יש 3 סוגים של מודעות דרושים:
- מודעות קצרות ודלילות שנראות ממש כמו מברק- רק 2-3 שורות של תוכן שמישהו כאילו עשה טובה שכתב, תוכן שהוא כל כך כללי ומטושטש, שכמעט כל מחפש עבודה עלול להניח שהוא מתאים ולשלוח קורות חיים.
- בצד השני של הסקאלה: תיאורי משרה ארוכים כאורך הגלות. עשרות שורות של טקסט צפוף על נסיון נדרש והשכלה והסמכות ומה לא? שהופכות את המשרה לסוג של שלושה (עובדים) במחיר אחד, כזו שיכול להתאים לה רק (וגם זה לא בטוח) מין סופרמן שכזה שיש סיכוי טוב שעדיין לא נולד.
- כל השאר.
בסקר שאלתי בין היתר שתי שאלות הקשורות למודעות דרושים:
הנה התוצאות:
אז נניח שאתם מחפשים עבודה ונתקלים עכשיו במשרה כזו מסוג 3, מה לעשות? לשלוח קורות חיים או שלא? איך מחליטים? הנה 5 טיפים שיחסכו לכם תסכולים מיותרים:
- בכדי לחסוך בזמן, מועמדים רבים מרפרפים מהר על המודעה, קוראים את החלק של דרישות התפקיד ו…זהו. אני פוגשת כאלה כל הזמן, שכשהם בדיעבד מסתכלים על הרשימה הארוכה של כל המשרות שכבר פנו אליהן, לפחות שליש מהן נראות להם כמו משהו שהם שלחו כשלא ממש היו בהכרה. אז מה עושים? קוראים היטב את כל חלקי המשרה ולא רק את החלק של הדרישות. אם יש תיאור של התפקיד עצמו, קוראים אותו בסבלנות ושואלים את עצמכם האם זה באמת משהו שאתם רוצים לעשות והאם אתם מתאימים.
- קוראים היטב גם בין השורות. לא בטוחים שהמשרה בשבילכם? לא ברור אם היא ברמת הנסיון שלכם? בדקו מה קודם למה בדרישות המשרה: ברוב המקרים המעסיקים יסדרו את הדרישות מהחשוב לפחות חשוב, מהחובה ליתרון. אפשר להסיק לא מעט מסקנות על המשרה רק מאופן ההצגה שלה. הנה למשל: משרה שבה הדרישה שמופיעה ראשונה היא תואר ראשון ושנדרשות לה 2-3 שנות ניסיון כבר מרמזת על השכר שאפשר לצפות לו, כי משרה שמוצגת כך מתאימה לעובדים שמחפשים קדנציה שנייה. לא שלישית או רביעית! שנייה בלבד! במשרות שמתאימות לבעלי נסיון רב- ההשכלה בדרך כלל תופיע בסוף ולא בתור דרישה ראשונה. אז אם אתם מנהלים בעלי 8 שנות נסיון, ברור שגם אם תקבלו טלפון מהמעסיק, מהר מאוד יתגלה בשיחה שהשכר שאתם מצפים לו הרבה יותר גבוה ממה שהם תכננו לתת.
- לא מתעלמים מהפירוט של הכישורים הרכים והתכונות הנדרשות להצלחה בתפקיד. ברור שלפעמים הפירוט הזה חוזר על עצמו ולמי יש זמן לקרוא את ה”שטויות” האלה של “יכולת הנעת עובדים” ו”עבודה תחת לחץ” וכו’ וכו’… אבל, אלו לא שטויות בכלל. אלו רמזים עבים מאוד בשבילכם על אופי התפקיד. עוד מידע שאמור לכוון אתכם – האם המשרה הזו בכלל בשבילכם?
-
עדיין לא מספיק? נסו לחטט בלינקדאין ולהציץ בפרופילים של אנשים שעובדים בתפקיד הזה באותה החברה. מה הם כותבים שהם עושים?
- ולסיום, יצא לי כבר לא מעט פעמים לגלות שמחפשי עבודה שולחים קורות חיים למשרות למרות שמופיעות בהן מילים שהם לא מבינים. לפעמים זה ז’רגון מקצועי, לפעמים שם של תוכנה או מושג טכני כלשהו שהם לא מכירים. זוהי טעות! אין טעם לפנות למשהו שאתם אפילו לא יודעים מהו, מבלי שתקדישו לפחות חיפוש אחד זריז בגוגל בכדי להבין מה זה הדבר הזה בכלל.

זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
תגובה 1. השאירו תגובה חדשה
אתר מעולה
כל הכבוד
שלמה קוגן