- יש מקומות שעלולים לתעתע, יש חברות בעלות שם ומוניטין מדהים- אבל כשנכנסים לעבודה מגלים שהקנקן יפה רק מבחוץ, ובפנים? קן צרעות… (איך אני יודעת? אני שומעת סיפורי אימים כמעט כל יום בפגישות עם מחפשי עבודה).
- יש מקרים שבהם התפקיד וההצעה נראים פשוט Too good to be true ולאחר שמתחילים לעבוד, מגלים עד כמה שהמשפט הזה נכון ושמה שחשבתם שהוא good הוא ממש לא true.
- יש מקרים שבהם תיאור התפקיד נשמע מדהים ובפועל מדובר במשהו דל ודליל, ממש לא כפי שזה הוצג לכם בתהליך הגיוס.
- ויש גם מקרים שבהם עד כמה שתנסו, פשוט לא תצליחו להתחבר לתרבות הארגונית, לאנשים, לשיטות העבודה או לכל הדברים האלו גם יחד.
דמיינו לעצמכם סיטואציה כזו שבה אתם עוזבים מקום עבודה שבו עבדתם שנים בשביל עבודה חדשה ומהר מאוד מגלים שקיבלתם חתול בשק.
מה עושים עכשיו? לחזור לאחור אי אפשר, לעזוב כל כך מהר זו גם בעיה… לא רק שתצאו קרחים מכל הכיוונים וחסרי תעסוקה, מה תגידו בראיונות העבודה? אז מהי המסקנה- להישאר תקועים במקום שמאמלל אתכם? זו גם לא אופציה. אז…?
אז… הפתרון הוא לנסות למנוע סיטואציה פוטנציאלית כזו ככל האפשר. איך עושים את זה? הנה מספר רעיונות:
- זוהי הנקודה החשובה ביותר מבין כולם, כי היא דורשת מכם שינוי של תפיסה- בראיון העבודה יש 2 צדדים שמראיינים אחד את השני ולא רק אחד! כן, כן… גם לכם מותר לראיין וגם לכם מותר לשאול. להיפך- אם לא תשאלו, ייווצר הרושם שאתם אדישים, לא מתעניינים, שלא אכפת לכם… לכן, נצלו את ראיונות העבודה בכדי לשאול שאלות ולאסוף מידע. כשהראיון יהיה עם המנהל המקצועי- שאלו אותו שאלות ממוקדות צוות ותפקיד. כשהראיון יהיה ראיון משאבי אנוש- שאלו שאלות כלליות יותר על החברה, על העובדים ועל התרבות הארגונית. וכשהראיון יהיה עם מנהל בכיר- שאלו שאלות אחרות: על החזון, על המתחרים, על המבנה הארגוני… בחרו את השאלות שנוח לכם לשאול ושמעניין אתכם לגלות את התשובות להן, אבל תעשו טובה לעצמכם והגיעו לראיונות מוכנים עם רשימה מסודרת של האינפורמציה שאתם רוצים להשיג. ועוד דבר אחד: מי ששואל שאלות חכמות וענייניות עושה רושם של אדם רציני יותר, כזה שלא “זורם” עם מה שמציעים לו, אלא בוחר בקפידה את מה שמתאים לו עצמו!
- הנקודה השנייה דורשת מכם להגיע לראיון 10 דקות מוקדם יותר מהשעה שנקבעה. לא יותר. לא פחות. שבו בחדר הקבלה/בלובי, דמיינו שאתם מוטי קירשנבאום במסע קרנפים באפריקה והתחילו לתצפת על הילידים ועל הסביבה. בתקווה שקרנפים לא תגלו שם, כן תגלו כל מיני דברים מעניינים אחרים: כמו למשל איך האווירה? כמה רעש יש? מי העובדים שעוברים במסדרונות? האם כולם חמורי סבר עם פרצוף חמוץ? איך אנשים מדברים אחד עם השני? האם מסריח שם מסיגריות? האם עוברות שם קבוצות רעשניות של עובדים בדרך החוצה, לאכול צהריים יחד? ואולי להיפך? נראה ריק לגמרי ממש כמו עיר רפאים (שלא לומר… בית קברות?!). נסו לבדוק את האינטואיציה שלכם, מה היא משדרת לכם? נינוחות או רצון לדלג מהכסא הישר לכיוון הדלת?
- המראיין צועד לכיוונכם, לוחץ לכם את היד ושואל באדיבות אם בא לכם לשתות משהו. רובכם (וגם אני) תעשו בדיוק את אותו הדבר: תגידו “לא, תודה” גם אם גרונכם ניחר ומחוספס כמו נייר שיוף ולשונכם נדבקת לחיקכם. נו, הנה לכם תגובה טיפוסית של אנשים אובר מנומסים שלא רוצים להטריח יותר מידי… אבל, אני דורשת מכם- הפעם הטריחו גם הטריחו, חייכו, אמרו שתשמחו לשתות ואפילו הגזימו במכוון והצהירו שאתם אכן זקוקים למשקה חם! (בכוונה כתבתי “משקה חם” ולא קפה, כי אז הייתם עונים לי שאתם שותים רק תה, בשביל לקבל פטור מהטיפ הזה). אז למה שלא תסתפקו בכוס מים ולמה שתכינו לעצמכם משהו חם לשתות? בדיוק בכדי שיקרה כל מה שקיוויתם שלא יקרה ולכן עד היום עניתם “לא, תודה”. במילים אחרות: הכינו משקה חם בכדי שיהיה לכם מספיק זמן לנהל סמול טוק קצר. אם תסכימו לשתות תוכלו לא רק להציץ במטבח ולסרוק את מצב הנקיון, הספלים, המבחר של השתיה ועד כמה מדובר במקום מפנק ומפרגן לעובדים, תוכלו גם לנצל את הדקות היקרות האלה לסמול טוק חביב עם המראיין שלכם, שברוב המקרים ילווה אתכם לפינת השתיה. תוכלו להגיד משהו משעשע, תוכלו לשאול שאלה כללית או אפילו אישית ובקיצור- תוכלו להתחיל לעבוד על הכימיה עם המראיין תחת האווירה המרגיעה של המטבח והארומה מחדדת החושים של הקפה.
- בלש-גשש בפעולה, פותר כל תעלומה! זוכרים את הדמות הזו מסדרת הטלוויזיה “בלי סודות”? יופי, אז שנסו מותניים, הדליקו מחשבים והתחילו לרגל קצת בנבכי הרשת. בקרו באתר גלאסדור וקראו שם חוות דעת שכתבו עובדים על מקומות עבודה בארץ. חטטו בלינקדאין בפרופילים של אנשים שעבדו או עובדים באותה החברה שאתם בתהליך מתקדם בה. מה אתם מגלים? אנשים עובדים תקופה ארוכה בחברה הזו או באים ותוך שנה או פחות- עוזבים? האם אנשים מקודמים מבפנים לתפקידי ניהול או שלא? אפשר לגלות נסים ונפלאות כשרק יודעים מה ואיך לחפש. אתם גם יכולים להתייעץ בפורומים מקצועיים. תמיד אפשר להעלות שם שאלות בעילום שם ולקוות שמישהו שמכיר היטב את החברה ינדב לכם מידע מבפנים.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
5 תגובות. השאירו תגובה חדשה
לבדוק את השירותים
בשיא הרצינות
שירותים מטונפים = יחס לעובדים
פינת קפה לא רלוונטי כי זה העמדת פני החברה החברה (כמו לובי)
מאוד ממליץ על האתר http://www.theworker.co.il/ אנשים רושמים חוות דעת על מקום העבודה.
האמת שהאתר הזה לא משהו בכלל. בקושי יש שם חוות דעת והוא לא הכי נוח לשימוש
המאמרים שלך מעניינים מאוד!!
תודה רבה מאיה.
המלצות חשובות וטובות. תודה