באמת שההקשר פה פחות משנה, מה שמשנה הוא המכנה המשותף- האנשים הללו יוצאים אל תהליך החיפוש לגמרי לא מעודכנים בתמורות הרבות שעברו על שוק העבודה בשנים האחרונות ויש כאלה והרבה…!
אתם יכולים לנחש בעצמכם מה הם מרגישים לאחר שבועיים- שלושה של חיפושים ומשלוחי קורות חיים כשאפילו זימון אחד לראיון עבודה לא הגיע. למחפשי עבודה בסיטואציה הזו אני ממליצה בחום על תיאום פגישת יעוץ שתחסוך מראש את עגמת הנפש ותעמיד מראה ברורה ושקופה לגבי שוק העבודה, דרכי חיפוש עדכניים ובכלל… תיאום ציפיות.
הנה 4 סודות שאני חייבת לגלות לכם על חיפוש עבודה ויפה שעה אחת קודם:
- לא כל משרה שאתם מוצאים באתרי הדרושים היא משרה אמיתית- מה? נשמע לכם משונה? זה ממש לא, כי ככה זה… לעתים לחברה מסוימת נדרשים באופן קבוע עובדים עם נסיון כלשהו וזו גם הסיבה לכך שהמשרה מתפרסמת גם אם כרגע ספציפית אין צורך לגייס. כך מתמלא לו מאגר קורות החיים במועמדים פוטנציאלים ובבוא העת אפשר למיין ולחפש בו אחר מועמדים מתאימים. משרות דמה עשויות להתפרסם גם לצורך השגת לידים ומודיעין עסקי… זה יקרה בעיקר בחברות המבצעות פרוייקטים, אז אל תתפלאו אם בראיון העבודה מקדישים שם דקות לא מועטות כדי לברר אתכם איפה כבר התראיינתם ולאיזה תפקיד… ויש עוד מקרה אחד- שהמשרה כבר נסגרה, אבל המגייסים עדיין לא הספיקו להוריד אותה מאתרי הדרושים השונים- גם לזה צריך לפנות זמן, נכון? אגב, הסבירות לכך עולה כשמדובר במודעה באתר דרושים חינמי- אם זה בחינם, אז אין שום סיבה לרוץ ולעדכן את המשרות באתר כי במקרה הכי גרוע ימשיכו להגיע קורות חיים. לגמרי לא נורא…
- אתם יכולים להפסיק לסחוב אתכם לראיונות את כל מכתבי ההמלצה הישנים- לא… אני לא מתכוונת לכך שלמעסיקים כבר לא חשוב לקבל המלצות מממליצים, רק לכך שמכתב כתוב זה לגמרי out. הרי ברור לנו שמה שיהיה כתוב שם זו דיפלומטיה בהתגלמותה, כך שכמה זה כבר אותנטי ומדויק? אז מעסיקים לא מסתפקים במכתבים הללו, כי הם רוצים לתשאל בעצמם את הממליצים שלכם ולהוציא מהם את המידע הספציפי שחשוב להם. מכתב פושר שהוא בחזקת “לא מריח- לא מסריח” כבר איננו מספק כי ה”גוד סטאף” עולה לפני השטח רק בשיחת טלפון אישית. עכשיו בואו וניקח את זה צעד אחד נוסף קדימה וכדאי שתדעו- הממליצים המועדפים על המעסיקים הם דווקא אלה שלא נתתם. הכוונה לכך שהם תמיד יעדיפו את הממליצים הלא מוטים, אלה שעבדו איתכם אבל שלא אתם נתתם. לדעתם של רבים, המידע שהם יתנו יהיה הרבה יותר אובייקטיבי ולפיכך גם יותר מהימן. לצורך כך לינקדאין אפילו נותנת מענה מצוין למגייסים שיש ברשותם מנוי Recruiter, שדרכו ניתן לגלות מי עבד איתכם באותה חברה ובאיזה שנים ופשוט לפנות אליו מאחורי גבכם ולרחרח עליכם…
- אחריות זה לא רק למוצרי חשמל- טוב, אז החלטתם להיעזר בחברת השמה? למה לא, אחלה… אבל רק קחו בחשבון את האותיות הקטנות הבאות: ברוב המקרים כשאתם מוצאים עבודה דרך חברת השמה עליה לתת לחברה שבה התקבלתם אחריות למשך 3 חודשים. מה זה אומר? שאם מסיבה כלשהי לא נמצאתם מתאימים לעבודה בתקופת 90 הימים הראשונים, ניתן לשחרר אתכם ולומר שלום מבלי לשלם לחברת ההשמה את עמלת ההשמה. זו גם הסיבה לכך שבמקרה כזה תקופת ה- grace שתינתן לכם היא מוגבלת יותר מאשר אם הייתם מתקבלים לעבודה באופן ישיר, שהרי אף אחד לא יהיה מוכן לתת לכם עוד צ’אנס ולגלוש מעבר לשלושה חודשים אם נלווה לזה תשלום של עמלה שמנמנה…
- מגייסים לא קוראים את קורות החיים אבל כן מחטטים ברשתות חברתיות- אל תיבהלו, מגייסים כן קוראים קורות חיים אבל לא בדרך שבה אתם קוראים ספר מתח. בואו ונודה בזה- קורות חיים הם משעממים וככל ששלכם משעממים יותר, כך עולה הסיכוי שרק יציצו בהם למספר שניות זעום. מסקנה? אל תשעממו! כן, אני רצינית לגמרי- דמיינו שקורות החיים שלכם הם אתר אינטרנט ושאתם לא רוצים שמי שיגיע לאתר יציץ ויעוף החוצה. אז מה עושים? מתחילים לחשוב לא איך אתם נצמדים לעובדות היבשות, אלא איך אתם יוצרים לעצמכם בידול ומכניסים לקורות החיים שלכם תבלינים פיקנטיים. אגב, בדיוק בגלל החוסר הזה בפיקנטיות מעסיקים מחטטים בפרופילים שלכם ברשתות החברתיות בנסיון נואל לגלות מי אתם באמת.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר