אז בואו ונחשוב על זה לרגע ברצינות: האם יש חברה כזו בכלל? חברה יציבה ובטוחה? כזו שבטוח, בטוח, בטוח (!) שנוכל לעבוד שם עד לפנסיה אם רק נרצה? כזו שאין בה שום סיכוי לרה-ארגון? גל של קיצוצים? ירידה בביקושים? פשיטת רגל? סגירה?
“המשמעות של הנתונים האלה היא ש-900 אלף ישראלים עומדים לאבד בעשורים הקרובים את העבודה שלהם. לא את מקום העבודה שלהם, אלא את העבודה שלהם ממש. מדובר ב-30% מהעובדים במדינת ישראל שבקרוב ימצאו את עצמם נזרקים משוק העבודה, כשאף מקום עבודה אחר אינו רוצה יותר להעסיק אותם. הסיבה: אבד הכלח על המקצוע שהם עסקו בו כל חייהם, ולכן לאיש אין יותר צורך בהם… אם למישהו נדמה שכל הדיון התיאורטי הזה לא נוגע לו, כדאי לו להסתכל על הנתונים לגבי התנדפות משרות בעולם בעשורים האחרונים. לא רק שהתהליך כבר מתרחש, ובקצב מואץ, אלא שבאופן מופגן הוא נושא תבנית של שעון חול – כלומר המשרות שנפגעות הן בעיקר המשרות של מעמד הביניים… העובדים החלשים, עובדי הכפיים, מוגנים יחסית, כי אין מי שיחליף את מטאטא הרחובות או השומר בכניסה לבית הספר. העובדים החזקים מאוד מוגנים גם הם, מכיוון שהם נמצאים במשרות ניהוליות ויצירתיות, משרות המחייבות אינטלגציה רגשית ותגובה לסביבה משתנה, ואלה הן תכונות שמכונות אינן יכולות להחליף אותן. מי שפגיע הם כל מי שמבצעים עבודות שגרתיות מסוגים שונים – ההגדרה היא עבודות שהן ידניות, חזרתיות (רוטיניות) ומבוססות נהלים. למשל סוכני ביטוח, קופאים, מתווכים, מוקדנים, עובדי מכירות פשוטים או פקידים.”
אם ככה, בטח נסכים שבחיים יש רק דבר אחד בטוח ושחוץ ממנו אי אפשר באמת לבנות על שום דבר. אז מה עושים?
דבר “פשוט” מאוד: מבינים שבמקום לחפש יציבות במקום עבודה, צריכים לעשות ביטוח קריירה. כן… במקום להתעסק ב”איפה עדיף לעבוד” צריך להתעמק ב”במה לעבוד?”. במקום לבנות על גורמים חיצוניים, מתחילים לסמוך רק על עצמכם, אבל עושים זאת בחכמה.
הנה כמה צעדים שאתם חייבים לבצע כדי ליצור לעצמכם ביטוח קריירה:
- אף פעם אל תפסיקו ללמוד ולהרחיב ידע. ידע הוא כוח, הוא משאב. השקיעו ברכישת כישורים רוחביים, כאלה שעשויים להיות לכם לנכס בכל תפקיד ובכל מקום עבודה.
- לא יודעים מה ללמוד? באיזה כיוון להשקיע? איזה כישורים כדאי לחדד? הכירו את שוק העבודה יותר לעומק! נתקעתם שנים בפיתוח קוד בשפה שהולכת ונעלמת מהעולם? אל תישארו עם הראש בחול- לכו ללמוד שפת פיתוח חדשה (ויפה שעה אחת קודם. משמע: אל תגיעו מלכתחילה למצב שבו אתם עוסקים שנים באותו הדבר ואפילו לא מודעים לכך שבשוק הביקוש לזה יורד בהתמדה. אתם חייבים להיות עם היד על הדופק כל הזמן ולזהות שינויי מגמות ברגע שהן מתהווים… הקליקו כאן לטיפים נוספים).
- תמיד אבל תמיד השקיעו בהרחבה, בטיפוח ובשימור של קשרים מקצועיים.
