אני חוזרת בדיוק עכשיו מהופעת סטנד אפ. ובהשראת המופע אפתח בשאלה: מכירים את זה שאתם מחפשים עבודה ובהתחלה מרגישים דווקא ממש לא לחוצים? מכירים את זה שלפעמים דווקא הפיטורים הלא צפויים האלה באים ממש בזמן הנכון? בדיוק בזמן בו הגעתם למסקנה שאתם עובדים כבר שנים מבלי לקחת חופשה נורמלית? מכירים את זה שאתם מחליטים לנצל את הפיטורים האלה ולנוח מספר חודשים ואז להתחיל לחפש עבודה…
התחילו לחפש עבודה ברצינות כמה שיותר מוקדם, תעדו את החיפוש כבר מהרגע הראשון, אל תשללו משרות עוד לפני שהלכתם לראיון, חישבו היטב לפני שאתם דוחים הצעת עבודה.

זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
9 תגובות. השאירו תגובה חדשה
אוי מאיה – כמה שאת (עוד פעם) צודקת
I have been there
והיום אחרי כמעט 4 חודשים נמצא כמעט בישורת האחרונה
מחזיקה לך אצבעות… :)!
מאיה יקרה, הכותל שלי להתלבטויות בענייני עבודה. בימים האחרונים הייתי בדילמה ממש לא פשוטה לגבי משרה מסוימת ופשוט חזרתי לפוסט ישן שלך כדי לחדד לעצמי את תחושת הבטן לגבי החלטה שאני צריכה לקחת. רק רציתי להודות לך ולהגיד שהטיפים שלך לא רק עובדים אלא הם ממש חיוניים. המשיכי כך!
תודה יקירתי, מאוד מחמם את הלב לקרוא תגובה כמו שלך. מחזקת אותך בכל החלטה שלקחת :)ובהצלחה!
היי מאיה,
אני רוצה להציג זווית ראייה טיפה שונה.
מכירה את המשפט "את כל השינויים שאתה רוצה לעשות בדירה תעשה לפני שאתה עובר אליה, כי אחרי שתעבור אליה כבר לא תעשה אותם"? : ) .
תקופה בין עבודות, בין אם מבחירה ובין אם באופן כפוי, היא הזדמנות. הזדמנות לעשות דברים שלא הגענו לעשות בזמן העבודה הקודמת, וככל הנראה גם לא נגיע לעשות בזמן העבודה הבאה: לסדר את התמונות באלבומים. לנסוע לבקר את החברים האלו שגרים רחוק בצפון / דרום שתמיד אמרנו להם ש"מתישהו נבוא לבקר". להגשים חלום ישן ולבלות יום שלם בגלריות ברח' גורדון בתל אביב. לצבוע את הדירה מחדש, במו ידינו.
תקופה של בין עבודות היא לא רק תקופה לסידורים ולחיפוש עבודה.
כדאי כמובן למצוא את האמצע ולא להיות קיצוניים – לא חייבים להתחיל לחפש עבודה ביום הראשון שבו לא עובדים, אבל כמובן שגם לא ביום האחרון של דמי האבטלה. אפשר להקציב מראש איזו תקופה כדי לעשות את מה שכל אחד/ת רוצה לעשות כדי להרגיש שהוא/היא ניצל/ה את ההזדמנות – וכן, גם לעשות סידורים : ) . אבל זו בהחלט הזדמנות…..
אח"כ, כשמרגישים יותר מאוששים / חדים / מסופקים / מפוקסים, להתחיל לחפש עבודה.
אני גם לא חושבת שזה אמיתי להגיע לראיון עבודה כשאתה מרגיש "שבע" ולא ממש בא לך על העבודה הזו או להתחיל לעבוד ביום ראשון הקרוב – זה אחרת להגיע לראיון עבודה כשאתה "רעב" לעבודה וממש בא לך להסתער עליה ו"לנעוץ בה שיניים". אני מאמינה שגם המראיין/ת קולט את זה……
תודה ורד, הוספת המלצות מצויינות. זה בהחלט גם הזמן לעשות את אותם הדברים שתמיד דחינו. והיועצת שבי תוסיף: במקביל כמובן לחיפוש העבודה… 🙂 אפשר להקדיש 3-4 שעות ביום לחיפוש ועדיין לנצל את שאר הזמן הפנוי לכל שאר הדברים שעושים לנו כיף ושלא תמיד היה לנו זמן לעשות!
מאיה,
למרות שאיני מחפש עבודה אני נהנה מהפרסומים שלך ולומד מחוכמת החיים שלך.
פן אחר שמאיה לא התייחסה אליו הוא מההיבט של המעביד הפוטנציאלי העתידי. ככל שאדם נמצא יותר זמן מחוץ למעגל העבודה כך יגברו הספקות וסימני השאלה אצל המעביד – מדוע לא מצא האדם הזה עבודה במשך כל הזמן הזה. מה "הפגם" שפספסתי?
לכן המלצתה של מאיה להתחיל לחפש מייד היא נכונה ואוסיף עליה עוד משהו.
אם לא רוצים נתק בקריירה רצוי לקחת משרה, גם אם היא לא ממש הולמת בדיוק את הכישורים הרצונות שלנו ובמידה ואחרי שנתחיל לעבוד נמשיך להרגיש אי התאמה – לשוב ולחפש עבודה, אך תוך כדי עבודה במשרה ההיא ולא תוך כדי מחיה על חשבון "המוסד" (המוסד לביטוח לאומי…)
לא תמיד זה נכון לרוב החופשה היא כפויה. קורות החיים יוצאים כמעט ביום ההודעה (כאשר יש חודש לסיום) לחברות השמה ולמשרות פנויות מתאימות.
אך אין שום תגובה המעסיקים הלא במשבר, חיים בחלומות ובעננים, אין להם זמן לקרוא קורות חיים, ותמיד זה לא מתאים, הם מחפשים את אנשי הברקים. למדתי שלוקח זמו עד שנפתחות המשרות המתאימות ורק כאשר יש חברים במקומות הנכונים מצליחים לקדם ענינים ואף למצוא עבודה.
ורד צודקת ניתן גם לחשבו על דרוג כמו לימוידם הרי תנאיי הקבלה לתארים מתקדמים עולים משנה לשנה
ועם משדרגים את התואר לפחות יש סיכוי שזה יהיה מקובל יותר על המראיין.