“אשמח לקרוא פוסט בנוגע לשיקולים של חברות ההשמה בתהליך הגיוס: העדפת מועמדים “קלים” להשמה, אופי המיון ואורכו, פסילת מועמדים שלא מגיעים דרך חברת ההשמה וכו’… “.
אז הנה תשובתי:
שנית, מה הכוונה שלך במועמדים קלים להשמה?
חשוב שתבינו, חברות ההשמה לא מחליטות שום דבר על דעת עצמן, הן לא מקשות סתם על המועמדים בנושא הזה. הן פשוט מראה של דרישות השוק. נקרא להן “השליח”, אם תרצו…
זאת אומרת שבהגדרה “מועמדים קלים להשמה” נכנס גם הפרמטר של כמה זמן אתם כבר מחפשים עבודה, לכמה חברות פניתם באופן עמאי וכן הלאה…
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
16 תגובות. השאירו תגובה חדשה
פוסט טוב, המוריד מעט ערפל למחפשי עבודה שלא מודעים לצורה בה עובדות החברות.
ככלל, כשחברים שואלים לאיזו חברת השמה לפנות – אם המועמד יושב בנישה מאד ברורה, ובדרגת בכירות לא גבוהה (מתכנת עד מנהל פרוייקט למשל בנושאים טכניים) התשובה היא "לא משנה" – כולן פועלות באותו שוק, עם אותה נראות של עבודות ואין שום יתרון לעבוד עם חברה אחת לעומת השניה.
למועמדים בכירים יותר או עם פרופיל מורכב יותר, אני מציע תמיד לפנות להד-האנטרס קטנים, הממוקדים בנישה מסויימת ומתמחים בתפקידים בכירים, בדרך כלל הם רואים גם את המועמד וגם את השוק בצורה אחרת לגמרי והצליחו במקומות שבהן חברות ההשמה הגדולות כשלו.
אכן, מעניין מאד… אבל, ישנה נקודה אחת שלא ברורה לי בפוסט, ואשמח, מאיה, אם תעני ותבהירי אותה: מהפוסט שלך עולה שאם אתה מחפש עבודה "הרבה" זמן ("הרבה" = אפילו חודשיים, כפי שציינת), הסיכוי שלך למצוא עבודה נמוך ביותר, כי אתה נחשב "משומש". אז מה עושים במצב כזה? איך ממשיכים, מחפשים ומוצאים אם אתה לא חביב חברות ההשמה?
אש הגולש- אחלה שם :).
הכוונה שלי היא לענות מה אטרקטיבי יותר ומה פחות בעיני חברות השמה. זה לא קשור לסיכויים שלך למצוא עבודה.
בעיני חברות השמה מועמדים טריים שעדיין לא הפיצו את עצמם בשוק- הם האטרקטיביים יותר. ומועמדים שכבר פנו לכל עבר ושלחו קורות חיים לכל משרה שפורסמה בחודשים האחרונים- הם מועמדים שחברות השמה "אוהבות" פחות. בגלל שהסיכוי למצוא מקום אליו אותם מועמדים לא פנו עדיין הוא נמוך ולכן גם הסיכוי להשמה נמוך.
בהמשך ל"אש הגולש" ותשובתך …
אז מה ? מי שטרח ופנה למספר לא מבוטל של חברות באופן ישיר הינו "שרוף" אצל חברות ההשמה ?
שוב, אני משקפת בפניכם את מה שרואים ואיך שחושבים מהצד השני. לפעמים צריך לנסות להיכנס לנעליים של הצד האחר בכדי להבין התנהלות. אני לא קובעת עמדה ולא אומרת שזה טוב או רע. אני משקפת את ההתנהלות. תהליכים בחברות השמה לא נעשים בכוונה או מתוך רוע לב. הם נעשים מתוך מחשבה עסקית בסיסית מאוד: חברת השמה היא גוף עסקי עם יעדים והוצאות וצורך בהכנסות. בדיוק כמו כל גוף עסקי אחר אם אין הכנסות ויש יותר הוצאות – החברה פושטת את הרגל. זה הבסיס הכלכלי שאין להימלט ממנו. זה מוביל לדרכי פעולה שמטרתן – פשוט מאוד- להרוויח. אם חברת השמה תקבל מועמד שהתחיל לחפש עבודה אתמול- היא תעשה הכל כדי לשלוח אותו לכל המשרות המתאימות בהקדם האפשרי, תדחוף אותו אצל הלקוחות וכו' וכו'. למה? כי יחסי העלות תועלת כאן הם ברורים: שווה להשקיע, כי הסיכויים להצלחה גבוהים. אם להיפך, יגיע מועמד שקורות החיים שלו הגיעו לאותה החברה כבר 4 פעמים והוא במערכת כבר חמישה חודשים- אזי ברור שההשקעה לא תניב שום פרי. האם יש הרבה גופים עסקיים בשוק שיעבדו בצורה כזו? ישקיעו במקום בו אין רווח? אני בטוחה שלא…אולי רק מוסדות ללא מטרת רווח, עמותות, גופי התנדבות וכו'…אבל לא גופים עסקיים.
יש לי דעה אחרת – ככול שאתה עובד בתחום צר יותר או תפקידך רם יותר – שלח כמה שיותר קורות חיים, זה שאנחנו לא אוהבים יד שניה לא אומר שלא נטפל בך, ולא עולה לי דבר לשלוף אותך מהמאגר ולשלוח אותך למשרה גם אחרי חצי שנה שישבת במאגר שלי, זה לא פחות כיף לבוא למעסיק עם קורות חיים שישבו שנה במאגר בידיעה ברורה שהוא היחיד שמתאים למשרה.
אז אם יש משרות נדירות ומועמדים משומשים או זקנים (הסיכוי לשבץ לא קרוב ושואף לאפס) – למה לא לשלוח למועמד מייל – "תודה, אבל לא תודה, ניפגש בשמחות."
להתעלם מוריד את קרנן הלא גבוה ממילא של חברות ההשמה
היי גשם :).
אין טעם לשלוח מייל כזה, כי כמו שאמרתי, הדברים דינאמיים. היום אין משרות מתאימות, מחר תיפתח בדיוק משרה שתתאים בול. אני מסכימה שחברות מעסיקות חייבות לשלוח מיילים כאלה. לעומת זאת בחברת השמה בה יש כ"כ משרות שנפתחות ונסגרות המייל הזה לא רלבנטי. אני מסכימה עם התגובה של מי שהגיב לפניך. חברות השמה טובות שומרות את כל קורות החיים במאגר וכשיש משרה הן פונות, גם אם שלחת קורות חיים לפני חצי שנה.
אלינור CommuniTech – Recruiting
חברים יקרים,
קראתי את הפוסט והתגובות.
אצלנו מתעלמים לחלוטין מהעובדה אם המועמד מחפש שנה עבודה או עובד עם 200 חברות השמה . כשיש משרה – אנחנו מציעים לכל מי שרלוונטי.
לפני חודש מצאנו עבודה למועמד שבכבר שנה מחפש עם כל החברות —מזל טוב לו!!
אולי בגלל ששאר החברות התייאשו ממנו??
אז חברים – לא להתייאש – תמשיכו לחפש בנחישות
אוהבים אותך מאיה:-)
info@communitech.co.il
מאיה, כמו תמיד כיך לקרוא את הפוסט שלך:
אשמח אם תוכלי להבהיר לי שני דברים:
1. ברור לי שחברת השמה לא מעוניינת להשקיע במחפש עבודה שלא תרוויח השמה ממנו, אך מה שאני מעוניין לדעת אין החברת השמה יודעת האם מחפש העבודה היה במשרה כזאת או אחרת לפני שהפנו את הקו"ח למשרה? הרי היום יש X משרות פתוחות ב- Y חברות וחודש הבא או עוד 3 חודשים המשרות הנ"ל הסגרו ויפתחו אחרות, אך בשל כך שהמעומד "שרוף" (בשל משרות קודמות שההשמה לא הצליחה) חברת ההשמה לא תשלח אותו למשרות חדשות?
2. מה קורה כאשר המעומד בקשר עם מספר חברות השמה? הרי יכול להיות מקרה שבו חברת השמה אחת (Z) שלחה את הקו"ח של המעומד לפני חברה אחרת (W), במקרה זה אם החברה השניה (W) לא הצליחה להיות מהירה מספיק בשליחת הקו"ח של המעומד למשרות (כלומר מספר לא מבוטל של פעמים הקדימו אותם בהשמה) אז מחפש העבודה "שרוף"?
גם חברות השמה יכולות להיות שרופות בעניי מחפשי עבודה בעלי נסיון עשיר בתחומים בעלי ביקוש תמידי (כמו מהנדסי תוכנה זמן אמת, DSP…) לרוב זה מטריד ומרגיז כאשר חוזרות המגיסות מקץ שנתיים ויותר בהודעות אין קץ, בחביבות מזוייפת, וששיש להם פתאום מישרה להציע (הלו הבטחת ליווי אישי).
הגישה שאם לא מצאת עבודה חודשים ויותר את כבר צריך להחליף תחום (לשומר בסופרמרקט), טיפשית.
בקיצור, לא ליסמוך על חברות השמה, לפעמים הן פוגעות בסיכויים, כאשר אתה בא לחפש עבודה תפעל בכל המישורים, למד מהעבר (אם קיים) לסנן ולהתרחק מחברות השמה שאין בהם תועלת רק הצגה. השוק דינמי ואפילו לאחר שנה ניתן למצוא עבודה אם אתה בתחום רלוונטי ונדרש. אינך אשם שבחברה שעבדת ירדה הפעילות. ושחברות שאליהן פניתה בעבר רושמות אותך לעולמים כמוכר וידוע ולמתוייק בפח הקרוב. השתנו דברים רכשתה נסיון רב נוסף שאין לרבים. אצלי זה קיים בחברת אלאופ (למרות שחלפו 10 שנים, ועבדתי מאז בעשרות פרוייקטים צבאיים מעיבוד תמונה עד מזל"ט, אני מתוייק אצלם בפח הקרוב).
אז יש להתעודד ולהמשיך הלאה יש חברות outsuorcing שדרכם אפשר לעבוד
דעתי בעניין, חברות השמה לא גובות כסף ממועמדים אך ההכנסות שלהן נשחקות בגלל התחרות הקשה וחוסר היחודיות של 90% ויותר.
מרבית חברות ההשמה לא מסוגלות לראיין מקצועית אף אחד וכל מה שהן עושות זה סינון ראשוני ביותר.
בשנה וחצי האחרונות החברות משלמות בין 80% עד 50% דמי השמה לעומת 120% עד 90% לפני כן, על כן חברות ההשמה חייבות להתייעל ומכאן כנראה הצורך לבחור מועמדים מוצלחים עם פוטנציאל גבוהה.
היה והשיטה היתה משתנה והמועמדים היו משלמים לחברת השמה המצב היה שונה והיה ניתן לדרוש יחס אישי עבור המועמדים. אך מכיוון שבארץ הושרשה השיטה שהמעסיק הוא זה שמשלם רק דמי הצלחה אזיי חברות ההשמה מנסות לתמרן בין האילוצים השונים.
אנימקווה שדעתי שופכת אור נוסף על המצב בשוק השמה
אם כך, נראה שחברות ההשמה מאבדות אט אט מהרלבנטיות, במיוחד לאור השימוש ההולך וגובר ברשתות חברתיות ואתרים ייעודיים.
הצירוף של צורך כלכלי-עיסקי שמניח מראש התעלמות מחויבת המציאות הכלכלית ממועמדים, יחד עם הצורך של אותם מועמדים למצוא עבודה, יוצר ביקושים. ככל שהמענה לביקושים הללו יהיה יותר יעיל, כך פחות ופחות יזדקקו לשרותים של חברות ההשמה…
אהלן,
אני רוצה להגיב לשאלות של EM…
אז ככה, חברת השמה יודעת אם הופנית למעסיק מסויים על ידי כמה דרכים…:
1. פשוט שואלים את המועמד/ת.
2. שולחים למשרה ומקבלים תשובה שהמועמד/ת כבר במערכת.
3. לפעמים לחברות גדולות יש מערכות אליהן לחברת ההשמה יש גישה. יש שם משתמש ויש סיסמא ולפני הפניית המועמד, המערכת מעדכנת אם הוא כבר במאגר או שלא.
4. יש רכזי השמה שלפני שהם שולחים מועמדים ללקוח, הם פשוט מתקשרים אליו ובודקים אם המועמד/ת במערכת או לא.
אגב, לידיעתך ברוב המקרים, מועמד נחשב הפניה של חברת השמה אם הוא לא הגיע בשום צורה אחרת למעסיק בחצי השנה האחרונה. זאת אומרת שבעולם ההשמה- הפניית מועמדים תיחשב הפניה של חברת ההשמה X רק במידה והיא הפנתה מועמד חדש או שהפנתה מועמד שהיה במאגר , אבל זה היה בתאריך קודם לחצי השנה האחרונה.
אם כך, אתם מבינים שמאחורי הקלעים, יש לא מעט חוקים ואילוצים שמגבילים את חברות ההשמה והן חייבות לעבוד לפיהם. את החוקים הללו קובעים המעסיקים ולא חברות ההשמה…
עצה חשובה: תנהלו אתם את משלוח קורות החיים למניעת התנגשויות וזילות שוויכם.
אני דורש כי כל הפנייה של חברת ההשמה תתואם מראש איתי, ובכך נמנע משלוח כפול ויותר לאותה חברה שמגייסת.
משלוח כפול יוצר בחברה המגייסת תחושה שאתה בלחץ, מה שיכול להוריד בהצעת השכר.
מעבר לכך כפי שהוצג, מעמדך בחברת ההשמה נשחק.
יש חשיבות רבה שתנהלו מעקב כתוב על כל פנייה שנעשתה, בין אם ישירות ובין אם דרך חברת השמה.
כמו שאומרים כולם: לחפש עבודה זו עבודה, ויש לעשותה מיקצועית…
במציאות הקיימת היום בעולם הגיוס, מעטות החברות אשר עוקבות בצורה מסודרת אחר קבלת קורות חיים של מועמדים, מקורות קורות החיים וכו. נכון שעל פניו רצוי מאוד לנהל נכון את תהליך חיפוש העבודה, חברת כח האדם אמורה לדווח למ היא שולחת את קורות החיים וכך למנוע כפילות שליחת קורות חיים לעאותה חברה ממקורות שונים וכו… אם רוצים היום למצוא עבודה כשהשוק לא פשוט, צריך גם לקחת סיכונים.
רוב המשרות מופיעות כיום באינטרנט, אפשר להגיע לבד ולשוט בתהליך לבד. מגוון לוחות הדרושים מספק כלים רבים, נגישות ועוקף את חברות ההשמה שעד שהן זזות, חשבון הבנק קורס.