- בנו לעצמכם פרופיל לינקדאין מלא ומרשים. לא! לא כשתתחילו לחפש עבודה- הרבה לפני כן! בדיוק כמו ביטוח, בלינקדאין משקיעים לפני התאונה ולא אחריה…
- בנו את עצמכם כמותג, כמומחים, כטאלנטים ללא קשר לחברה בה אתם עובדים. השתתפות בפורומים, כתיבת בלוג, התנדבות, מתן יעוץ מקצועי באופן עצמאי הם דרך מצוינת לבנות לעצמכם שם שאינו תלוי בכלל במקום העבודה.
- דמיינו לעצמכם שאתם עצמאים ושהעסק שלכם הוא… אתם. מה הייתם עושים בכדי לשמור על תזרים קבוע של לקוחות? בכדי לבנות מוניטין? בכדי להעלות הכנסות? עשו זאת! כל עובד הוא בשורה התחתונה עצמאי בעל עסק, רק שבמקרה במקום פרוייקטים זמניים וקצרים יש לו לקוח אחד בלבד ופרוייקט ארוך טווח…
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
7 תגובות. השאירו תגובה חדשה
פוסט מצויין ומדויק. וטוב מאד שנבין שאי היציבות לא תפטר על ידי גורמים חיצוניים, רק אנחנו נוכל לייצר לעצמנו יציבות תעסוקתית. ישר כוח. Niritcohen.com
היציבות התעסוקתית הטובה ביותר היא להיות עצמאי עם קהל לקוחות גדול. עד לשם יש דרך-חתחתים של להקים עסק עצמאי (סיכון גדול מאוד), אבל כשאתה עצמאי ויש לך הרבה מאוד לקוחות קבועים אתה יציב יחסית.
הפוסט מצוין גם אם התחזיות שמקצועות כמו סוכני ביטוח ומתווכים ונציגי שירות ייעלמו לא מבוססות בכלל. דווקא בהייטק תחום מסוים יכול להתפתח ולהצטמצם בצורה מהירה.
אלה נתונים של דה-מרקר… 🙂
מאיה הכל נכון, אבל לאחרונה אני נתקל, כולל בהצעת שכר שקיבלתי, שרוצים לחתום איתך שאתה משתק את עסק הייעוץ שלך כתנאי לעבודה במיוחד בחברות סטארטאפ שמצפות שכל היום והלילה תחשוב רק על הפרוייקט ולא על שום דבר אחר (מישהו אמר "חיי משפחה"?). איך את ממליצה להתמודד עם דרישה קשיחה כזו (כן, ניסיתי לשנות,אבל מתעקשים ממולי).
לאנונימי, אין לי מספיק מידע בכדי לתת עצה מדויקת. כמה עבודה יש לך כיועץ עצמאי? כמה זמן זה דורש ממך בשבוע? האם המעסיק יודע את כל הפרטים הללו? ולמה בעצם הוא יודע הכל? לעיתים הכל תלוי באופן ההצגה של הדברים. לא מפתיע שכל מעסיק רוצה שהעובדים שלו יהיו מחוייבים אך ורק לעבודה, בטח כשמדובר בסטארט אפ, אבל- יכול להיות שאתה צריך לשנות משהו באופן שבו אתה מעלה את הנושא הזה בתהליך הגיוס לעבודה וחושב היטב עד איזו רמה אתה משתף את המעסיק ועד כמה אתה יורד לפרטים. שינוי באריזה מוביל פעמים רבות גם לשינוי ברושם שנוצר ועל כן לשינוי גם בתוצאה…
מאיה, אין לי מושג אם תקראי את זה אבל המאמר נכון גם לתקופה הזאת. עבדתי במקום כל-כך יציב שלא היה לי ספק שאעבוד בו עד הפנסיה, כי גם המקום יציב וגם אני טובה ומוערכת. אבל קרה שהחברה (אמריקאית גדולה בתחום הטכנולוגיה) לא נוהלה כ”כ נכון ולפני שנה התחילה לשנות את פניה לגמרי וכחלק מהמהלך הרבה עובדים נאלצו לעזוב. המזל היה שלי היה מקצוע מבוקש (לא טכנולוגי, רק עם נגיעות לטכנולוגיה) שאפילו לא הייתי מודעת שהוא כזה😊 ומצאתי עבודה ממש מהר. בנוסף, בגלל שבעקבות העזיבה סידרתי סוף סוף את הפרופיל שלי בלינקדאין, יש לא מעט פניות מחברות…תמיד הייתי בטוחה שרודפים רק אחרי מקצועות טכנולוגיה