יש שני סוגים של ראיונות טלפוניים: ראיונות שנוחתים עלינו כרעם ביום בהיר וראיונות טלפוניים שתואמו מראש.
כך או כך, רבים אינם מבינים את חשיבותם של הראיונות הטלפוניים. לא מדובר בסתם שיחת חולין וגם לא שיחה יבשה של תיאום תאריך לראיון- זהו ראיון לכל דבר- שיחה שעל פיה יחליט המעסיק אם יש פוטנציאל התאמה למשרה או שאין. אם לזמן לראיון פרונטלי או שלא.
- האם התברר בשיחה שהתפקיד שונה לגמרי ממודעת הדרושים ועל כן אתם אלה שהחלטתם שאיננו מתאים?
- האם התברר בשיחה שיש פער גדול ביניכם לבין המעסיק בנושא דרישות השכר?
- האם התגלה בשיחה שאתם Over Qualified למשרה?
- האם התפקיד דווקא ממש מצא חן בעיניכם אבל המראיין אמר “תודה רבה, נבדוק” ולא חזר אליכם מאז?
5 טיפים חשובים להצלחה בראיונות טלפוניים:
- אל תענו לטלפון- כן, אני לא צוחקת. אתם אלה ששולטים על הטלפון שלכם ולא הוא בכם (אני מקווה), נכון? נו, אז אם אתם במצב לא נוח, למה שבכלל תענו לשיחה מטלפון לא מוכר? בינינו- אם אתם מחפשים עבודה, אתם יכולים להניח שכנראה מדובר בשיחה מאחת החברות ששלחתם אליהן קורות חיים. אז פשוט אל תענו! אם אתם לא יכולים לדבר עדיף שלא לענות מאשר לעבור ראיון טלפוני לא בפוקוס ולפספס לגמרי את ההזדמנות. לשם כך כדאי שיהיה לכם שירות של מענה קולי בטלפון הנייד החל מתחילת תקופת החיפוש. אגב, אופציה שנייה אך פחות מומלצת (אם הסקרנות הורגת אתכם)- לענות, לגלות שמדובר במעסיק, להתנצל יפה שאתם לא פנויים כרגע, לקחת פרטים מלאים של המתקשר ולתאם (כן, ממש לתאם) מראש שעה מדויקת שנוח להם שתתקשרו בחזרה.
- הכינו מראש טקסט כתוב- כן, כן… ממש כמו שליפים למבחן. שלושה סוגים של טקסטים צריכים להיות לכם מוכנים לשליפה מהירה: 1. תיאור המשרה המלא 2. תשובות מוכנות לשאלות שכיחות, 3. קורות החיים שלכם. למה 1? כי לא רק שחשוב להתאים את תוכן קורות החיים לתיאור המשרה, חשוב גם להתאים את הטקסט שבעל פה לתיאור המשרה. ואיך תזכרו מה מבקשים במשרה אם זה לא יהיה כתוב מולכם שחור על גבי לבן? ולמה 2? משום שראיונות טלפוניים כוללים בדרך כלל מספר שאלות שכיחות. התכוננו אליהם מראש, רשמו על פתק או ב- note בטלפון הנייד ושלפו בעת הצורך. מסקנה: תעדו באופן קבוע את תיאורי המשרות המלאים ששלחתם להן קורות חיים. ולמה 3? תנחשו לבד… 🙂
- עצרו לרגע את המולטי-טסקינג- אני בטוחה שלא מסתובב היום בעולם כולו אף לא אדם אחד שאיננו סובל מבעיה כלשהי של קשב וריכוז. אנחנו מוצאים את עצמנו מציצים בטלפון הנייד עשרות פעמים בכל שעה, אנחנו אנשים לחוצים ותמיד חסר לנו זמן… זו גם הסיבה לכך שלפעמים אנחנו לא מצליחים להתאפק מלקרוא אימייל מלקוח אחד תוך כדי שיחה טלפונית עם לקוח שני. הכל בלחץ ובמקביל… אז נפל עליכם ראיון טלפוני? עצרו את כל שאר העיסוקים- זה לא הזמן להמשיך לקצוץ ירקות לסלט או למלא דו”ח אקסל. ראיון טלפוני עושים באהבה ובריכוז או לא עושים בכלל.
- דברים שרואים מכאן לא שומעים משם- הבעיה העיקרית בראיונות טלפוניים היא שהם… טוב, טלפוניים. אחד לא רואה את השני כך שהחוש היחיד שעובד שעות נוספות הוא חוש השמיעה. זו גם הסיבה לכך שכדי להצליח בראיון טלפוני כדאי לחדד את כל מה שקשור למה ששומעים מהצד השני של הקו: חיוך (כן, שומעים חיוכים דרך הטלפון), טון דיבור (לא מונוטוני אלא כזה שמשתנה בהתאם לתוכן, לא רובוטי ולא מדקלם אלא כזה שמייצר חיבור אנושי), מהירות דיבור (אל תרוצו לשום מקום- קשה להבין אנשים שמדברים מהר מידי, על אחת כמה וכמה כשזה דרך הטלפון), עצירות בדיבור (כן, חשוב לנשום מידי פעם ובנוסף- עצירות במקומות הנכונים נותנות לתוכן אפשרות לשקוע וגם מאפשרות להדגיש את הדברים החשובים), ניסוח, התלהבות, אנרגיה…
-
וכו’…- מה זה אומר? זה אומר שיש עוד מלא טיפים אז הנה רשימה של חלק מהם- אם מדובר בשיחה שתואמה מראש נסו לבצעה דרך טלפון קווי ולא נייד ועל הדרך הניחו לידכם כוס מים, הקליטו את עצמכם במהלך ראיונות טלפוניים ונתחו לאחר מכן מה קרה שם- איך אתם נשמעים?מה שאלו? איך עניתם? כמה פעמים אתם אומרים בדקה “אה… אהה… אאההה…”, כמה פעמים אמרתם את המילה “לא” בשיחה? או כל מילה שלילית אחרת?
ולסיום סיומת- הגעתם לסופו של הראיון הטלפוני? מזל טוב! עכשיו כדאי מאוד שזה לא ייגמר תלוי באוויר ושיהיה ברור מה השלב הבא (אם בכלל). ואם לא נאמר לכם? אז תשאלו.
זה עדיף מאשר להמתין לשווא עם הנייד ביד.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
4 תגובות. השאירו תגובה חדשה
לא לענות זה הכי גרוע. בתור מעסיק אני מדלג ישר למועמד הבא
זו דרך מצוינת לפספס מועמדים טובים… בדיוק כמו בבדיחה ההיא על המנכ"ל, פח האשפה והמועמדים חסרי המזל…
נכון ולא נכון. קרה לי שפיספסתי שיחת טלפון, כשחזרתי למספר שהתקשר הגעתי למענה של מרכזיה. הבנתי אח"כ שהמשיכו עם מועמד אחר.
כל התוצאות אפשריות… לכאן ולכאן. החכמה היא למזער נזקים ככל האפשר. כשאת עונה כשלא נוח לך, הסכנה לא לצלוח את הראיון הטלפוני ולא לייצר את הרושם הנכון ובגלל זה לאבד משרה פוטנציאלית גבוהה יותר מאשר חוסר היכולת לאתר את המתקשר ושהמתקשר לעולם לא יחזור אלייך יותר וגם לא ישאיר הודעה…