קבלו 10 שאלות לדוגמה, שהן קשות במיוחד. עכשיו, בחנו את עצמכם… מה אתם הייתם עונים?
אז מה עושים? איך עונים לשאלות קשות כאלה בראיונות העבודה?
הנה “פרשנות רש”י” לשאלות קשות בראיונות עבודה. זה מה שהמראיינים באמת רוצים לדעת:
- כשהמראיין שואל שאלות בסגנון: מה לא היית רוצה שאדע עליך? /מהן התכונות השליליות שלך? /איזו שאלה אתה מקווה שלא אשאל אותך? /מה אתה צריך לשפר? מה באמת מסתתר מאחורי הוילון? ובכן, זה דווקא מאוד פשוט: בדיקת אותנטיות, ישירות, שקיפות, כנות, פתיחות. את המראיין פחות מעניין מה תענו לשאלה ואיזה חולשות תבחרו והרבה יותר מעניין האם אתם מודעים לעצמכם ומספיק בטוחים בכדי להודות גם במה שפחות מרשים וטוב והאם יש סיכוי שהדברים הללו ישתנו לטובה מתישהו או שטוב לכם ככה.
- כשהמראיין שואל שאלות בסגנון: כמה תחנות דלק יש בעיר תל אביב? /אם היית חיה- איזו חיה היית? מה באמת מסתתר מאחורי הוילון? רצון להבין טוב יותר איך אתם חושבים, עד כמה יצירתיים, איך מתמודדים עם סיטואציות חדשות, מפתיעות, לא צפויות ולא מוכרות. האם יש לכם חוש הומור? האם אתם חושבים מחוץ לקופסה? האם יש לכם דמיון פורה?
- כשהמראיין שואל שאלות בסגנון: אם היית זוכה במיליון דולר- מה היית עושה עם הכסף? /אם תעשה אקזיט ענק- האם תמשיך לעבוד? /איפה ממוקמת הקריירה בסדרי העדיפויות שלך? /אצלנו עושים המון שעות נוספות… / למה אתה מעונין במשרה הזו? מה באמת מסתתר מאחורי הוילון? המראיין מנסה להבין מה המשמעות של המקצוע והעבודה שלכם בעיניכם. האם אתם אוהבים את מה שאתם עושים? כמה מוטיבציה יש לכם? מהו סולם הערכים שלכם? האם תהיו זמינים אליו 24/7? האם תתייצבו בעבודה אם יהיה צורך באמצע הסופ”ש? האם יש בכם תשוקה אמיתית? האם אפשר לצפות מכם לביצועים גבוהים ולתפוקה?
- כשהמראיין שואל שאלות בסגנון: למה אתה מחפש עכשיו עבודה? /מה פשר כל הקפיצות הללו שבקורות החיים שלך? / למה פוטרת ממקום העבודה הקודם? /איפה אתה רואה עצמך בעוד 5 שנים? מה באמת מסתתר מאחורי הוילון? המראיין מניח שמשהו כרגע בעבודה הנוכחית או באלו שבעבר היה לא בסדר (אחרת הייתם שמחים להמשיך לעבוד באותו מקום עבודה באושר ובעושר עד עצם היום הזה) ומאוד מאוד מעניין אותו מהו הדבר הזה. השאלה נובעת מהרצון לתאם ציפיות ובמטרה לוודא שלא תעזבו את התפקיד הבא שלכם תוך חצי שנה. בד בבד מעניין אותו גם לגלות מהו היחס שלכם למה שקרה, האם אתם אוביקטיבים, האם אתם לוקחים אחריות והאם אתם לומדים לקח.
- כשהמראיין שואל שאלות בסגנון: ספר לי על עצמך /מה אתה יכול לספר לי שאיננו כתוב בקורות החיים? /מה יכתבו על המצבה שלך? מה באמת מסתתר מאחורי הוילון? לכאורה אלה שאלות מתנה עבור אלה שכמו בשיר – רק על עצמם לספר יודעים… אבל למעשה אלה שאלות קשות במיוחד. מאיפה מתחילים? מה מספרים? מה מצניעים? זו בדיוק הנקודה… בעוד שמצד אחד המראיין מצפה ללמוד עליכם משהו נוסף- מעבר למידע היבש שגם ככה מופיע ברזומה שלכם, הוא גם בודק את היכולת שלכם להתנסח, להציג את עצמכם, להתמקד במה שחשוב ולהתעלם ממה שטפל. האמת היא שיש כל כך הרבה דרכים לענות לשאלות האלה שזה בדיוק מה שקשה בהן וזו הסיבה לכך שהדרך בה תבחרו להגיב מספרת עליכם הרבה יותר ממה שאתם חושבים.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
תגובה 1. השאירו תגובה חדשה
תודה על המידע