זה המצב:
לפני חצי שנה זומנתם לראיון בחברה מסויימת. הראיון היה מוצלח והמשיך לראיון שני ולמבחן מקצועי. אבל, במציאות, כמו במציאות-
משהו קרה ומאז החברה פשוט נעלמה!
מעסיקים מתלוננים על תופעת ה”מועמדים הנעלמים”, אבל הם חוטאים ב”גוסטינג” בעצמם. נו, נו… כנראה לא שמעו על “מה ששנוא עליך- אל תעשה לחבריך”.
אז התעצבנתם קצת, התבאסתם עוד קצת ובשלב כלשהו זה עבר לכם.
מאז הזמן עשה את שלו והמשכתם הלאה באותו מקום עבודה מכורח השגרה וכוח האינרציה.
אממה? היום בבוקר הפתעה! החברה החמקמקה פתאום נזכרה בכם ומגייסת מטעמם התקשרה לעדכן שהתפקיד עבר אפיון מחודש ושהם ישמחו לתאם ראיון נוסף.
מה אתם עושים? מסכימים להתראיין שם שוב ולחדש תהליך או שלא?
אני בטוחה שרבים מכם נתקלו כבר בסיטואציה דומה והתלבטו לא מעט מה לעשות, אז הנה 8 טיפים במידה וזה קורה גם לכם:
- אל תתביישו לבקש הסבר. גם אם אתם מוכנים לשמוע ולתת צ’אנס, זה לא אומר שאתם אמורים לזרום כאילו כלום לא קרה ומבלי לקבל הסבר כלשהו להיעלמות הזו ללא התראה למשך תקופה כה ארוכה. קיבלתם תשובה? עכשיו החליטו- האם ההסבר מקובל עליכם? האם הגיוני?
- מכל הכישורים והמיומנויות שכבר יש לכם, יש אחד שבטוח כדאי לחזק. מנחשים איזה? כן… אני מתכוונת לראיונות עבודה. גם עובדים מנוסים מאוד, גם מנהלים בכירים שמראיינים בעצמם- לכולם יש מה להרוויח מלהתאמן לראיונות עבודה, אז הנה לכם תרגול, ועל רטוב.
- אין מה להפסיד, לכו להתראיין. אם תעדיפו לוותר, תמיד תלווה אתכם המחשבה שחבל שלא הלכתם ומה אולי פספסתם, אז כבר בגלל הסיבה הזו- כדאי ללכת.
- אבל, בקשו שישלחו לכם אפיון מדוייק של התפקיד החדש. אם התפקיד השתנה, כדאי לקרוא בעיון את תיאור המשרה המלא החדש ולא להסתמך רק על מה שאמרו לכם בשיחה. זה גם ימקד אתכם טוב יותר בהכנה לראיון ויחסוך זמן אם תגלו שהמשרה החדשה לגמרי לא מתאימה.
- לפני הראיון הכינו רשימה של שאלות חשובות: מדוע יצרו קשר מחודש דווקא עכשיו? מה השתנה בחצי השנה שחלפה? למה שינו את אפיון התפקיד? האם השתנו גם הממשקים שאיתם תצטרכו לעבוד? למי מדווחים עכשיו- למי שכבר פגשתם בעבר או למנהל אחר?
- קראו חוות דעת על החברה. בדקו אם מועמדים אחרים חוו חוויית מועמד דומה לזו שאתם חוויתם לפני חצי שנה. כדאי לוודא שהגוסטינג שחוויתם הוא מקרה נקודתי ושזה לא הרגל קבוע והתנהלות שחוזרת על עצמה.
- היו אתם אלה שמחליטים. להגיע לשלב הסיום זה אתגר בפני עצמו. מחפשי עבודה רבים יספרו לכם בתסכול שהם מוצאים את עצמם שוב ושוב בשלב האחרון של תהליך הגיוס, אבל תמיד בוחרים במועמד השני… כפי שחשוב לתרגל ראיונות עבודה, כך חשוב גם ללמוד כיצד “לסגור עסקה”. וחוץ מזה, בינינו- מה יותר מחמיא לעובד מאשר מעסיק פוטנציאלי שמחזר אחריו? אה… ואל דאגה- כל עוד לא חתמתם על החוזה, אתם עדיין יכולים להגיד יפה ובנימוס (ובלי לשרוף גשרים ובלי להיעלם): תודה, אבל החלטתי לוותר.
- החלטתם ללכת על זה? בהצלחה! בדקתם, שקלתם והחלטתם שלא? גם בסדר, אבל לפחות עכשיו כבר לא תסתובבו עם תחושת פספוס או חרטה…
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
תגובה 1. השאירו תגובה חדשה
יוצא מן הכלל….