כי ממש לפני מספר חודשים נערך מחקר שבדק “איך זה שהוא ולא אני?” או במילים אחרות- מה עשו כל מחפשי העבודה המצטיינים שהצליחו למצוא עבודה בפחות מחצי שנה, שאחרים אולי לא עושים?
אם תיישמו את אותן האסטרטגיות שהם ביצעו (והצליחו להם), תעלו את סיכויי ההצלחה שלכם, אז למה שלא תלמדו מנסיונם של אחרים?
הנה: 4 הסודות של מחפשי העבודה המצטיינים שהתקבלו לעבודה תוך פחות מחצי שנה:
1. מחפשי עבודה מצטיינים הם סלקטיביים ומפוקסים במה שהם מחפשים:
2. השילוב של כישורים בינאישיים גבוהים, יחד עם התאמה ספציפית גבוהה לדרישות המשרה הוא השילוב המנצח:
3. למצוא עבודה לא חייב להפוך לעבודה במשרה מלאה, אבל זה כן דורש הרבה השקעה:
4. מחפשי העבודה המצטיינים לא התחבאו מאחורי האמצעים הדיגיטליים, להיפך, הם ניצלו כל הזדמנות להיראות וליצור קשרים עם אנשים:
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
7 תגובות. השאירו תגובה חדשה
נושא מכתב התודה הוא מעניין – אך אולי תלוי מדינה – בארץ לא נתקלתי במועמדים שעשו זאת, ולא בטוח אם יתקבל היטב בתרבות האנטי-פורמאלית הישראלית.
(מרבית המנהלים עשויים לראות בכך עומס מיותר, או במקרה הטוב נקודה לגיחוך)
קובי
זו הסוגיה הידועה: "אם כולם יקפצו מהחלון, אז גם אתה?". זה שאנשים לא נוהגים לעשות משהו או כן עושים משהו, לא אומר שהם צודקים. להיפך- בדיוק כך יוצרים בידול ויתרון יחסי על פני אחרים. ברור שצריך לעשות את זה בטאקט, בזמן הנכון ובאופן שלא יגרום לאנשים לחשוב "איזה איש מוזר ומגוחך המועמד הזה!" ואם עושים את זה כמו שצריך- זה רק יכול להוות ערך מוסף.
מכתב תודה הוא בהחלט תלוי מדינה, הוא מאוד מקובלבארה"ב.
חיפוש בגוגל של job interview thank you letter יניב הרבה תוצאות.
לא מקובל (לפחות כרגע) בארץ .
הכול יפה ונכון רק לא בישראל … מכתב תודה ? למי ? לזה שלא חזר אלי להגיד לי אם התקבלתי או לא ? (כנראה שלא ) , לפנות למשרות שרק רלוונתיות למה שאתה מחפש ? זה נחמד אבל בין מה שכתוב לבין מה שבפועל השמיים זה הגבול התחתון … וסעיף 4 כן נו חברים ומשפחה זה באמת הכי עוזר על זה אין ספק … 🙂
הנה מקרה קלאסי של הביצה והתרנגולת… שום דבר לא ישתנה ולא ישתפר ב"חוויית" הגיוס לתפקיד, מבלי שזה יהיה דו-סיטרי… החוויה הלא טובה של מועמדים לעבודה נובעת מאילוצים של זמן, כסף וכ"א ולא מרוע לב או חוסר מקצועיות. ברגע שצד אחד בתוך הנוסחה יתחיל לשנות, בהתאם יגיעו שינויים גם מכיוון הצד השני. כל עוד מועמדים ישלחו קורות חיים לכל משרה (לרבות לא מתאימות בכלל) וכל עוד מחלקות הגיוס יצטרכו להתמודד עם ערימות של קורות חיים שרובם אינם מתאימים לדרישות המשרה- כך הדרישות בתיאורי המשרות תהיינה מדויקות וספציפיות יותר ויותר, כך יגבר השימוש באמצעים אוטומטיים לשם חיסכון בזמן וכך כל התהליך ילך ויאבד מהאנושיות שלו עוד יותר. צריך 2 לטנגו… וכדי שמשהו ישתנה ולחיוב- שני הצדדים צריכים להתחיל לשנות הרגלים ישנים. איזה צד יהיה הראשון? התרנגולת או הביצה? זה כבר לא באמת משנה… העיקר שאחד מהם יעשה את הצעד הראשון…
זה לא נכון מה שאת אומרת … ממש לא … הגישה היום זה שאתה צריך לבוא מוכן מהבית ויודע הכול … וזה לא יקרה לעולם … חברות צריכות להבין שצריך ללמד וזה מה יש אנשים יוצאים מהאקדמיה ללא ידוע מהותי וזה לא ישתנה … הגישה הישראלית סורי היא פח אשפה … "אין זמן " , רוצים הכול עכשיו ואין סיבה שאני ישקיעה בך … וזה גישה רעה מאוד . לא משנה מה אני יעשה או חברי ( ויש לי כמה באותה סירה ) ואנחנו מקבלים את התשובות האלו לפחות 3פעמים ביום … חסר ניסיון ?? אנחנו צריכים משהו לפחות 3 שנים … ואני לא מדבר על זה שאתה הולך לראיון ואפילו להחזיר תשובה זה ממש מורכב … ( שלא נדבר על חוק ) אז אין פה דו סיטרי יש פה חד חד סיטרי ובצער הלב בחו"ל זה לא כך … היחס הוא שהם צריכים אותי ואני צריך להוכיח את אצמי … ופה זה בדיוק ההפך הם עושים לי טובה ואני צריך להגיד תודה … וזה תקלה קשה !
אני איתך ב-100%! כל מילה בסלע! אני אישית נתקל באינספור מודעות כאלו, שדורשים 3-10 שנות ניסיון, כאשר בפעול הענף התפתח רק לפני 10 שנים! איך בדיוק בוגר טרי ממוסד אקדמי או סטודנט אמור להיכנס לתעשייה עם דרישות כאלו (ואני מדבר על הרבה מאוד אנשים ללא קשרים או קומבינות משפחתיות…)?!?
מה עוד, שמעסיקים בארץ כנראה עוד לא הפנימו, שכאשר הם בוחנים את המועמדים הפוטנציאלים לתפקיד, המועמדים עושים את אותו הדבר לגבי המעסיקים, כך ששאלות מסוג "איפה אתה רואה את עצמך בעוד X שנים?…" הן שאלות לא אובייקטיביות ולא לעניין בכלל, כי את אותו דבר אני יכול לשאול את במראיין "איפה אתה רואה את החברה…", והם ממש לא עושים לי או למישהו אחר טובה שטורחים מזמנם לראיין אנשים, כי כמו שהאנשים צריכים לעבוד כדי לשלם חשבונות, באותה המידה החברות זקוקות לעובדים כדי להתקיים!