הנה מה שיצא מהשיחה, קבלו 8 טיפים על תוכנות אוטומטיות לסינון קו”ח, לשימושכם. אגב, כבר הצעתי לכם להצטרף לקבוצה שלי בפייסבוק? מה…? כן? טוב… אז אני לא אזכיר את זה יותר (בינתיים… 😆 ) אבל באמת שכדאי כי אם תצטרפו תוכלו להעלות שאלות שחלק מהן יהפכו לפוסט בבלוג הזה.
- האם משנה הגרסה של ה- WORD שבו כתובים קורות החיים? (התשובה מוקדשת למי שהעלה את השאלה בקבוצה בפייסבוק…). תשובה: ממש לא משנה באיזו גרסה מדובר וגם סיומת הקובץ (doc, docx, rtf) איננה משנה, כל הקבצים הללו נסרקים היטב במערכת.
- האם המערכת מסוגלת לסרוק קבצי PDF? תשובה: אכן כן, פרט ל PDF שהוא תמונה.
- ומה לגבי טקסט בתוך טבלאות? תשובה: כל עוד שמדובר בטבלה פשוטה- אין עם זה שום בעיה, אבל יש בעיה כשמדובר בטבלאות בתוך טבלאות ובכלל- בכל הקשור לכל מיני פורמטים עיצוביים שהם חדשים מאוד ועל כן גם לא מוכרים עדיין למערכת.
- האם אורך קורות החיים משנה? תשובה: לא, כל הטקסט נסרק בכל מקרה.
- ומה חשוב לדעת בנוגע למילות המפתח? תשובה: ככל שאותה מילת מפתח מופיעה יותר פעמים בטקסט, כך קורות החיים של אותו מועמד יעלו במיקום גבוה יותר בתוצאות החיפוש במאגר המידע (למשרה בה נסיון כזה נדרש). המערכת מניחה שככל שאותה מילה מופיעה יותר- כך המועמד הזה יותר רלוונטי למשרה.כמו כן, חשוב שאותה המילה תופיע בטקסט של התפקיד האחרון כי גם למיקום בתוך הטקסט יש השפעה על התוצאות.
- האם כדאי לשלוח שוב ושוב קורות חיים לאותה משרה/חברה? תשובה: כנראה שלא… במערכת ניתן לבצע חיפוש “רענון”- חיפוש בתוך המאגר אחר מועמדים ששלחו קורות חיים בעבר ולא לאחרונה- משמע- מדובר במועמדים שמתאימים למשרה אבל פסיביים. אגב, אולי זה גם יכול להסביר לכם למה אתם מקבלים מידי פעם טלפונים מכל מיני חברות למרות שאתם בכלל לא זוכרים ששלחתם אליהם קורות חיים.
- האם לפרופיל בלינקדאין יש השפעה על תוצאות החיפוש דרך המערכת? תשובה: לחלוטין כן. א. מועמד שיש לו תמונת פרופיל בלינקדאין- תמונתו תתווסף לפרופיל המועמד שלו גם בתוך תוכנת הסינון אז מי שרוצה לבלוט- כדאי להעלות תמונה ללינקדאין, זה פשוט מושך יותר את העין. ב. המערכת מסוגלת לבצע חיפוש מעמיק לא רק במאגר של קורות חיים, אלא גם בתוך מאגרים באתרים שונים ברשת כמו לינקדאין, GitHub ו Stack Overflow כך שלמי שזה רלוונטי- כדאי מאוד לפתוח פרופילים מושקעים גם בכל האתרים הללו ולהיות פעילים בהם.
- ולסיום, תני טיפ נוסף, אולי משהו שרוב המועמדים לא מודעים לו בכלל…? תשובה: המערכת סורקת גם קבצי Google Docs שמוגדרים ברשת כציבוריים. מה שאומר שמי שמחפש לא בדיסקרטיות- כדאי לו להעלות לרשת את קורות החיים שלו גם בפורמט הזה בכדי לעלות בחכה של המגייסים…
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
4 תגובות. השאירו תגובה חדשה
בנוגע לטבלאות – אם כך מה ההמלצה האישית שלך מאיה? האם כדי שקורות החיים יתאמו לכל תוכנות הסריקה מומלץ להימנע כליל משימוש בטבלאות?
אכן כך…
בנוגע לסינון – האם מגייסים מסננים אנשים לפי סוג החברה שהם עבדו בעבר. רוצה לומר, האם הם עושים חיפושים גם לפי שם החברה בתוכנות האוטומאטיות. אשמח אם תוכלי לברר את העניין
כמובן שכן, עשיתי את זה כמגייסת לא מעט. חברות מאוד אוהבות לגייס עובדים שעבדו בחברות שעוסקות בתחום תוכן דומה, אז כמובן שכשמבצעים חיפושים במערכת, מחפשים גם על פי הפרמטר הזה.