הכותרת המקורית של הפוסט הזה היתה בהתחלה אחרת, אבל ככל שהתקדמתי בכתיבתו הבנתי שמה שאני כותבת זה לגמרי ובוודאות כללי חיזור קלאסיים עם השלכה על נושא חיפוש העבודה.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
5 תגובות. השאירו תגובה חדשה
מאיה שלום,
כרגיל פוסט מעניין וכתוב היטב.
עם זאת, הבעיה היא שרוב העובדות בחברות ההשמה לא מבינות מימינן ומשמאלן מה הכישורים הנדרשים לתפקידים בהייטק/ביוטק/מו"פ. הן עסוקות בחיפוש מילות קוד בקורות החיים ותו לא.
יש פה טיפ אחד חדש שלא סיפרו לי עליו: לעקוב אחרי פרסומי החברה ברשתות חברתיות. כל השאר לא הייתי צריך כי חברות השמה מסוימות היו מתקשרות אלי מיזמתן עד כדי כך שלא היו לי חיים. אם הייתי גם מתקבל בסש"ד לעבודה, לא הייתי אומר שאין לי חיים.
מסכים עם איתן. רוב המגייסות לא באמת מבינות בתחומים שהן מגייסות בהם. כשמגייסת שאלה אותי אם התואר השני שלי במכון ויצמן כלל תזה (ואפילו לא אתייחס לכך שהיו שתי שורות על התזה בקור"ח שלפיהם היא שאלה את זה), הבנתי שממנה לא תגיע הישועה.
למרות שנעזרתי בארבע חברות השמה גדולות וידועות, בסוף כמעט כל הראיונות שהיו לי (משהו כמו 10 מקומות) היו דרך חברים או דרך פניות ישירות שלי.
מתוך 5 התאמות שעשו לי בחברות השמה, רק בשניים הראיונות יצאו לפועל (שניהם דרך אותה חברת השמה). בשלושת המקרים האחרים המשכתי לקבל טלפון כל שבוע של "מה, הם עוד לא פנו אליך?" או "כן, הם אמורים לתאם לך ראיון כל רגע" או "יש יום ראיונות מרוכז בשבוע הבא, הם יתאמו איתך".
הרגשתי מכל התהליך שחברות ההשמה לא ממש מתפקדות. אין לי מושג למה, אני לא יודע אם זה אשמתם או אשמת החברות או אולי סיבה אחרת. היו לי קשרים ידידותיים טובים עם המגייסות שדיברתי איתן והן היו נחמדות, אבל את הסחורה הן לא סיפקו.
שלום מאיה,
אהבתי מאוד את הכתבה, כל מילה נכונה.
אני זוכר שסיימתי את התואר והתחלתי לחפש עבודה דרך הצינורות המקובלים, חברות ההשמה היו אחד מהם וחלקם אף נתנו שרות טוב וזכורים לי לטובה.
אחת מהלקחים שלמדתי הוא: להתקשר, לחזור, לשאול ולהראות שאתה קיים, ישנם הרבה מחפשי עבודה ומי שבולט יותר נזכר לטובה.
מעבר לדף קורות חיים ישנו אדם ועל מנת להכיר אותו, מומנט החשיפה חייב להיות נרחב ועל אחריותו של המחפש בלבד.
שלום מיה,
עצות שוות זהב. מניסיון העבר למדתי לקח חשוב, אם אתה לא מצליח לעבור את שלב הנייר בתודעת איש הקשר שלך הסיכוי שיחזרו אליך הוא זעום. אם אתה נמצא בזיכרון של מישהו אז השם שלך יעלה בכל פעם שהוא יצטרך מועמד למשרה מתאימה. הכוונה איננה להציק ולהתקשר כמו נודניק, אלא להיות עקבי וענייני לנהל רשומה אחר משרות וכמובן לשמור על התנהלות נעימה ואף אם אפשר גם חברית.
לשמחתי פגשתי לא מעט אנשי מקצוע מחברות ההשמה שהוכיחו שיש גם אנשים טובים מעברה השני של קשת מעגל מחפשי העבודה.