הטיפ שלי היום הוא על משפט שאני שומעת לא מעט כשאני עושה פגישות סימולציה של הכנה לראיונות עבודה.
לאיזה משפט אני מתכוונת?
למשפט שאתם תגידו בראיונות מכוונה חיובית, מבלי להיות מודעים לכך שדווקא יש לו ארומה שלילית.
זה משפט שנאמר בראיונות כל הזמן בכל מיני הקשרים, למשל, על ידי מועמדים שמנסים להיכנס לתפקיד שדורש ביצוע מטלות שאין להם בהן עדיין ניסיון או על ידי מועמדים שמתראיינים לתפקידים הקטנים ממידותיהם (משמע, שהם אובר קוואליפייד עבורם) ולפעמים הם נאמרים כתגובה לספק כלשהו שהמראיין מעלה.
מנחשים מהו המשפט הזה?
המשפט שממש לא כדאי לכם להגיד בראיונות עבודה
טוב, לא אמתח אתכם יותר… המשפט הזה תמיד מתחיל ב-4 מילים תמימות:
אין
לי
בעיה
עם…
כן, כן… הנה קחו למשל את: “אין לי בעיה לחזור לכתיבת קוד”, “אין לי בעיה להתחיל מלמטה”, “אין לי בעיה לרדת בשכר”, “אין לי בעיה ללמוד XYZ”, “אין לי בעיה עם שעות נוספות”, “אין לי בעיה עם עבודה תחת לחץ” וכן הלאה…
ולמה לי דווקא יש בעיה עם המשפט הזה?
הבעיה שלי היא בעצם השימוש במילה בעיה. עצם זה שהשתמשתם במילה הזו מעיד על כך שכנראה זו סיטואציה בעייתית עבור מישהו. כלומר, אולי למעסיק או למראיין העניין נראה בעייתי, אולי לרוב האנשים זה נראה כך ואולי גם לכם (לראייה, השתמשתם במילה: בעיה), ולמרות הבעייתיות, אתם מוכנים להתגמש ולהתפשר.
העניין הוא שמעסיקים לא מוחמאים מכך שמועמד מוכן להתפשר, נהפוך הוא, הם לא מעוניינים לגרום לעובדים/מועמדים שלהם להיות בסיטואציות שבהן הם צריכים להקריב את עצמם או להתפשר גם אם זה לגמרי מבחירה שלהם.
אז מה עושים כשבאמת אין לכם בעיה עם משהו? פשוט מעבירים את המסר באופן המנוסח קצת אחרת. למשל: “תמיד אהבתי לכתוב קוד, כך שאני שמח שזה חלק מהתפקיד”, “תחום XYZ מאוד מעניין אותי, אשמח ללמוד אותו ואגב, אני לומד דברים חדשים מהר מאוד”, “בתפקיד האחרון שלי ניהלתי במקביל מספר פרוייקטים גדולים, כך שאני מיומן בעבודה בלו”ז צפוף ותחת לחץ”.
מבינים? לא שיניתי פה הרבה מבחינת הכוונה המקורית שלכם, אבל שיניתי הרבה מבחינת המסר שעובר, הרושם שנוצר וכל זה רק בגלל שצינזרתי את המילה “בעיה” והפכתי ניסוח שמתאר משהו שלא בא טוב (ושלמרות זאת אתם מוכנים לספוג אותו) לניסוח חיובי שאין בו אפילו קורטוב של שליליות.
לפעמים אנחנו אומרים דברים בהיסח הדעת, מתכוונים למשהו חיובי ואילו האחר שופך לתוך זה משמעות שלילית ואתם לא מצליחים להבין למה הוא נפגע או התעצבן. זה קורה ביום יום בכל מיני סיטואציות עם חברים, בני זוג או בעבודה וזה קורה עוד יותר בסיטואציה כמו ראיון עבודה שבה כל מה שאנחנו אומרים נבדק תחת זכוכית מגדלת. זו הסיבה לכך שחשוב מאוד לשים לב לניסוחים שעלולים לקבל אצל המראיין פרשנות שלילית ולהימנע מהם.
** במקרים רבים ראיונות עבודה לא צולחים בגלל טעויות קטנות ולא מודעות. פגישת הכנה לראיונות עבודה מציבה מולכם מראה שמשקפת לכם איך אתם נראים בעיני מישהו אחר ואיזה מסרים אתם מעבירים מבלי להיות מודעים לכך באופן הכי כן ופתוח. אם אתם מצפים לקבל את הפידבק הזה מחברים או מעסיקים ששללו אתכם, זה לא יקרה, אבל זה בדיוק מה שתקבלו אם תתאמו פגישת הכנה לראיון עבודה. צרו קשר לקבלת פרטים: 054-7380310.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר