או: איך לא לצאת קרח משני הכיוונים?
איך לחפש עבודה תוך כדי עבודה מבלי לצאת קרחים מכאן ומכאן?
- אז נתחיל בנושא ה NETWORKING. הסוד הוא לבנות אותו לאט ובצעדים קטנים. לא להתנפל כאילו מצאתם שלל, להיפך, דמיינו שאתם במסיבת תה בארמון בקינגהאם! לאט, בנימוס ובעדינות… במצב האידאלי, כדאי להתחיל לבנות את רשת הקשרים כמה שיותר מוקדם ולא כשבאמת מתחילים לחפש עבודה ואז הפעולות תופסות פחות תשומת לב (ואם הייתם מגיעים למקום עבודה חדש כשכבר יש לכם פרופילים מפוארים ברשת, זה בכלל היה מקל על העניינים…) . פיתחו פרופיל, הוסיפו לאט לאט קשרים, הצטרפו לקבוצות…ו.. היי! היזהרו לא לעשות תנועות חדות!
- שימו לב גם לאבטחת המידע, דאגו לפני הכל להסתיר את מה שצריך. חיקרו לעומק את הגדרות הפרטיות בכל רשת ורשת ונצלו את היכולת להגביל את סוג המידע ולמי הוא נחשף.
- אם החלטתם להעשיר ולהרחיב את רשת הקשרים שלכם, הוסיפו כל מיני סוגי קשרים, לא רק כאלה שקשורים ישירות לחיפוש העבודה. כשתהיה לכם רשת קשרים ענפה, הוספת איש/אשת HR כבר לא תבלוט כמו נווה מדבר באמצע הסהרה, זה יהיה סתם עוד קשר בתוך עשרות או מאות הקשרים שכבר יש לכם…
- במקביל להעמקת פעילותכם ברשת, ולחיפוש העבודה המשיכו להשקיע במקום העבודה הנוכחי. כל עוד אתם שם, המשיכו כאילו הכל כרגיל. אם, לדוג’, הייתם נוהגים לעבוד שעות נוספות, אל תפסיקו בבת אחת ובפתאומיות. אל תגזימו בהעדרויות, באיחורים ובתירוצים. ובכלל, אל תשכחו שבשום פנים ואופן לא כדאי לשרוף גשרים…
- אל תחפשו עבודה תוך כדי עבודה! אל תשלחו קורות חיים דרך תיבת המייל המשרדית ואל תגלשו באתרי דרושים על חשבון שעות העבודה. זה גם מסוכן וגם לא מוסרי, לא חוקי ולא לעניין. (ותודה לאורין אסף ולמיכל מיניצר-כהן מהפייסבוק שהמליצו לא לחפש עבודה על חשבון העבודה ולא לקבוע ראיונות במהלך יום העבודה, אלא רק בקצוות או אם אין ברירה- בהפסקות הצהריים).
- אם פתאום מתקבלת שיחת טלפון ממקום עבודה פוטנציאלי, שימרו על קור רוח, ענו בשלווה שהנכם בעבודה/ באמצע ארוחת צהריים/ ישיבה/ שיחה עם לקוח ובקשו לחזור מאוחר יותר. אל תרוצו אל מחוץ למשרד. ענו בפשטות וחיזרו למה שעשיתם לפני השיחה כאילו כלום. אם לא תתנהגו מוזר, לא יחשדו שמשהו מוזר קרה…
- שימו לב ללבוש. אל תתלבשו אחרת מבד”כ. אם יש לכם ראיון בתחילת או סוף היום, דאגו לקחת אתכם בגדים להחלפה והחליפו לפני הראיון במקום אחר. (ותודה לעמית ירון מהפאן פייג’ בפייסבוק שמציע שאם כבר, אז כבר: דאגו להגיע לעבודה לבושים אלגנטי כדבר שבשגרה בכדי לא לעורר חשד כשתרצו לגשת לראיונות…)
- אל תשתפו קולגות בתכנונים שלכם. אני יודעת שזה קשה, אבל, ככל שלא תתאפקו ותשתפו יותר, כך תתרמו יותר לשמועה שתעשה לה, ממש כמו המשקה ההוא.., כנפיים…
- שילחו קורות חיים באופן ממוקד ותוך כמה שיותר שליטה, אל תשלחו אותם דרך אתרי הפצת קורות חיים שאינם מאפשרים לדעת או להגביל לאן הם נשלחים.
- תעדו את החיפוש.
