אצלי כל נושא מתחבר לקריירה ולחיפוש עבודה. לא במקרה זה האתר הישראלי הכי גדול מבחינת כמות הטיפים שמתמקדים אך ורק בנושאים האלה (ואם להיות מדוייקת- יותר מ- 600 פוסטים שאני כותבת כבר משנת 2009 וממשיכה באדיקות עד היום).
ואם כל דבר מתחבר לי לחיפוש עבודה, אז אי אפשר להתעלם מאחד הסממנים המובילים ביותר של עידן הקורונה- אחד הדברים המעטים שעוד נותרו לנו בעידן הזה לצורך שעשוע והעברת זמן כשאנחנו ספונים (שלא לומר- תקועים) בביתנו, הלוא זה: נטפליקס!
הרעיון לפוסט הזה עלה אצלי כבר לפני זמן מה, בעודי משוטטת לי (שוב) בעמוד הבית של נטפליקס בניסיון לאתר סדרה חדשה לצפיה.
אז מה הקשר בין נטפליקס לחיפוש עבודה? ומה חשוב ללמוד מזה? הנה 7 נקודות:
- המגוון ענק- זוכרים את הפעם הראשונה שלכם בנטפליקס? התחברתם, נכנסתם לעמוד הבית והתחלתם לשוטט, המגוון ענק, כמות האופציות מטורפת, בטח הרגשתם כמו ילדים שנכנסו לחנות ממתקים. אינספור אפשרויות עמדו בפניכם וכל סדרה נראתה מושכת ומרתקת יותר מקודמתה. מזכיר לכם במקרה את הימים הראשונים של חיפוש העבודה? זה לגמרי לא מקרי… כמעט כל מחפש עבודה מרגיש בימים הראשונים של החיפוש ששוק העבודה מלא באפשרויות שמחכות רק לו.
- אבל גם מתעתע- אתם קוראים תקציר של סדרה וזה נשמע לכם מרתק. אתם מקליקים ומתחילים לצפות ומגלים ש… לא, זו לא סדרת מתח כפי שחשבתם- זה דוקו ואתם ממש לא מתחברים לדוקו… אתם עוברים הלאה, מוחקים מרשימת הצפייה ובוחרים הפעם בסדרה קומית. רגע מאוחר יותר אתם מגלים שהיא בפולנית/גרמנית/נורבגית. יש כאלו שזה לגמרי כוס התה שלהם הומור פולני או גרמני, אבל לכם זה עושה כאב ראש! כך גם בחיפוש עבודה- על פניו נראה שיש ה-מ-ו-ן משרות פתוחות, בפועל, כשקוראים את תיאור המשרה המלא, לפחות מחצית מהן (ואני אופטימית) לא מתאימות- אחת ממוקמת רחוק מידי מהבית, בשניה דורשים נסיעות לחו”ל בכל חודש, בשלישית צריך תואר ספציפי שאין לכם ואם כבר שפות זרות- אז ברביעית חובה לדעת ספרדית (וכמעט בכולן זה ברור מאליו שכל הישראלים נולדים לאמא מאנגליה ודורשים שפת אם אנגלית…). כשתתחילו לסנן את מה שמתאים (גם סדרות וגם משרות) תגלו שמכל המגוון הענק נותר רק קומץ.
- זו עבודה לחפש סדרה- בעצם כשחושבים על זה, יש מצב שאתם משקיעים הרבה יותר זמן בחיפוש עצמו אחר סדרה/סרט חדש וצפיה בטריילרים מאשר בצפייה באחד מהם מההתחלה ועד הסוף. זו ממש עבודה לחפש סדרה חדשה, בדיוק כפי ש… וכן, זה מתבקש…- זו ממש עבודה לחפש עבודה.
