עיקרון בסיסי בשיווק הוא בידול- מה היתרון היחסי של המוצר? במה הוא שונה (ורצוי מאוד) טוב יותר מהמוצרים הדומים שכבר קיימים בשוק? למה שהצרכן יקנה דווקא את המוצר שלכם? איך אפשר לתפוס את תשומת הלב שלו? מה אפשר לעשות שהמתחרים עדיין לא עושים?
כל זה, אני בטוחה, ידוע לכם וגם הגיוני למדי.
אם ככה, הנה שאלה חשובה: למה רובכם עושים בדיוק את מה שהמתחרים שלכם עושים כשאתם מחפשים עבודה?
הרי בחיפוש עבודה אתם גם המוצר, גם אנשי המכירות שלו וגם מנהלי השיווק. האם הייתם משווקים מוצר, כפי שאתם משווקים את עצמכם?
כנראה שלא…
כדי למצוא עבודה, אתם חייבים להתחיל לחשוב אסטרטגית, ממש כמו אנשי שיווק. ככל שתעשו בדיוק את מה שמחפשי העבודה האחרים עושים- כך תהיו פחות בולטים, פחות זכירים, פחות… הכל…
זו בדיוק הסיבה שכמו דגי סלמון, אתם צריכים להפסיק לשחות עם הזרם, להסתובב אחורנית ולהתחיל לשחות הפוך. לא בכל הסיטואציות, אל דאגה, אבל לפחות בחלק מהן.
איך לעשות את זה? אם יש לכם דמיון- השמיים הם הגבול. אבל אם אתם צריכים בעיטה קטנה קדימה, הנה מספר רעיונות:
-
כולם בטוחים שאין טעם לשלוח קורות חיים בשבועיים האחרונים של חודש אוגוסט ובחגים? אתם דווקא כן תשלחו. למה? כי דווקא אז תהיה לכם פחות תחרות על כל משרה.
-
כולם מדקלמים שקורות חיים חייבים לדחוס בעמוד אחד מקסימום? אתם תחשבו בהיגיון ותתאימו את אורך קורות החיים לאורך הניסיון שלכם. למה? כי אם יש לכם 25 שנות ניסיון, אחוז נכבד ממה שעשיתם- שעשוי להיות קריטי למשרה שאתם פונים אליה- לא יופיע בקורות החיים כשתסתפקו בעמוד אחד בלבד. ואם עדיין לא השתכנעתם שזה ממש לא כדאי, קראו כאן.
-
כולם משתמשים רק בלינקדאין כדי לאתר משרות פתוחות רלוונטיות? אתם תשתמשו גם בשיטות חיפוש אחרות. למה? כי לא כל המשרות מתפרסמות בלינקדאין. אתם יודעים… זה מצחיק, במשך שנים רבות שכנעתי אנשים להשתמש בלינקדאין כדי לחפש עבודה. הגיעה הקורונה ואז כווולם הבינו שלינקדאין זה חשוב וחלה נהירה גדולה לרשת הזו. אבל מאז ועד עכשיו קורה משהו שגוי הפוך- לינקדאין הפכה למקור היחיד שנכנסים אליו כדי לאתר משרות. אז… להשתמש בלינקדאין זו חובה, אבל להשתמש רק בלינקדאין- זו כבר טעות גדולה. הרחיבו את שיטות החיפוש שלכם. ואם אין לכם רעיונות איך- קבעו איתי פגישת יעוץ וקבלו תוכנית מסודרת ומלאה של שיטות חיפוש. חצי שעה של טיפים להרחבת הפעולות שאתם חייבים לעשות בשוטף כדי למצוא עבודה!
-
כולם משתמשים בטמפלייטים מעוצבים לקורות החיים שלהם? אתם תלכו דווקא על עיצוב קלאסי. למה? קראו פה.
-
ולסיום, נקודה סופר חשובה ורלוונטית לתקופתנו: נעזרים ב Chat GPT כדי לנסח מכתבים מקדימים? כדי לבצע משימות בית ואולי אפילו כדי לכתוב קו”ח? תפסיקו ותחזרו לעשות את זה בעצמכם. למה? טוב, אני יודעת… זה בטח נשמע לכם משונה, הרי- אם אפשר לחסוך זמן, אז למה לא בעצם? משתי סיבות- הראשונה קשורה לנושא של הפוסט הזה- בחיפוש עבודה אנחנו רוצים לבלוט ולא להיות כמו כולם. ברגע שכולם עושים משהו וגם אנחנו עושים אותו- אנחנו עושים את ההיפך מאשר להתבדל ולבלוט. השנייה קשורה לסקר שבוצע על ידי חברת iCIMS, המפתחת פלטפורמת cloud לגיוס עובדים. החברה גילתה שמבחינת 39% מהמגייסים, שימוש ב AI בהגשת מועמדות הוא דיל ברייקר. בסופו של דבר כל המועמדים שמשתמשים באוטומציה נשמעים אותו הדבר, והטקסט חוזר על עצמו, לא מקורי, חסר אופי, גנרי ולא זכיר. או כמו שהם ציינו במסקנות: If you have done it, someone else has too. ואם אתם עדיין סקפטיים בנוגע לזה שאתם יכולים להיפסל על ידי מעסיק רק בגלל שימוש ב AI, הנה סיפור על משהו שקרה בארץ רק לפני מספר ימים: מועמדת לעבודה קיבלה מטלת בית, ביצעה אותה באמצעות Chat GPT ונפסלה. המגייסת עדכנה שראו שהיא נעזרה ב AI ולכן לא ימשיכו איתה הלאה. מנגד, בקבוצה “צרות בהיי-טק” עלה הסטטוס הבא של מנהל מקצועי, בדיוק באותו הנושא. אז… אם בידול ושיווק עצמי אינם משכנעים אתכם מספיק, הנה לכם עוד סיבה להיזהר:
אם כבר הגעתם עד לפה- אז מה דעתכם באמת?
ועוד דבר- אם גם אתם, כמו אינספור מחפשי עבודה שכבר פגשתי במהלך השנים, אומרים לעצמכם: “הכל טוב ויפה, אבל אני לא איש/אשת שיווק וגם לא איש/אשת מכירות”- אז הגיע הזמן להפוך לכאלה. זה בדיוק ההבדל בין מועמד מצוין ומקצועי שלא מתקבל לעבודה, לבין מועמד מצוין ומקצועי שכן מתקבל… צרו קשר לקבלת פרטים על כתיבת קורות חיים שיווקיים, שימוש בשיטות מכירה וסטוריטלינג בראיונות עבודה, שימוש מתקדם בלינקדאין ושיטות חיפוש יצירתיות:
054-7380310.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר