אחד השורשים המשומשים ביותר בקרב אנשי הייטק הוא שורש ר-ע-נ-ן. אם נפלתם הרגע מכוכב אחר ועדיין לא נתקלתם בזה, ככה משתמשים בו: “כבר רעננת את קורות החיים שלך? נו, למה אתה מחכה?”, “זהו, מיציתי- החלטתי לרענן!”, “נתקעתי בשלב הריענון” וכו’… אבל, בהייטק לרענן קורות חיים לא נחשב בהכרח להתחיל לחפש עבודה, אלא רק… להכין את השטח, להיות מוכנים לכל הודעה מפתה שרק תגיע מאיזשהו הדהאנטר בלינקדאין או לתפקיד מדהים שפתאום נפתח בחברה שבה החבר הכי טוב שלכם עובד. בהייטק, ובמיוחד במצב השוק הנוכחי- תמיד טוב להיות מוכן לתזוזה.
עובדים רבים נשארים סטטיים בשלב הזה ופעמים רבות עובר זמן רב בין ה”ריענון” של קורות החיים לבין השלב שבו ממש מתחילים לשלוח אותם. בשלב הזה, שעשוי לארוך מספר שבועות או חודשים, העובד/מחפש העבודה הפוטנציאלי עדיין יושב על הגדר, רגל פה- רגל שם. הוא משחק בראשו עם הרעיון שכדאי/צריך לחפש עבודה, אבל הוא לא עושה זאת בפועל. בשלב הזה הוא רק מגשש, מתחיל להציץ פה ושם בפרסומים של משרות ו…תו לא.
אז מה יהיה הקש שישבור את גב הגמל? מה הטריגר שיהפוך את המרענן/מגשש למחפש עבודה של ממש?
זהו שבדיוק את זה ניסו לבדוק בחברה בשם Glint בשיתוף עם מידע מאתר LinkedIn. המידע שנאסף הגיע מ-2500 סקרים ומ- 400 חברות.
הנה מספר מסקנות מעניינות שפורסמו בחודש יוני השנה:
- בחברות שבהן יש לחץ עבודה גבוה ושחיקה, הסבירות שהעובדים יסתכלו על פרסומי משרות עולה ב 92%.
- אבל… בין “לראותם בלבד” לבין ממש להגיש מועמדות למשרה, יש עדיין הבדל גדול. אז, מה מעביר עובדים מקבוצת ה-“אני רק מסתכל” לקבוצת מחפשי העבודה בפועל? ובכן, לפי המחקר הזה, הפרמטר המשפיע הוא מדד האכפתיות של המנהל/ת הישיר/ה. כן… ציונים נמוכים במדדים: “למנהל/ת שלי ממש אכפת ממני כבן אדם” ו”אני מקבל את התמיכה שלה אני זקוק מהמנהל/ת שלי”, יובילו מרענן קו”ח אקראי משלב הגישוש והצפיה בלבד לשלב שליחת קורות החיים (49% יותר ו 45% יותר, בהתאמה).
- ולסיום, הדובדבן: יש קורלציה גבוהה בין חברות שבהן יש גבולות מטושטשים בין בית/עבודה לבין הסבירות שהעובדים לא רק יציצו במשרות, אלא ממש יגישו להן מועמדות. מכל החברות שהשתתפו בסקר, באלו שקיבלו את הציון הנמוך ביותר בפרמטר האיזון בין הבית/זמן פנוי לעבודה יש סבירות גבוהה יותר ב 131% שהעובדים ישלחו קורות חיים בהשוואה לחברות שבהן יש יותר איזון.
אז מה היה לנו פה? פרמטר אחד שמעלה סיכוי להתחיל לגשש (סטרס גבוה) ושניים שמעלים סיכוי להעלות הילוך לחיפוש עבודה פעיל (מנהל לא אכפתי או/וגם לא תומך וחוסר איזון בית/עבודה).
אז אם אתם מנהלים/מעסיקים- הנה משהו לחשוב עליו השנה.
ואם אתם בדיוק בשלב המעבר בין הריענון לחיפוש וזקוקים ליעוץ האם זה הצעד הנכון עבורכם לחפש עכשיו עבודה ואיך לנהל את החיפוש באופן הנכון והיעיל ביותר מההתחלה- צרו איתי קשר לתיאום פגישת יעוץ: 054-7380310.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר