קחו לדוגמא את נושא ההשכלה. בלא מעט ענפים ובעיקר בענף ההיי-טק, לתחום הלימוד ולמוסד להשכלה גבוהה בו למדתם יש השפעה ארוכת טווח על הקריירה שלכם. כן, כן… אם הייתם זבוב על הקיר בחברות השמה (או בכל מחלקת גיוס אקראית), למשל, הייתם מגלים נסים ונפלאות כמו: מה חושבים בשוק העבודה על המכללה בה למדתם, איזה מכללה מועדפת על פני האחרות, איזה אוניברסיטה נחשבת איכותית פחות ממכללות, איזה פקולטה פותחת את כל הדלתות ולאיזה יש שם רע, איזה מוסדות להשכלה גבוהה מועדפים על חברות ההיי-טק ואיפה ממש לא כדאי לכם ללמוד.
אבל אם אתם לא עובדים בחברת השמה והמידע שמאחורי הקלעים לא מגיע אליכם ממקור ראשון, איך בכל זאת אתם יכולים לגלות אותו? אז זהו שיש דרך, ואני עומדת לספר לכם עליה. זה הולך ככה:
– מפה והלאה אתם יכולים לחטט ולשחק עם זה בכל מיני דרכים:
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
7 תגובות. השאירו תגובה חדשה
בהחלט כלי מצוין.
עם זאת צריך לזכור שבעיקר רלבנטי עבור סטודנטים או בוגרים עם מספר שנות ניסיון מועט.
לאחר שצוברים מספיק שנות ניסיון, אזי ההשכלה הופכת להיות פחות רלבנטית
זה נכון ולא נכון… אחד מהחלקים של קורות החיים, המושכים את תשומת הלב של המגייסים, הוא החלק של ההשכלה. וזה קורה ללא קשר לנסיון. אנשים מרפרפים לכיוון ההשכלה כדי לקבל תמונה מלאה על הרקע של המועמד. השכלה גבוהה ממוסד מרשים ורב מוניטין תמיד תשפיע לטובה ותיתן עוד מספר נקודות זכות, מעבר לנסיון שנרכש.
מעבר לכך- ארגונים גדולים/גלובליים/מוסדות ממשלתיים עדיין מתייחסים להשכלה (גם כשיש נסיון) כפרמטר מסנן…
תודה רבה על הפוסט הזה
כמו תמיד כיף לקרוא את הפוסטים שלך.
רציתי לדעת איך את ממליצה לי לחפש עבודה בעזרת הכלי. המצב שלי טיפה שונה אני כרגע מחפש משרת רילוקשיין בחברות אשר נמצאות בארצות הברית. כמובן שאני משתמש בכל שאר הכלים שלי (לא מעט לפי ההמלצות שלך) ורציתי לדעת איך את חושבת שאני יכול לעבוד עם הכלי בצורה יותר טובה בשבילי.
בנוסף רק אם את יכולה אני אשמח גם אם תוכלי לכתוב קצת יותר פוסטים לאנשים כמו שמחפשים גם למחוץ גבולות ישראל.
שוב פעם תודה רבה על כל המידע שאת נותנת לנו!!!!
לאלירן, שמחה לשמוע! 🙂
כמו שכתבתי בפוסט- התוסף הזה יכול לסייע בשלב החיטוט על חברה ספציפית בכדי לקבל תמונה כללית על החברה ומה הרקע ההשכלתי המועדף עליה.
כמו כן, אפשר לבצע את זה הפוך: לעדכן את ההשכלה שיש לך ואיפה רכשת אותה ואז לבדוק באיזה חברות בארה"ב עובדים אנשים עם השכלה כמו שלך…
בהצלחה!
זה חצי נכון. הנתונים מתבססים על כמות הפרופילים שרשום בהם שלמדת ב-X ואתה עכשיו עובד ב-Y. בארץ LinkedIn עוד לא תפס תאוצה כמו בחו"ל לכן הדירוגים פחות אמינים.
למולי, בלינקדאין יש כבר יותר ממיליון ישראלים… לדעתי זה מספר יפה, שנותן תמונה די רחבה. לא מכירה שום כלי אחר שמאפשר לך להסיק מסקנות מכמות נתונים בסדר גודל כזה… :). לכן, שווה להציץ. גם אם זה לא מדויק עד לרמת הקשקש, זה בהחלט יכול להצביע על מגמות…
הצד בו נתקלתי בעיקר בנושא ההשכלה בשוק התעסוקה הוא שההשכלה נוטה לסגור בפניי דלתות כי עם תואר שני אני OVERQUALIFIED להמון משרות, ומצד שני בעבודה "מקצועית" אני לא בהכרח מרוויח יותר (כבר הציעו לי עבודה דיי מקצועית בשכר מינימום; בעבור שכר כזה, כבר עדיף לעשות משהו פשוט ועם אחריות מעטה כמו לשטוף כלים במסעדה). התחושה הכללית שהיא היא שמעבר למקצועות צרים מאוד (הנדסה לסוגיה בעיקר), לימודים אקדמיים אינם משתלמים בשוק העבודה הישראלי, עדיף ללמוד מקצוע מעשי. זה בגלל פתיחת המכללות לפני כ-25 שנה; יש היצע עצום של בעלי תארים אקדמים, אז ערך התואר ירד מאוד.