כל זה גרם לי לחשוב לעצמי “היי, אם אני כל כך אוהבת את זה, למה שאני לא אלך ואלמד את זה באופן מסודר?! איזה כיף זה יכול להיות לעבוד בגלריה לאמנות, למשל, ולהיות כל היום בסביבתם של ציורים ודברים יפים (שלא לדבר על הריח הממכר הזה של צבעי השמן מעורבבים בשמן פשתן…).”
המממ… אז זהו… שלא.
ולמה אני מספרת לכם את כל זה?
כמובן שמצב כזה הוא מצב מבלבל מאין כמוהו… איך מחפשים עבודה אם לא יודעים מה לחפש? איך מוצאים כשלא יודעים מה אוהבים לעשות?
- לרובינו פשוט אין דבר כזה- תשוקה מקצועית. אולי כשהיינו ילדים ידענו בוודאות מה אנחנו רוצים להיות, אבל זה נבע דווקא מתמימות ומחוסר ידיעה מאשר מהבנה אמיתית והיכרות עצמית. מישהו חכם אמר פעם שככל שאנחנו יודעים יותר- כך אנחנו יודעים כמה אנחנו לא יודעים… וזה בדיוק זה. ואגב, אנחנו גם משתנים עם השנים ומה שאהבנו פעם, לא בטוח שנמשיך לאהוב גם עכשיו.
- מה שכייפי ונעים, מה שעושים בתור תחביב, מה שעל פניו נראה לכם שאתם אוהבים לעשות- יכול להפוך מהר מאוד להיות משהו שונה לגמרי כשהוא נהפך לעבודה שלכם או לכל סוג אחר של “חובה” (בדיוק מה שקרה לי עם האמנות).
- ההתלבטות הזו, ההפיכה החוזרת ונשנית בשאלה הזו “מה אני אוהב” / “מה אני רוצה לעשות?” / “מה עושה לי את זה?” לא מובילה לשום מקום פרט לעמידה במקום. לקיפאון. לחוסר התקדמות. לחוסר עשיה. וכמובן שגם לעוד בלבול, תהיה ותסכול.
- כמעט בכל תפקיד שעושים אפשר למצוא רגעים של אושר. בכל מקצוע יש גם קשה ופחות טוב ובמקביל גם נעים ומספק ומאתגר וכייפי. לפעמים אלה דברים שידעתם אותם מראש, אבל לפעמים אתם עשויים לגלות אותם רק תוך כדי זרימה והתנסות.
- הבינו שגם כשחושבים שיודעים היטב מה רוצים לעשות, זוהי רק מחצית הבעיה. המחצית השניה היא שהרצוי גם יהיה מצוי… ואם הוא לא, אז מה עוזר לנו שאנחנו יודעים מה אנחנו מחפשים? ולכן, החיפוש צריך להתמקד קודם כל בחיתוך שבין המצוי לרצוי.
- אצל רבים, מציאת “תפקיד חייהם” קרתה להם לא מתוך תכנון וידיעה מראש, אלא מתוך מזל… להיות בזמן הנכון במקום הנכון, לנסות, לבדוק ולנצל הזדמנות לא צפויה (חטטו קצת ברשת על סטיב ג’ובס, למשל, וקיראו כיצד הוא הגיע למה שהגיע… המעצמה הזו ששמה Apple צמחה בדיוק כך- מתוך זיהוי הזדמנות כשאדון ג’ובס דווקא היה עמוק בתוך תחום אחר לגמרי שמשך אותו- מיסטיקה).
בקיצור חברים, הנה טיפ לסיכום:
ולסיום, אל תשכחו…עם האוכל- בא התיאבון.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
6 תגובות. השאירו תגובה חדשה
איפה היית לפני 4 שני כשחיפשתי עבודה… 🙂 היית חוסכת לי הרבה כאב ראש. תודה, כתבה מעולה!
תודה רבה, דוד :).
פגעת בול.
מה לגבי חלום היזמות מול הבטחון במשרה רגילה?
פה שבירת הכיוון היא חדה יותר ויתכן שלא תהיה דרך חזרה לאותה משרה קבועה.
לאנונימי,
לפני כל שינוי שמבצעים חייבים לקחת בחשבון את כל ההשלכות. חיוביות וגם שליליות… יתרונות מול חסרונות.
בענין הגשמת חלום היזמות- אין כמו הגשמת חלומות, אבל, לצערי בארץ מעסיקים לא "מתים על" עצמאים למיניהם, פרילנסרים ויזמים ולכן לא תמיד קל לחזור לשכירות לאחר תקופה של עצמאות.
אהבתי, תודה מאיה!
שמחה לשמוע, יהודה. בכיף 🙂