- עדכנו את הנוגעים בדבר (חברות השמה, מראיינים למיניהם וכו’…) שאתם מחפשים עבודה בדיסקרטיות, מכיוון שהנכם עדיין עובדים.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
6 תגובות. השאירו תגובה חדשה
פוסט ממש מעולה ומאוד מועיל
תודה, אני שמחה לשמוע… 🙂
אהבתי את הרעיון המהפכני של פניה למנהל הישיר שלכם ולעדכן על כך שאתם מתכננים לחפש עבודה.
מעבר לכך שזהו הדרך הג'נטלמנית וגם מאפשרת חיפוש מתוך שקט נפשי ובלי חששות וצורך להתתר – זה גם דבר לנופף בו בראיונות.
מועמד שנוטש מקום עבודה אחר ומתחמן אותם, סביר שיעשה אותו דבר גם למקום החדש בעוד מספר שנים.
מועמד שדיווח למעסיקו וקיבל את ברכתו נראה לי אמין ומכובד יותר וסביר שינהג כך גם במעסיקו החדש.
מעבר לכך – יתכן שעצן ההודעה על כוונה לחפש בחוץ, תאפשר קידום או שיפור גם במקום העבודה הנוכחי.
אם העובד הוא טוב והמעסיק מעוניין שישאר – דיווח על חיפוש בחוץ משדר מיצוי התפקיד הנוכחי ורצון להתקדם, לשפר תנאים, וכו.
אם אפשר בתוך מסגרת המעסיק הנוכחי להשיג אותו דבר – אז זה עדיף לכולם.
כי הרי פה אתם כבר מכירים את האנשים, את האקלים של החברה, את המוצרים והלקוחות, וכו. אז עקומת הלמידה בתפקיד החדש תהיה קצרה בהרבה.
מאמר מעניין מאוד.
חלק מהטיפים ידועים וחלקם חדשים, לפחות עבורי.
כמו כן, חלק מהם קלים ליישום וחלקם קצת פחות…
בנוגע להמלצה האחרונה, נראה לי שכולנו הינו מעדיפים להחליף מקום עבודה באופן הזה, וכן כולנו הינו רוצים גם שמעסיק שמתכנן להחליף אותנו יהיה פייר ויגלה את כוונתו, אך המציאות היא שברוב המקרים הגילוי הזה יתרפד את המהלך. כלומר אם אני אגלה למעסיק שאני מחפש עבודה, הוא לא ימתין לעזיבתי ויביא לי מחליף בהקדם האז ייפרד ממני ואני אהיה "פנוי" לגמרי לחיפוש עבודה. כנ"ל בכיוון ההפוך, ברגע שמעסיק יגלה לעובד שהוא מתחיל לחפש לו מחליף, ישר העובד יתחיל לחפש לעצמו מקום עבודה חלופי. בקיצור, לא נראה יישים (זה די דומה למשחק של הישרדות, אם מגלים את האסטרטגיה נותנים צ'נס לצדדים האחרים לטרפד אותה).
פוסט מוצלח!
ישנה בעיה אחת,
אותו מנהל יכול לקבל זאת בצורה שכאילו הוא קם על רגל שמאל ולזרז את העזיבה של אותו עובד.
כלומר במקום מספר חודשים לאתר עבודה נותר לך חודש ימים (במקרה הטוב)…
העיקר לא להיות פזיזים ולהשתדל לפזר את ה"קלפים" במקומות בטוחים…
אכן, נטווקרינג הוא המפתח הטוב ביותר…
בהצלחה
עוד קצת טיפים:
1. נשמע טריויאלי אבל לא לשים את כתובת המייל בעבודה בקורות החיים, רצוי לפתוח תיבת מייל חדשה לנושא (משהו לא מחייב בשם my_new_job2010@gmail.com) בצורה זו אפשר לשלוט ביתר קלות על שטף המיילים.
2. לא לתת את מספר הטלפון שקיבלת מהעבודה בקורות החיים… ניתן היום לרכוש מספר וירטואלי תמורת כמה שקלים בחודש.
3. אם אתה מצטרף לקבוצות חשודות בפייסבוק או בלינקאין, דאג להסתיר אותן…
4. זכור את התירוץ הבא, אם "תופסים אותך" אתה תמיד יכול להגיד שיש לך מנהג מגונה לשלוח קורות חיים לכל מקום פעם בחצי שנה כדי להעריך את השווי שלך…
בהצלחה !