהתעלמתם מהן, אבל, יש מועמדים אחרים שנסיונם עונה גם עליהן (ראו שוב סיבה מס’ 2).
- המשרה הוקפאה/בוטלה.
- המשרה פורסמה, אך כנראה שיקדמו מישהו מבפנים והוא העדיפות הראשונה…
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
9 תגובות. השאירו תגובה חדשה
שכחת לציין עוד משהו – משרות פיקטיביות לשם צבירת קורות חיים… הרבה חברות (אם לא כולן) מפרסמות את אותה משרה במספר תצורות ואפילו מפרסמות תאורי משרות שלא קיימות. כי כך הן מושכות מחפשי עבודה ומוסיפות אותן למאגר הנתונים שלהן. זו היא סיבה מספר 1 לאי חזרה למועמד.
אלי דוקא חוזרים, לרוב חברות השמה, אך מה שיוצא לי זה טרטור אחד גדול. כל התהליך הוא מתיש. הטלפונים שכל כך חשוב לי לקבל נהיו מאוסים. אין לי כוח לשאלת הפתיחה "ספר על עצמך", למבחן מגעיל ומתיש, נסיעות למקום הראיון דרך פקקי תנועה מזויעים, ובסוף אין משרה. אני משתדל לראות בצורה חיובית את כל מה שאני עובר כפי שהמליץ לי המאמן האישי, אבל בשביל מה, לעזאל, להתאמץ? לא הוכחתי את עצמי מספיק?
?Where are the feasts we were promised
קודם כל, כן, לעיתים יש פרסומים פיקטיביים, אבל, זה בטח לא הרבה או רוב החברות. זה נעשה לפעמים כשיש צורך קבוע בחברה לסוג מסויים של ניסיון /תפקידים ועל כן חשוב ליצור מאגר מועמדים קבוע בתחום זה ולא לחכות לרגע האחרון ולחפש בלחץ.
לרסידנט מוקרי- דווקא נשמע לי שיש אצלך פעילות..אתה שולח קורות חיים ומגיבים לך, מזמנים לראיונות וכו'… זו המטרה בעצם, לא? אני יודעת שזה לפעמים תהליך ארוך וגם די מעייף ומייאש, אבל, אם אתה מקבל תגובות ומתראיין, אז אתה בכיוון הנכון לפחות… :). אל יאוש…!
מילא החברות, אבל מה קורה עם חברות ההשמה שמשתמשות לרעה בלינקדאין?
מנסיוני, כל שליחת קורות החיים אליהן לא זוכה למענה (גם לאחר בקשות חוזרות ונשנות לתגובה). אז מה זה אומר?
משרות פיקטיביות? אי רצינות?
מדוע בכלל אנשים שולחים אל חברות ההשמה בכלל? (בעידן ופלטפורמת לינקדאין)
למה חברות השמה מנצלות לרעה לדעתך את הלינקדאין? בגלל שהן לא יוצרות קשר חזרה?
לפני הכל חייבים לבדוק האם אתה בוודאות שולח קורות חיים בהתאמה לדרישות והאם קורות החיים שלך מעבירים את המסר שאתה חושב שהם מעבירים? אולי משהו בהם לא מספיק מובן או ברור?
אלה דברים שחייבים לבדוק.
בנוגע לחברות השמה- מנסיון הן בהחלט מצליחות למצוא עבודה למועמדים. אולי לא לכל המועמדים (וזה די הגיוני), אבל אם הן לא היו מצליחות בכלל, הן לא היו שורדות ולא היו כל כך הרבה מהן…
אגב, גם בלינקדאין רוב מפרסמי המשרות הן חברות השמה והד האנטרים…
בעיה שאני נתקלתי בה היא בעיה שכולם יפלו עליה מתי שהוא בחיים. כן כן, גם אלה שלא אוהבים לראות, או שלא מבינים את מהות החוק או שסתם מרגישים חזקים… – למי שלא ניחש – בעיית הגיל. כך או אחרת – אם שנת הלידה שלך או גילך מעידים שעברת את גיל הקסם 39 – אתה פשוט מנותב ל"פח" הפיזי או וירטואלי – וכמו שנאמר "את/ה יכול/ה ממש לחכות…" ושלא נדבר אם עברת את 49 – פשוט חבל על הזמן.
האמת שמראש יש זמן תגובה של לפחות שבוע עד שאוספים את כל קורות החיים שהתקבלו וממיינים לפעמים אפילו שבועיים.
סיבה נוספת אנשים מתאימים יותר או טובים יותר בשיווק עצמם וברוב המקרים הם יודעים את זה ולעתים שהחברה רוצה להעסיק אותם מתברר לה שהיא לא רוצה או לא יכולה לעמוד לדרישות שלהם.
לרסידנט מוקרי –
ATTITUDE – או יחס והתייחסות, נראה לי שכשמתחילים שיחה טלפונית או ראיון, ביחס שלילי כמו זה המופגן על ידך בתגובה, הסיכוי לעבור את שלב הראיון הינו זעום.
כמה מסובך יכול להיות להוסיף מענה אלקטרוני לתיבת האימייל של המשרות שנדע לפחות שאימייל התקבל ונחת ביעדו כראוי?
אפילו זה בנמצא לצערנו :o(