אז קודם כל מה זה?
מדובר בתוכנות שמטרתן, בשורה התחתונה, לחסוך זמן עבור מחלקות הגיוס של ארגונים או חברות השמה. חסכון שנובע בזכות זה שבמקום להשתמש בקבצי אקסל לתיעוד כל המידע בנוגע למועמדים, בספריות כלשהן בתוך תיבת המייל או בכל שיטה ארכאית אחרת, משתמשים בתוכנה יעודית שנבנתה במיוחד כדי לתת מענה לכל צרכי הגיוס של החברה.
אז מה התוכנות האלה מאפשרות למגייסים? ומה חשוב שאתם, מחפשי העבודה, תדעו בקשר לתוכנות הללו? הנה מספר עובדות חשובות:
- קליטה אוטומטית של קורות חיים וסיווג פרטי מועמדים.
- שיוך אוטומטי של מועמדים למשרות.
- דירוג מועמדים על פי רמת ההתאמה שלהם לדרישות המשרה. חלק מהתוכנות מאפשרות הצגה גראפית של התוצאות.
- ביצוע חתכים על מאגרי מועמדים על פי: מקור הגעה, תאריך, מוסד להשכלה גבוהה, גיל, איזור מגורים ועוד אינספור נתונים.
- זיהוי מועמדים כפולים.
- קישור ישיר לפרופילים של המועמדים ברשתות חברתיות.
- תיעוד מדויק של כל שלבי הקשר מול כל מועמד.
- קבלת קורות חיים לתיבות מיילים וירטואליות (משמע, קורות החיים נכנסים ישר למאגר ולא מגיעים לתיבת המייל האמיתית של המגייס).
- ציידים אוטומטיים ששולחים מידע בזמן אמת על שינויים שחלים במאגר המועמדים.
מסקנות?
- למי שעדיין תוהה אם קורות החיים שלו נשמרים במאגר כלשהו- התשובה היא כן! מה זה אומר? שאם אתם שולחים מספר פעמים את קורות החיים שלכם למשרה, התוכנה תדע לזהות את זה.
- אם הכל נרשם ונשמר, הזהרו מהבדלים גדולים מידי בתוכן במידה ואתם מנהלים מספר גרסאות של קורות חיים. לחילופין, דאגו לתיעוד מדוייק של מה שלחתם (איזו גרסא) ולאן ואל תשלחו גרסאות שונות לאותו מעסיק.
- שליחת קורות חיים רק כדי לנסות את מזלכם היא לא אסטרטגיה טובה ובטח לא תשיג שום תוצאות. שלחו קורות חיים רק כשאתם מתאימים לדרישות המשרה לפחות ב 85% ומעלה.
- דאגו לפרופילים יצוגיים ברשתות החברתיות, לרבות תמונה הולמת ומקצועית ותכנים מצונזרים. לא בא לכם שהתמונה מהטיול ההוא להודו תעלה לצד קורות החיים שלכם בתוכנה אוטומטית כלשהי, נכון?
- העלימו מקורות החיים שלכם פרטי מידע שעלולים לפגוע בסיכויים שלכם לקבל תגובות. למשל: סטטוס משפחתי, תאריך לידה וכן הלאה.
- דאגו לכך שכל המידע שכן רלבנטי ושעשוי להעלות את הסיכוי להשלף בציידים האוטומטיים, יופיע בקורות החיים.
- אם כמות השליחות של קורות החיים שלכם גבוהה וכמות הפניות שאתם מקבלים נמוכה- כנראה שקורות החיים שלכם לא עושים עבודה מספיק טובה. זה הזמן לתקן ולשכתב…
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
12 תגובות. השאירו תגובה חדשה
היה מעניין לדעת ע"פ מה הסינון מתבצע, ואילו ערכים חשוב שיופיעו (וכיצד) בכדי שלא להיות מסוננים – אלא להיות מועברים לשלב הבא…
כל מקרה לגופו… אין רשימה קבועה.
מה קורה אם שלחתי לפני שנתיים או יותר ומאז צברתי ניסיון נוסף או כישורים נוספים, הרי יש סיבה לכך שהנתונים אינם זהים.
אגב מה קורה אם אני מבצע שינוי קטן לדוגמה מפריד את השם הפרטי ושם המשפחה במקף ולא ברווח או למשל כותב את השם ביידיש (או את כל קורות החיים ביידיש:))
לנפתלי, הבעיה איננה כששולחים קורות חיים שוב אחרי שנתיים, כי אז לגיטימי לפנות שוב ואין שום בעיה עם שינויים. להיפך, תהיה בעיה אם עברו שנתיים ולא צברת שום נסיון או כישורים נוספים….
לגבי שאר השאלות שלך- יש מספר תוכנות, כל אחת מתנהגת קצת שונה מהאחרות. חלק משוכללות יותר (ומתבססות על בינה מלאכותית מפותחת ועל כן מסוגלות להתגבר על צורות שונות להצגת אותו תוכן) וחלק פחות.
ולסיום, אתה מוזמן בהחלט לכתוב קורות חיים ביידיש, בתנאי שבסדר מבחינתך שיענו לך רק מארגונים/מוסדות מסויימים מאוד… (והמבין יבין) ;-).
שלום מאיה.
הודיעו לי מחברת ההשמה שאני עובד מולה שארגון ציבורי גדול החליט לפסול את המועמדות שלי היות ו "משום שהגשת מועמדות דרך חברה נוספת לאותו המכרז".
לגיטימי ? מאוד מסריח.
היי אילן, זה לגיטימי לגמרי וכך נהוג… אבל, אותה חברת השמה מסרה לך מסר קצת שגוי… הארגון הציבורי לא פסל את המועמדות שלך באופן כללי או גורף, אלא הוא פסל את המועמדות שלך דרך אותה חברת השמה, מכיוון שהגעת לאותו מכרז דרך חברה אחרת קודם. מה זה אומר? שאתה צריך לבדוק מיהי אותה חברה שהגישה אותך למכרז ראשונה ואיתה לברר היכן הדברים עומדים ומה הסטטוס שלך, כי אם משהו יתקדם בעניינך במכרז הזה, זה יהיה אך ורק דרך החברה הספציפית הזו.
2 לקחים ללמוד מהסיפור הזה:
1. לתעד, לתעד ולתעד!! לא לשלוח קורות חיים מבלי שיהיה תיעוד כלשהו אצלך בנוגע לזה. להכין רישום מסודר של המשרות והחברות שפנית אליהן, מי חזר אליך ומי מפנה אותך לאן. אחרת זה מתכון לכפילויות ולחוסר נעימות כמו זו שחווית עכשיו.
2. להבין שכל הקודם זוכה. אי אפשר לפנות מספר פעמים לארגון כלשהו, בטח אם מדובר במכרז. אפשר להגיש מועמדות פעם אחת ודרך ספק אחד בלבד.
בהצלחה!
האם התוכנות לא יודעות לזהות לפי השנים של שירות צבאי את הגיל שלך במידה שלא רשמת שנת לידה?
הבעיה בנושא הגיל קשורה פחות לתוכנות ויותר לבני אדם שמאחוריהן. אם אתה רוצה לטשטש, אף אחד לא מכריח אותך לציין את השנים שבהן שירתת בצבא… 🙂
אז זו הסיבה שאף פעם לא חוזרים מחברות כח אדם/ השמה ? יצא לי לשלוח מספר פעמיים קורות חיים דרך חברה כזו או אחרת שאצלה פורסמה המשרה ואף אחד לא טרח לחזור, ודווקא במקרה שהעברתי את הקורות חיים שלי ישירות למעסיק היתה תגובה באותו היום , אפילו רק תגובה שהמייל התקבל ומשם והאלה…
לאנונימי, זו עשויה בהחלט להיות הסיבה ובאותה המידה יכול להיות שמדובר בסיבה שונה לגמרי. צריך לבחון לעומק את המצב בכדי לדעת לשים את האצבע על הבעיה האמיתית.
תהיה בטוחה שאני שולחת את הקורות חיים רק במקרה של התאמה ואף יותר , מה לעשות שהרבה מהמשרות מתפרסומות באופן חסוי ובלי שקיפות על המעסיק או החברה , ככה החברות הנ"ל בעצם שומרות לעצם את " הבעלות " והזכות עליהן וחבל
קורות חיים? למה לסבול? נמאס! אני חייב לעקוף את המכשול הזה!