מחלקה, היכון להקשב- שתיים, שלוש- הקשב! מי לא זוכר את המשפט הזה? שיקום…ועל הדרך שיצדיע… 🙂
רוב ראיונות העבודה בנויים משני חלקים עיקריים:
החלק הראשון מוקדש לשאלות ותשובות כאשר ברור שמי שעונה הוא כמובן- אתם… והחלק השני הוא אינפורמטיבי יותר ובו מספרים לכם על החברה, על המוצרים המפותחים בה ועל התפקיד.
הבעיה היא שלעיתים קרובות , אם הראיון היה בנוי בדיוק להיפך ואם רק הייתם יודעים יותר על התפקיד כבר בחלקו הראשון של הראיון, הייתם יכולים לענות תשובות מוצלחות יותר. ברור שהראיון בנוי כך מסיבה זו בדיוק, בכדי שלא תוכלו לכוון טוב מידי את התשובות שלכם.
אני רוצה לכתוב היום טיפ חשוב להצלחה בראיון עבודה:
כולם יודעים שבראיון חשוב מאוד לענות ישר ולענין, להבדיל בין העיקר לטפל וכו’ וכו’… אבל זה לא מספיק.
בכדי להצליח בראיון עבודה צריך לדעת גם להקשיב !
לפעמים מרוב לחץ בראיון ובגלל הרצון לענות את התשובות הנכונות ביותר, אנחנו שוכחים להקשיב. להקשיב נכון לשאלות, להיות קשוב לנאמר בין השורות. וזה הטיפ של היום לההצלחה בראיון עבודה: לימדו להקשיב.
לפעמים יעלו בין דבריו של המראיין פרטים חשובים ביותר לגבי התפקיד עבורו אתם מתראיינים, כבר בחלקו הראשון של הראיון, לדוג’: האם מדובר בתפקיד חדש בחברה, אם לא, מי מבצע אותו כיום ולמה מחפשים לו מחליף, מהן התכונות הנדרשות כדי להצליח בו ועוד…
לימדו להפסיק לתכנן את התשובה הבאה שלכם ויותר להקשיב למסרים העולים תוך כדי הראיון- ככל שתלמדו להקשיב טוב יותר לנאמר ולאינפורמציה העולה בין השורות, כך תדעו לכוון טוב יותר את התשובות שתתנו.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
5 תגובות. השאירו תגובה חדשה
במרבית הראיונות בהן אני הייתי – קודם סיפרו לי על החברה ומה הם מחפשים לתפקיד…
ואגב, כך גם אני נהגתי כשאני ראיינתי עובדים.
וההגיון פשוט –
א. אני רוצה לשמוע את הרלונטי
ב. מניין לי כמראיין שהמרואיין לא יודע על החברה? אם הוא יודע ונדמה לי שאינו יודע, ההערכה לא תהיה נכונה יחסית למי שבאמת לא יודע.
אני שמחה לשמוע שיש גם ראיונות כאלה, אם כי חלק גדול מהראיונות, כמו שכתבתי כאן הם הפוכים בכוונה…בכדי שהתשובות שיתן המרואיין לא יכוונו במדוייק לדרישות המשרה ואז יהיה קשה לדעת מה באמת נכון ומה נאמר בכדי למצוא חן…
מאיה, בכל המקרים שראיינתי, הקדמתי וסיפרתי על החברה, התפקיד ומה אני מצפה. המטרה של הראיון היא לעזור ולא להכשיל. המטרה היא להגיע לטוב ביותר מהטובים ולא לזה שהצליח לא ליפול במלכודות שבראיון. יותר מזה, אני מצפה מהמרואיין להגיע מוכן, להקשיב ולהיות קואופרטיבי בראיון. על קצת מהדברים האלו, את יכולה לקרוא בפוסט שלי ב http://bit.ly/cR4zJE
היי ברי, תודה על התגובה. אני רוצה להבהיר: בכל ראיון ברור שלמועמד יש מידע מקדים על התפקיד ועל דרישותיו ואם הוא מחפש עבודה נכון, אז הוא גם יעשה שיעורי בית על החברה ועל מוצריה מבעוד מועד. אבל, יש מידע רב נוסף שאי אפשר לדעת כמו- אילו תכונות רצויות למראיין ולמשרה ואילו לא? מה האופי של המנהל הישיר ועם איזה עובדים הוא מסתדר יותר או פחות? האם רצוי לארגון או למשרה YES MAN או שדווקא יתאים אדם עצמאי וביקורתי שישנה דברים. האם עדיף מישהו שעבד בצוות או שלא וכו' וכו'… בראיונות אישיותיים מעמיקים המראיינים יעדיפו שלא לפתוח את כל הקלפים בתחילת הראיון. הם יעדיפו קודם להבין בעצמם מהן ההעדפות של המועמד/ת שלפניהם, יסיקו מתוך התשובות מהם הכישורים, והחוזקות וגם מהן החולשות של העובד/ת ורק לקראת סוף הראיון יבהירו במדוייק מה הם מחפשים. זו לא מלכודת, זו פשוט דרך לשמור על אובייקטיביות בראיון בכדי שהתשובות יהיו אמיתיות ולא מגמתיות.
בוקר טוב
פעם ראשונה באתר ושאלתי.
בוגרת בת 58 מובטלת היתי בכמה ראיונות.ולא מקבלת תשובות.
בתחום האדימינסטרציה כמעט כל עבודה
ויש לי ניסיון במחשבים.
מוכנה להתפשר לתפקידים אחרים.
האם כאן אקבל עזרה??או עצה??
תושבת ראשל"צ
האימיל שלי MIMI40@WALLA.CO.IL
0523440931 אשמח לתגובות