מזמן לא כתבתי על נטוורקינג (Networking) וזה ממש ממש לא לענין, אז קבלו תיקון להזנחה הפושעת הזו! האמת היא שיש סיבה לכך שמזמן לא כתבתי על זה- ברגע שאני מעלה את המילה נטוורקינג על דל שפתיי במהלך פגישת יעוץ אני מקבלת תמיד, אבל תמיד, את אותה התגובה:
הרמת כתפיים + פרצוף נגעל + אנחת יאוש.
מילה אחת קטנה שיש לה אימפקט כזה גדול…
בינינו, זה לא מפתיע אותי. זה לא כזה כיף גדול “לעשות נטוורקינג”. או שאתם נולדים עם זה, או שלא! כמו סושי- או שאוהבים מאוד או שסולדים מאוד, אבל להבדיל מסושי כמות האוהבים היא די מצומצמת.
ולמה בעצם?
נו, זה ברור כשמש ביום בהיר: בניית רשת קשרים לוקחת זמן ודורשת השקעה. מעבר לבנייתה, תידרשו להשקעת זמן בטיפוחה התמידי, בלהיות קשובים לאחרים וגם בלנסות לעזור להם כשהם זקוקים לזה. ולא רק, כי כשעושים נטוורקינג צריך לבנות קשרים חדשים מאפס ולמי יש זמן לזה בכלל. בנוסף לכל אלה זה גם, איך לאמר את זה, דורש מכם לצאת מאזור הנוחות שלכם ולעשות פעולות מאומצות ויש שיגידו גם לא נעימות כמו להתחיל סמול טוק עם זר גמור באיזשהו כנס. נטוורקינג דורש יותר מידי אנרגיות ואקטיביות שלא לכולנו יש ונוסף לכל הצרות התוצאות האפשריות מכל ההשקעה הזו לא תמיד מגיעות בטווח הזמן קרוב והנראה לעין. נכון יותר לאמר שהתוצאות, אם בכלל, יגיעו מתישהו. משמע, ה ROI כאן הוא לא ממש משכנע…
אבל! ויש אבל גדול! לרשת קשרים מסועפת ובנויה היטב יש אימפקט ענק בחיפוש עבודה…
קראתי עכשיו מאמר בבלוג אמריקאי בנושא גיוס עובדים. המאמר עוסק בשיטת הגיוס המועדפת על כל המעסיקים (כן, גם בארץ! ושיקום זה שיגיד “לא נכון!”) – שיטת “חבר מביא חבר”. המאמר מפרט תוצאות של מספר מחקרים שנעשו בנושא בשנים האחרונות. אגב, זה לא חדש ששיטת “חבר מביא חבר” היא שיטה מצויינת של גיוס והנה כמה נתונים מתוך המחקרים שיסברו קצת את האוזן:
– חבר מביא חבר היא שיטת הגיוס שמביאה לארגון את כמות העובדים האיכותיים הגבוהה ביותר.
– זו גם השיטה הקצרה ביותר לגיוס עובדים (הפניות של עובדים מתאימים יותר חוסכות זמן מיותר על סינון קורות חיים וראיונות כושלים של מחלקת הגיוס, כמו גם של המנהלים המקצועיים).
– עובדים שגוייסו בשיטה זו נוטים להישאר לעבוד בארגון לפרק זמן ארוך יותר מעובדים שגוייסו בשיטות אחרות.
– 46% מגיוסי העובדים בחברות אמריקאיות מובילות מגיעים דרך חברים עובדי הארגון.
– הסיכוי להתקבל לעבודה בשיטת חבר מביא חבר הוא 1 מתוך 3 בחברות מובילות ו 1 מתוך 10 בחברות ממוצעות. לא רע בכלל, נכון?
– עלות גיוס עובד בשיטת חבר מביא חבר היא נמוכה הרבה יותר מגיוס באמצעות חברת השמה וגם מגיוס באמצעות אתרי דרושים.
– WIN – WIN – WIN- כולם זוכים: החברה בעובד איכותי, העובד החדש בעבודה והחבר שהפנה אותו ב”גאוות יחידה” (וכיוון שעם גאוות יחידה לא הולכים למכולת, הוא זוכה גם בבונוס נחמד, בחופשה או במחשב אייפאד חדיש…).
או.קיי… אז מה דעתכם על נטוורקינג עכשיו? שווה את ההשקעה, את הסמול טוק עם זרים ואת חוסר הנעימות בחידוש קשרים אבודים? ברור שכן! אז אומנם לרובינו זה לא הכי נעים וחלקינו צריכים להפוך להיות הרבה פחות פאסיביים בהתנהלות היומיומית שלהם וזה דורש גם תכנון ארוך מועד. אבל זה בהחלט שווה את זה! ככל שיש לכם יותר קשרים, כך עולה הסיכוי שמישהו מהם יפנה אתכם במסגרת תוכנית החבר מביא חבר של הארגון לתפקיד טוב. ומשם הדרך הרבה יותר קצרה למשרה הנחשקת מאשר שליחה מונוטונית של קורות חיים לעוד 40 משרות דרך אתר דרושים והמתנה מורטת עצבים שלאחריה דממת אלחוט רועמת…
מסר קצר לבכירים שבחבורה: רוב המשרות הבכירות נסגרות מפה לאוזן ולא מתפרסמות בשום מקום. זו הסיבה שעבורכם, בניית רשת קשרים היא אקוטית. מוזמנים לפנות אלי לקבלת פרטים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה. בפגישה מעבר לשדרוג קורות החיים אנחנו עוברים על תוכנית הפעולה המפורטת שבניתי עבורכם בכדי להיות בכל מקום כל הזמן ולא לפספס אף משרה מתאימה!
054-7380310
maya.bouhnik@gmail.com
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
7 תגובות. השאירו תגובה חדשה
שאלה תהיה בקשר לתהליך גיוס..
הייתי בראיון עבודה בחברה מסוימת,ולא היה המשך. לאחר פרק זמן די ארוך
(שנה+)יצרו איתי קשר שוב(דרך הלינקדאין)וזימנו לראיון נוסף, עם אותו מנהל מגייס מהפעם הקודמת, ומנהל נוסף שישב בראיון.
עברו כמה ימים, ותהיתי האם מקובל וכדאי להזמין את המנהל המגייס להתחבר בלינקדאין, ע"מ שיראה המלצות שיש לי.
תודה!
היי יוד… 🙂
לא הייתי ממליצה להציע לו להתחבר בלינקדאין, כי יש אנשים שמתחברים רק לאנשים שהם באמת מכירים ובכלל, לא בטוח שמראיין ירצה להתחבר עם מועמד לפני שברור מה עתיד הקשר ביניהם. אבל כן אפשר לשלוח לו בלינקדאין הודעה. בהודעה אתה יכול להודות לו על הראיון, לספר לו שהתרשמת מהתפקיד ומהחברה ושתשמח להמשיך שם בתהליך. זה יהיה גם טיזר עבורו ללחוץ על הפרופיל שלך ולהציץ…
בהצלחה!
תודה על תגובתך.
אבל אני חושב שאם הוא לא מחובר אלים, הוא לא יכול לראות את ההמלצות..
ברור שהוא יכול! תוודא בהגדרות של הפרופיל שלך שם שהוא פתוח לצפיה.
מאיה היי,
אין ספק שככל שהקשרים רבים יותר יש סיכוי גבוה ש"צדיק אחד בסדום" יתחבר אליך ויעסיק אותך.
פחות קשרים ויתכן שלא תגיע כלל לאותו "צדיק"…
מניסיון, זה מתיש, סזיפי ומבאס אבל בטווח הרחוק רואים תוצאות ויש תמורה בעד האגרה בסוף.
מוטי
שלום מיה,
אני מסכים עם הרעיון שצריך להיות פעיל ולהתחבר למגוון רחב של אנשים, לעולם אין לדעת מהיכן תבוא הברכה. אנחנו במדינה כל כך קטנה שכולם עבדו בכל המקומות וכולם מכירים את כולם.
ערך נוסף הוא כמובן לטפח יכולות של יחסי אנוש וקצת לצאת מהנישה הנוחה ולצ'וטט קצת במרחב הפתוח.
תודה גיא.
הנטוורקינג הכי טוב שקראתי עליו היה באיזה ספר יעוץ למחפשי עבודה: איש בכיר אחד פוטר, השאיר מכתב התאבדות ונעלם לאיזה חור. שמע על כך חבר טוב מהצבא וקצין בכיר וקיבל את האיש לעבוד אצלו. אני, לעומת זאת, ניסיתי נטוורקינג כמו שהמאמן האישי הציע לי ומי שבאמת ניסה לעזור זה איזה נודניק שפעם עבדתי איתו. פתאום הוא מחליט שיש לי חור בלתי מוסבר בקורות חיים אחרי שאותם קורות חיים גם השיגו לי ראיון עבודה. הוא גם רצה להעביר אותם אחרי שאני אתקן את ה"חור".