אני מקווה שהכותרת של הפוסט הזה לא תיצור ציפיה מסויימת שבסופה אכזבה… כי כן, זה רק פוסט שקשור, כמו תמיד, לחיפוש עבודה ותכנון נכון של קריירה. שום גלאמור אין בפוסט הזה, גם לא הבטחה להצלחה מהירה או לזכיה גדולה.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
6 תגובות. השאירו תגובה חדשה
היי מאיה מה שלומך ?
הפעם מגיע לך לייק אבל בגדול. לא שבפעמים אחרות לא אהבתי את שאת כותבת הפעם פשוט מסלול הקריירה שלך ממש חופף את שלי ואני מאד מתחבר ומזדהה עם מה שכתבת, אותם שנים לא אותו תחום.
בקצרה עברתי פחות או יותר את אותם משברים פיטורים, חברות הזנק שנסגרו, מעברים שלי מחברה לחברה ובכל פעם שהייתי בין לבין עבדתי בכל עבודה (כמעט) הייתי עצמאי, יזם , שותף בכל מיני עסקים ותמיד חזרתי להיות שכיר בהייטק הישראלי.
חוויתי את אותם קשיים אשר תארת לחזרו מעיסוק אחד לעיסוק אחר מאד מאד קשה ומתיש אבל לא בילתי אפשרי.
כיום לאחר כ 15 שנות עבודה און אוף בחברות הייטק אני עוסק בתחום האבטחה בשעות הרבה יותר שפויות בשכר נמוך יותר אבל שעות נורמאליות אותם אני מקדיש לעצמי לילדים לבית לזוגיות ולתרומה לקהילה.
במצבי הנוכחי קשה לי מאד לראות את עצמי חוזר ל " עבדות המודרנית "
לילה טוב
אמיתי
שלום מאיה
את מצביעה פה על נקודה נכונה אחרת, וכואבת לרבים. עם כל הכבוד, שכבה אנשי/נשות השמה לוקה בכל כך הרבה קיבעונות מחשבתיים שאיני יכול לתאר את מורת רוחי ממנה.
אנשים מצוינים שידם בכל ויד כל בם, צריכים לרדד ולרדד את קורות החיים שלהם – רק כי שכבה שלמה העומדת חוצץ בינם לבין משרה, לא יודעת להבין משמעותו של ערך מוסף; שכבה שלא יודעת לזהות יכולות נוספות שיהפכו להיות נכס לחברות ולא חיסרון.
כאשר אנשי השמה לכל אורכו ורוחבו של השוק מחפשים לכל תפקיד "רק מי שעשה כזה תפקיד בדיוק" הם מגבילים את יכולת הגדילה של השוק באופן קיצוני.
אם אנשי ההשמה היו יודעים באמת לזהות תכונות ויכולות, היו לוקחים את אותו מתכנת שכתבת עליו ומייעדים אותו לתפקיד יותר גבוה מאשר מתכנת "רגיל" – כי הוא כבר הוכיח עמידה בלחצים בניהול מרכז רווח והפסד.
זו עובדה שקיימת גם בטבע – כל אורגניזם מחפש ונמשך לאורגניזם בעל תכונות שאין לו. אורגניזם שלא מגייס אליו אנשים בעלי תכונות שונות – לא יכול להתפתח ובסופו של דבר נובל.
שינוי תודעתי כזה יכול להתחיל בך ו/או בכל איש השמה שיבין שהוא עוסק באנשים, לא במשחקי שבץ-נא של דרישות משרה וקורות חיים. ככה באמת ניתן יהיה להביא ערך, ולא רק לייצר פרנסה לאנשי השמה.
בכבוד,
אלי
אני לא מצליח להבין משהו.
יש הגיון בדרישה שהמועמד עבד בתכנות בזמן האחרון.
מועמד שלא עבד שנה וחצי לא יהיה הכי מעודכן, יהיה קצת חלוד ויקח לו זמן להכנס לעניינים.
אני לא חושב שאילו מכשולים קריטיים אבל אני יכול להבין מישהו שחושב שכן.
אבל אני לא מצליח להבין איך זה שחברה תעדיף מישהו שישב בבית שנה וחצי על פני מישוה שעבד בעסק משפחתי שנה וחצי.
יכול להיות שבמסגרת שדרוג קורות החיים, "עיגלת פינות" וציינת שהוא עבד בתחום גם בזמן ה אחרון?
לדורון, לא היה עיגול פינות ושינוי תאריכים. רק ציון של הניסיון הרלבנטי בהיי-טק מבלי לפרט מה עשה בשנה האחרונה. זה הספיק בשביל לעשות את ההבדל…
אני מסכים לכל מילה שכתב אלי (elistn), אי אפשר היה לכתוב את זה טוב יותר. אני עוקב לאחרונה אחרי כתיבתך ומעריך אותה, אך מפריע לי שאת לא מנצלת את הבמה שלך כדי לפחות להגיד בקול חד וצלול שמשהו רקוב בממלכת ההשמה, אלא מסתפקת בלהגיד ש"ככה זה". כל שינוי מתחיל הרי במעשה, גם אם הוא קטן ושולי, ואין בכך סתירה בעיני לתפקיד של הבלוג הזה כייעוץ בשלב החיפוש. ומפתיע אותי גם שמבין כל שלל חברות ההשמה אין אף חברה (לפחות אני לא פגשתי כזו) שמבדלת את עצמה בגישה שונה להשמת עובדים, כזו שבאמת עושה השמה אינטיליגנטית ולא עוסקת בפקידות של שבץ-נא – כפי שכתב אלי – ודווקא בשוק שמדבר כל הזמן על מחשבה מחוץ לקופסא.
היי מעוז, אני תוהה מדוע האשמה תמיד נופלת על חברות ההשמה דווקא. אז קודם כל אתחיל בהבהרה- את הקריירה שלי בהשמה סיימתי לפני כשלוש שנים ומאז אני עצמאית (ולא עוסקת בהשמה), כך שאת השינוי אני יכולה לעשות רק דרך הכתיבה כאן בבלוג.
שנית, הסיפור שסיפרתי בפוסט הזה דווקא מדגיש את זה שכחברת השמה ניסיתי לעזור לאותם המועמדים ואילו מי שהיו הבררנים בכל הסיפור הזה היו דווקא החברות המגייסות.
אני אחזור על מה שאני כותבת לא מעט כאן בבלוג: חלק גדול מהבעיה נמצא בחברות המגייסות ולא בחברות ההשמה שצריכות בלית ברירה להתיישר לפי הדרישות של הלקוחות שלהם. אם הלקוח אומר- "תפסיקי לשלוח אלי מועמדים שאין להם נסיון שעונה בול על כל דרישות המשרה כי אני לא אתייחס אליהם"- חברת ההשמה תצטרך להתאים את עצמה. לכן במקרה הזה חברת ההשמה היא רק "השליח" ולא שם קבור הכלב…
לכן השינוי צריך להתחיל לא בחברות ההשמה אלא במחלקות הגיוס ומשאבי האנוש של החברות המגייסות. אם זה יתחיל שם, זה יקרין הלאה גם על חברות ההשמה. זה בדיוק מה שיאפשר לחברות השמה להתחיל לפעול ביצירתיות ולתת את הערך המוסף.
כל עוד החברות המגייסות לא יאפשרו לחברות השמה את האופציה לשלוח אנשים עם פוטנציאל וללא נסיון ספציפי, או להיות יצירתיים בחיבורים שהם עושים- המצב לא ישתנה.