במהלך שנות עבודתי נתקלתי בהרבה מידי מקרים של מועמדים שאיבדו הצעות עבודה ומועמדותם נפסלה רק בגלל הממליצים שלהם. אם לדייק, הם נפסלו בגלל ה”המלצות” שהם קיבלו מאלה שהם מסרו כממליצים ו/או מאלה שהם לא מסרו, אבל המלצתם נבדקה למרות זאת מאחורי גבם.
עינת: נחפש עוד ממליצים וננסה לעמת אותו אל מול ההמלצות. כולנו בני אדם, לא כולנו מסתדרים עם כולם וגם לא כולנו היינו טובים מאד בכל תפקיד שעשינו… ננסה להבין מאיפה מגיעה ההמלצה הפחות טובה – האם היא על בסיס אישי או מקצועי ולמה? כדי לנתח אותה טוב יותר ולתת לה את המשקל הראוי.
תחיה: חד משמעית מכתבי המלצה לא מעניינים בעיני, רק טלפונים של ממליצים ושיחה ישירה עם הממליץ.
דני: יש לי מספר שאלות מנחות כדי לעגן את השיחה, כמו סיבת העזיבה של העובד, לאיזה תפקיד הכי יתאים ומה תהיה ההמלצה שלו למנהלו הבא של המועמד, אולם מעבר לשאלות האלה חשוב לי לשמוע באופן חופשי את הממליץ ואת הנקודות שהוא בוחר להעלות בעצמו, ומצד שני לשאול אותו ספציפית לגבי סימני שאלה או נושאים שעלו אצלי בפגישה עם אותו מועמד וכיצד הם באו לידי ביטוי בפועל בתפקידו הקודם…
עינת: עליו לדעת להסביר למה אין לו ממליצים וכדאי שההסברים יהיו טובים ומשכנעים. להגיד “אין אף אחד שימליץ עליי” זה מצב קיצון, תנסה להיות יצירתי, לחשוב מי יכול להמליץ למרות שאיננו בעמדת ניהול ישירה.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
14 תגובות. השאירו תגובה חדשה
לפני שאתה נותן טלפון של ממליץ, כדאי מאוד לבקש ממישהו שהוא לא מכיר שיתקשר אליו יזדהה כמראיין ויבקש המלצה.
יש אנשים שלא יודעים להתנסח וגם כשהם רוצים להגיד משהו טוב יוצא להם רע.
יש אנשים שמחזיקים כעס בבטן, הם לא יגידו את זה בפנים אבל כשמישהו קצת ישדל אותם הם יתחילו לשפוך רעל.
מה קורה אם אתה עוזב את העבודה לאחר שנה ללא הודעה מוקדמת, ואתה מחפש עבודה ומבקשים ממך המלצות איך אני אמור לתת המלצות במצב כזה?
שאלת הממליצים נותנת לי כאב תחת מלכותי. אני חושב שאני ראוי לאמון ולא ראוי להיפסל על סמך דברי ממליצים אם לא עשיתי משהו בסדר גודל של מעילה או מסירת מידע למתחרים.
לסיוון, מה קרה? האם פוטרת או שעזבת? ולמה ללא הודעה מוקדמת?
שלום,
מה ניתן לעשות במקרים בהם יש ממליצים רבים אולם לא את המנהל הישיר מחשש שהוא יספק המלצה שלילית ללא סיבה מוצדקת?
לאנונימי, אם החשש הזה מבוסס, כדאי לנסות לתת ממליץ אחר מהחברה – למשל, מנהל בכיר יותר מהמנהל הישיר שלך או מנהל שניהל אותך מטריציונית בפרוייקט כלשהו או אפילו מנהל קודם שכבר איננו עובד בחברה ובמקביל לתת 2 ממליצים ממקומות עבודה קודמים שהיו המנהלים הישירים שלך.
היי מאיה,
אנסה לחדד את שאלתי.
ממליצים לא חסרים לי, גם בכירים מהמנהל הישיר שלי.
כיצד ניתן להתמודד עם השאלה שיכולה לעלות בראיון של מדוע אתה לא נותן את המנהל הישיר כממליץ, או בקשה במהלך ראיון לקבל גם את המנהל הישיר?
תודה
היי שוב, זה מצב מורכב מכדי לענות על רגל אחת. למה אתה לא יכול למסור את פרטיו? מה מהות היחסים שלכם ולמה אתה חושב שלא ימליץ? האם אתה עדיין עובד באותה החברה ועם אותו מנהל? או שכבר לא?
אגב, אם יש לך מספיק ממליצים שהם מנהלים וביניהם גם מנהלים ישירים- יש חברות שיסתפקו בזה ואפילו לא ידעו שיש מנהל אחד שלא נתת את פרטיו אם לא תגיד בעצמך שום דבר. אם אתה עדיין עובד באותה החברה ואם מישהו יתעקש, תמיד ניתן להגיד שהחיפוש דיסקרטי ושעדיין לא עדכנת את המנהל הישיר שלך , כך שאת פרטיו אתה לא יכול לתת.
בקיצור- חסרה לי אינפורמציה כדי להבין בדיוק את הסיטואציה.
היי מאיה,
החשש הוא משום שפוטרתי מעבודתי בשל שינוי מבנה ארגוני.
אין לי ממליצים אחרים שהיו המנהלים הישירים שלי (עבדתי במקום זה שנים ארוכות תחתיו).
היחסים ביננו היו טובים אולם שוב, הסוף לא היה משהו…
יש מספר צעדים שאפשר לעשות במקרה כזה, אבל זה לא משהו שאפשר לכתוב כאן בכמה שורות. מציעה לך להתחיל בכך שתעשה עימו שיחה כנה בה תספר לו שאתה מחפש עבודה ותבקש את אישורו להימסר כממליץ שלך.
תודה רבה
מאיה , את מקצוענית על !!
אחת המרואיינות עינת ציינה שהיא מעדיפה מספרי טלפון של ממליצים וגם כאלה שלא ניתנו ישירות על ידי המועמד. זו שאלה שמאוד מעניינית אותי כמנהלת מגייסת. האם פניה ” מאחורי הגב” למישהו שמכיר את המועמד/ת היא חוקית? האם זו לא הפרה של סודיות שכל מועמד/ת ראויים לה? האם זו לא פגיעה בשוויון ההזדמנויות באופן עקיף?
היי נורית, זה דבר שיש מעסיקים שבהחלט עושים, בעיקר כשיש עניין “חשוד” שלא מסתדר כל כך ורוצים לברר אותו באופן הכי אובייקטיבי. אני לא מכירה חוק שמגביל צעד כזה וכיום קל מאוד לבצע אותו דרך לינקדאין.