פעם פילוסופים תהו אם זה שאנחנו חושבים, משמע שאנחנו קיימים ואם להיות או לא להיות… לעומת זאת היום אחת השאלות הפילוסופיות הגדולות (אני צוחקת כמובן) היא האם לעדכן בפרופיל הלינקדאין שאתם מחפשים עבודה או שלא כדאי?
בעד- למה דווקא כן כדאי לציין בלינקדאין שמחפשים עבודה?
4. כנות היא שם המשחק- תמיד טוב ללכת עם האמת.5. כדאי מאוד, אבל חשוב איך עושים את זה. לא חייבים לנופף בזה מול הפרצוף, אפשר לרמוז שמחפשים, אך מבלי לעשות את זה ישיר מידי. למשל, לציין שתשמחו לשמוע על הזדמנויות מקצועיות מעניינות בסוף התקציר שלכם. רמז קטן ואלגנטי שרק מי שבאמת יקרא את כל התקציר יראה.
נגד- למה ממש לא כדאי לציין בלינקדאין שמחפשים עבודה?
1. זה יוצר רושם פאסיבי, ריאקטיבי ואפילו נואש. במקום לייצר את הרושם- “אני אדם אקטיבי, יוזם, אני זה שמחזיק במושכות, אני זה שמנהל את חיי ואת חיפוש העבודה, אני יודע בדיוק מה מחפש ואני אשיג את זה”, נוצר הרושם: “אני רק אניח את זה כאן… את המידע הזה שאני זמין ופנוי להובלה ועכשיו אני מצפה שהאחרים יעשו את העבודה בשבילי ויתחילו לפנות אלי עם הצעות ואני? טוב, אני אזרום….”.
2. יש מסקנה אחת שלא מעט סקרים ומחקרים הגיעו אליה: “שווי השוק” של מועמד שהוא מועסק גבוה משוויו של מועמד מובטל. מעסיקים נותנים עדיפות לאנשים שעובדים ומניחים שעצם זה שמישהו מעסיק אותם הם עובדים טובים יותר מאלה שלא. ברור שזו שטות גמורה, אבל לכו תתווכחו עם מחקרים וסטריאוטיפים. לכן, להכריז קבל עם ועדה שאתם מובטלים מיידית יוריד את ערך השוק שלכם וגם את כמות הפניות היזומות של מגייסים.
3. במדיה חברתית זו לעולם לא החלטה טובה לבקש משהו באופן ישיר. כשמישהו כותב: “מחפש את האתגר הבא שלי” בכותרת הפרופיל שלו או “מחפש עבודה” או “זמין מיידית”, או “בין עבודות” וכו’… וכו’… הוא בעצם מנסה לתפוס תשומת לב ומבקש עזרה מאחרים. במקום למכור מה שיש לו (השכלה, מקצוע, נסיון, מומחיות כלשהי) הוא ממתג את עצמו על בסיס החוסר- מה שאין לו- המובטלות שלו…
4. הרבה שמועות נפוצות על הדרך שבה האלגוריתמים של החיפוש בלינקדין עובדים. אף אחד לא באמת יודע מה מבין השמועות ודאי ומה לא. אחת מהשמועות הללו טוענת שלינקדאין נותנים עדיפות לפרופילים מלאים ושלמים ובין היתר לאלה שיש בהם מקום עבודה אחרון שהוא גם נוכחי (למשל שתאריך העבודה הוא 2007 עד present ).
5. הכפתור הקטן שלינקדאין השיקה לפני מספר חודשים המאפשר לסמן למגייסים שאתם מחפשים עבודה הוא דרך עדיפה ואלגנטית יותר. במקום שכל העולם ואשתו יקראו שאתם מחפשים עבודה ולא עובדים, רק מגייסים בעלי פרופיל פרימיום (בתשלום) ייעודי יראו שאתם פתוחים להצעות כשיבצעו חתכי חיפוש.
6. זאת ועוד- מעטים המגייסים המחפשים מועמדים בלינקדאין על פי המילים “looking for a job”. לא כך הם מנסים להגיע למועמדים המתאימים.
אז מה לעשות? ומהי המסקנה?
א. נראה לי שעל פי הרשימות פה למעלה אתם יכולים כבר לנחש מהי דעתי בעניין.
ב. בסופו של דבר אחרי שקראתם ואתם מודעים לבעד ולנגד, זוהי החלטה שלכם. אם אתם עדיין לא בטוחים, נסו את שיטת ה A/B testing – ובמילים אחרות- נסו, עקבו ובדקו מה קורה… – למשך שבועיים כתבו בכותרת הפרופיל שלכם שאתם מחפשים עבודה וזמינים מיידית. בתום השבועיים בדקו כמה צפיות היו בפרופיל שלכם וכמה פניות. לאחר מכן במשך שבועיים כתבו בכותרת הפרופיל (הד-ליין) לא את מה שאתם לא, לא מה שחסר, אלא בדיוק את ההיפך! את מה שאתם כן- מה אתם מבחינה מקצועית, במה מתמחים, במה חזקים. חכו שבועיים ועקבו- כמה צפיות יש בפרופיל שלכם, כמה פניות? על פי התוצאות הסיקו את המסקנה…
ג. מהי הדעה שלכם? לכתוב או לא לכתוב? הוסיפו כאן למטה בתגובות אם אתם בעד או נגד ואם יש מגייסים בקהל, אשמח מאוד גם לתגובות שלכם!
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
6 תגובות. השאירו תגובה חדשה
כתבה מעולה
אחלה כתבה תודה
בשום פנים ואופן אין לציין בלינקדאין שהינכם מובטלים !
יש להשאיר את מקום העבודה האחרון כאקטיבי ולפרט זאת רק בשיחה אישית עם אשת כח האדם הפונה אליכם לראשונה.
מה שכן, יש לאפשר את אותו כפתור מדובר בלינקדאין המסמן אתכם כפתוחים להצעות.
ואפשר גם להוסיף בפרופיל – Looking for Opportunities וכד'.
חיפוש עבודה הוא בעיקרו משחק של חתול ועכבר או סוג של חיזור, אם תירצו.
אם תהיו "קלים מדי להשגה", המעסיק הפוטנציאלי יתייחס לכך בהתאם.
לסיכום – חשוב מאד לשמור על קור רוח ולהתמקד במטרה.
יש לי חבר שלצערי זה מה שכתב בלינקדאין. לפחות אני רואה איך הוא אוזר אומץ ומביע מרמור.
בחברה שלנו צריך אומץ בשביל להביע מרמור.
אני בכל מקרה לא אוהב לספר על עצמי אמת שאינה מחמיאה לי. חוץ ממחרוזת של שאלות לא יצא לי כלום מזה. אמת שאינה מחמיאה לי אינה הופכת אותי לאטרקטיבי בכל תחום שהוא.
גם אני נגד ציון העובדה.
ויותר ציון "מחפש עבודה" בתור מקום העבודה כי עצוב לקבל הודעות מלינקדאין שמציע לברך חבר על כך שהוא חוגג x שנים לחיפוש העבודה…
תודה למאיה על הכתבה המקיפה. כבר מתלבט זמן רב בעניין אז הלכתי על דרך האמצע. פרסמתי כתבה קצרה על הקשיים והאתגרים בחיפוש הדבר הבא בקבוצה רלוונטית למחפשי עבודה בתחום שלי. לפרופיל שלי הוספתי את עניין האתגר הבא וכו ופתחתי את עצמי לחיפוש של מגייסים. חייב להודות שלא זכיתי להיענות, עדיין. לסיכום, ממליץ להימנע מהמילה מובטל בפרופיל, בשביל יש חברים ומשפחה.