- הזמן עושה את שלו- מספיק שיהיה לכם ותק של מספר חודשים בנטפליקס וקילומטראז’ של 4-7 סדרות, בכדי שתגיעו למסקנה ש…אין לכם יותר במה לצפות. כן, זה לא לוקח הרבה זמן עד שתחושת המיצוי תופיע ותרגישו שכבר ראיתם הכל ושאי אפשר לחדש לכם יותר. גם בחיפוש עבודה- מספיק שתחפשו חודש- חודשיים, בכדי שתגיעו למסקנה שאתם רואים את אותה מודעת דרושים שוב ושוב בכל מקום ושלכל משרה מתאימה כבר שלחתם קורות חיים. מה עכשיו? למחזר? לשלוח שוב? המממ…
- המלצות של חברים- בלית ברירה, לאחר עוד שיטוט חסר תוחלת בג’ונגל של הסדרות, תגלו שמרוב עצים לא רואים את היער ותחליטו שאין מנוס, צריך להתייעץ עם חברים. אז אתם מקבלים מהם טיפים… אחד ממליץ לכם על סרט קורע מצחוק, השני על סדרה מדהימה ובפייסבוק כותבים לכם שאסור, אבל ממש אסור, לפספס את הפרק השלישי של איזו דרמה היסטורית. לפעמים הם קולעים בול במטרה, החברים האלה שלכם, אבל לפעמים ממש לא. בעצם, לפעמים אתם אפילו לא מצליחים להבין איך אנשים עם כזה טעם שונה הם בכלל חברים שלכם. גם בחיפוש עבודה, התייעצויות עם חברים/מכרים, אימוץ של טיפים שהם נותנים לכם- לפעמים עוזרים ולפעמים לא. לפעמים הם אפילו מטעים. לא מכוונה רעה חלילה, רק בגלל שמה שמתאים לאחד, לא בהכרח נכון או רלוונטי לשני. כמו שלחברים שלכם יש טעם שונה, כך גם טיפים שעבדו טוב עבורם, לא בהכרח מתאימים גם לכם. אל תאמצו טיפים כלאחר יד כי אין תהליך אחד של חיפוש עבודה שהוא זהה לשני. אם אתם זקוקים לעזרה, פנו ליעוץ מקצועי (הקליקו פה לקריאה על פגישות היעוץ לחיפוש עבודה שאני מקיימת ואשמח כמובן לתת גם פרטים נוספים).
- גזר הדין מהיר- הכמות הגדולה של האפשרויות הופכת אותנו להרבה יותר פיקיים, אם הפרק הראשון לא תופס אותנו תוך 5 דקות, אנחנו ממהרים להחליט שזו לא סדרה מעניינת. ככלות הכל, יש עוד הרבה מאוד דגים בים, אז למה להתעקש ולנסות בכוח? הלאה… לסדרה הבאה. יש ביניכם כאלה שבטח זוכרים את הימים העליזים שבהם היה לנו רק ערוץ אחד וכולנו צפינו באותן התוכניות. ונהנינו מהמעט שהיה! כן, מפתיע… למרות המגוון המצומצם, היה כיף לצפות בטלוויזיה אז, לא פחות מאשר היום. גם בחיפוש עבודה, המגוון הגדול שלכאורה קיים, גורם לרבים לסנן משרות טובות מוקדם מידי וגם לפעמים בשלב שבו אין עדיין מספיק מידע עליהן. בשני המקרים, בסדרות ובחיפוש עבודה, לעיתים כדאי לנסות (קראו פה למה גם כשלא בטוחים לגבי משרה, בכל זאת כדאי ללכת לראיון עבודה), להתקדם עוד קצת הלאה בתהליך, לראות עוד פרק אחד או שניים… לפני שמחליטים לפרוש ולעבור לאופציה הבאה.
-
כשזה זה, זה זה! בשלב כלשהו וללא התראה מוקדמת, יקרה הפלא: אתם תשבו מתוסכלים ועייפים מול המסך, תקליקו על השלט (או העכבר), תלחצו על ה- play (או ה- send) ואפילו לא תהיו מודעים לזה שהפעם גם אתם מצאתם סוף כל סוף את השביל שמגיע עד ה- Happy Ending! כן, כמו שכולם תמיד אמרו לכם בקשר לבן זוג, דירה או כל דבר אחר שלוקח זמן למצוא- גם לכם זה יקרה- אתם תמצאו את הסדרה (המשרה) הזו שעושה לכם פרפרים כבר מהרגע הראשון של הטריילר (מודעת הדרושים), זו שאתם צולחים פרק אחר פרק (שלב גיוס) ועוד אחד ועוד… מבלי ליפול בדרך, מבלי להירדם באמצע, מבלי לאבד ריכוז ולעבור לפייסבוק, מבלי שממליץ כלשהו יהרוס לכם את הפרק האחרון וכזו שפשוט תלהיב אתכם, תרתק, תאתגר… כן, מתישהו זה יקרה גם לכם – תמצאו את ה-סדרה! טוב, די עם הדימוי… כבר ברור לכם שבסוף תמצאו עבודה :).מוקדש לכל מי שכבר קצת מיואש וזקוק לחיזוק… אז בברכת המשך צפייה (חיפוש עבודה) נעימה !
ואם כבר אז כבר, אם אתם עדיין מחפשים, הנה רשימת המומלצים שלי: פארגו עונה 1 (לאלו שרוצים עניין מהרגע הראשון), ויקינגים (לחובבי ההיסטוריה בעלי הלב החזק), אוזארק (לחובבי כסף וטוויסטים בעלילה), חבר לחג (לאלו שנוסעים כל חורף לפסטיבל כריסמס והשנה לא יכלו), מבוקשות (לאלה שמתגעגעים לטיול הארוך באוסטרליה), ופגישת יעוץ איתי לכל מי שמעדיף להשקיע ב Happy Ending של הסיפור האישי שלו, במקום לצפות בזה של אחרים… 🙂
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר