סיטואציה:
אז זהו שכאן בדיוק אתם עלולים לפספס עניין חשוב מאוד, כזה שבוודאות ישפיע עליכם בחיפוש העבודה הבא שלכם: הטייטל החדש שלכם (= שם התפקיד שניתן לכם).
אני נתקלת בבעיה הזו כל הזמן בפגישות הייעוץ: מועמדים עם רזומה עתיר ניסיון, אבל שלא עושה את העבודה- מחפשי עבודה ששולחים קורות חיים ולא מקבלים תגובות. מצב כזה עלול לקרות ממגוון של סיבות. לאחת מהן אני אתייחס בפוסט הזה- תסמונת הטייטל הבעייתי.למה הכוונה בסינדרום הזה? הכוונה לכך שקורות החיים שלכם נסרקים מספר שניות בודדות על ידי המגייס, הוא עובר ברפרוף על הכותרת הראשונה שהוא רואה- זו של התפקיד האחרון/נוכחי שלכם. לא מבין אותו נכון או שאינו מזהה אותו כתפקיד רלוונטי למשרה שעל הפרק ו…שולל את קורות החיים. כמה פשוט – ככה נורא. מעטים המגייסים שישקיעו בשלב הזה זמן נוסף ומעטים עוד יותר הם המגייסים שירימו טלפון בכדי להבין טוב יותר על מה מדובר. זה כן יקרה במצב שבו יש מעט מאוד מועמדים אחרים שפנו יחד אתכם לאותה המשרה, אבל ברוב המקרים- רוב המשרות מקבלות לא מעט פניות, כך שאלה שקורות החיים שלהם לא ברורים נדחפים לתחתית הערימה.
5 מקרים שונים מובילים לתסמונת הטייטל הבעייתי:
- נכנסתם לתפקיד שקיבל שם כלשהו. הבעיה היא שהשם הזה איננו מעיד בהצלחה על תוכן התפקיד, הוא מטושטש מידי או לחילופין נקודתי מידי (בעיה שכיחה בחברות גדולות עם מגוון של התמחויות שונות ומשונות) או פשוט לא מובן.
- נכנסתם לתפקיד X, אבל בפועל אתם מבצעים מטלות של תפקיד Y. הבעיה היא ששם התפקיד שכן קיבלתם בכלל לא לוקח בחשבון את כל האחריות מסוג Y שבפועל יש לכם.
- נכנסתם לתפקיד אחד, התקדמתם לשני, אבל הטייטל שלכם מעולם לא השתנה יחד עם ההתקדמות.
- יש לכם תפקיד מאוד מיוחד. אפשר לקרוא לזה גם במילה הלא מחמיאה “כלבוייניק” אתם עושים כל מיני דברים, המנהל שלכם דווקא גמיש מאוד ומאפשר לכם לבחור בעצמכם את הטייטל שלכם. הבעיה? אין לכם שמץ של מושג איך לארוז את כל הדברים האלה תחת שם אחד ונוסף לכל- רוב הסיכויים הם שאין תפקיד דומה בשום חברה אחרת. מה שבדרך כלל קורה בסוף, הוא שאתם בוחרים כלאחר יד בשם תפקיד כלשהו, נתקעים איתו, כותבים אותו בקורות החיים ו… כמו שכתבתי קודם- כשאתם מחפשים עבודה חדשה, אתם לא מצליחים לייצר זימונים לראיונות עבודה.
- זוהי כבר התפתחות חדשה: חברות מתוחכמות שבוחרות לעובדים שלהם טייטלים מתחכמים. קחו למשל את חברת “ברקשייר הת’אווי”, חברת אחזקות של וורן באפט. שם תוכלו להיתקל בתפקיד המוזר “דיירקטור כאוס”… ולמה לדעתכם התכוון המשורר שהמציא את הטייטל “דיירקטור רושם ראשוני”? ובכן, התשובה היא שהכוונה לנציג שירות לקוחות. ונסיים עם גוגל, שם תוכלו (אם בכלל תתקבלו) להנות מהטייטל הכי מוזר שאפשר: “Captain Moonshots” נסו לכתוב קורות חיים ולחפש עבודה עם טייטלים כאלה ונראה עד כמה קל זה יהיה… (במילים אחרות: בהצלחה עם זה…!).
אז מה אתם אמורים לעשות אם איתרע מזלכם ועליתם בגורל הטייטלים הבלתי מובנים/יצירתיים/חד פעמיים? ובכן… הפתרון מתחיל קודם כל בהבנה שיש כאן בעיה. עכשיו כשעינינו פקוחות לרווחה, אפשר להמשיך:
- בשום פנים ואופן אל תשתמשו בקורות החיים שלכם בטייטל היצירתי כמות שהוא. חבל על הזמן שלכם ועל עוגמת הנפש בהמתנה אינסופית לצלצול הגואל שלא יגיע.
- אם אתם עדיין עובדים בחברה, יש עוד תקווה: נסו לבקש לשנות את הטייטל שלכם. יש סיכוי שיסכימו, אבל גם יש מצב שלא… אל תוותרו לפני שניסיתם.
- כותבים את קורות החיים עם הפנים קדימה למעסיק הבא ולא אחורה עם הפנים למעסיק הקודם/הנוכחי ולכן לא משתמשים בטייטל הנוכחי, אלא כפי שהוא היה אמור להיות על פי תוכן התפקיד, אילו הייתם עובדים במקום עבודה אחר. במילים אחרות, בוחרים בשם תפקיד שמייצג נכון יותר את מה שאתם עושים בהתייחס לשוק העבודה ולהגדרות התפקיד השגורות בו. זה שבמקום העבודה שלכם לא משתמשים באותן ההגדרות כמו כולם, לא אומר שאתם צריכים לסבול מזה.
- אם אתם לא מרגישים בנוח להשתמש בטייטל לא לכם, יש פתרון של פשרה: הוסיפו לצד הטייטל הנוכחי בסוגריים את הטייטל שאמור להיות לכם או ציינו את שניהם ברצף. למשל: כיום אתם אוחזים בטייטל “מנתח מערכות” אבל בפועל אתם בכלל מנהלי מוצר? כתבו בקורות החיים: מנהל מוצר ומנתח מערכות (אין מה לעשות, צריך לעשות פשרות בחיים…!).
- ולסיום, סיומת: לא שוכחים- בתפקיד הבא שלכם ולפני שאתם חותמים על החוזה, אתם חייבים לוודא ששם התפקיד נכון, ברור, שכיח ושגור בשוק העבודה ושהוא אכן תואם לתוכן של התפקיד!
נ.ב.
צריכים להמציא לעצמכם טייטל יצירתי? 🙂 מוזמנים להשתעשע פה: http://www.bullshitjob.com/title/
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר