לשלוח קורות חיים על אוטומט ולחכות שמשהו יקרה, זו שיטת חיפוש קלאסית שהצליחה לרבים במשך שנים רבות.
מצד שני, כשהשוק במשבר, כשהתחרות על כל משרה בשיאה, כשמנהל סניף הבנק כבר מתקשר וכשהאבטלה מתמשכת, רבים מבינים שאין מנוס וצריך להעלות הילוך בצעדים שהם עושים כדי לקדם את תהליך החיפוש.
אחד הצעדים הללו הוא פניה בצורה אקטיבית למגייסים דרך הרשתות החברתיות, וספציפית דרך לינקדאין.
אני לא אומרת שפניה כזו היא טעות, אבל צריך לדעת באיזו סיטואציה זה כדאי ואיך לעשות זאת, בכדי שהצעד יהיה אפקטיבי.
בואו ניקח Case Study וננתח אותו קצת. את התמליל להתכתבויות שבהמשך שלחה לי מחפשת עבודה וזה מתפרסם פה באישורה.
הנה מה שכתבה לי (חלק מהנתונים צונזרו בכדי לשמור על דיסקרטיות).
“היי, אני מחפשת עבודה בתקופה זו וקורות חיי לא מלווים את תחנות הדרך המקובלות.
מניסיוני, אחרי שאני משוחחת ומדגישה את איכויותיי בפני ממונה טכנולוגי ו/או hr אני לכל הפחות עוברת שלב ראשון ומגיעה לבחינה ובחלק מהמקרים אני גם מתקדמת עד לשלב של קבלת הצעה.
חלק מאנשי ה-hr מאוד עמוסים ולמרות זאת מוצאים דרך לתקשר. במקרה הזה נתקלתי בחברה בה יש 3 הצעות שאולי אוכל להתאים להן, אבל לעבור את ה-hr אין סיכוי שאעבור. פניתי לאחראית מש”א, וקיבלתי מענה לא נעים. הנה השתלשלות העניינים”:
מחפשת העבודה: אשמח לשוחח איתך על משרות. מפתחת פייתון.
עובדת החברה: למשרת פיתוח או אחרת?
מחפשת העבודה: אני לומדת … ויש לי תואר ב… כשאראה מאפייני משרה, אדע יותר. כמה שניות/ דקות/ שעות/ ימים/ שבועות/ חודשים/ שנים/ עשורים אתם מחפשים?
עובדת החברה: הנה לינק לכל המשרות הפתוחות, לא הבנתי את השאלה שלך, לכל המשרות הדרישות הן לפחות 2-3 שנים בתחום.
מחפשת העבודה: זה היה בהומור, כי תמיד מבקשים הרבה שנות נסיון. אין לי את שנות הנסיון המבוקשות, אבל אני אוטודידקטית. יש סיכוי לשיחה?
יש לי ניסיון עבר בפיתוח ואין לי קו”ח שגרתיים. האם נוכל קצת יותר להכיר? ואז תוכלי להחליט?
עובדת החברה: לא אני מגייסת, יכולה רק להעביר ל HR או למנהל פיתוח.
בשלב זה מסתיימת ההתכתבות ועוברת להתנהל מול אחראית הגיוס:
יום שלישי, 13:48:
מחפשת העבודה: היי, האם את הכתובת לגיוסים בחברה?
יום שלישי 14:05:
מחפשת העבודה: אני מתעניינת במשרה שפורסמה…
יום שלישי 16:13:
מגייסת: היי, כן, אני אחראית על הגיוס בחברה, שלחת קו”ח למשרה הרלוונטית?
יום שלישי 16:22:
מחפשת עבודה: האמת היא שיש לי קו”ח פחות שגרתיים, ואני ללא הרבה שנות נסיון בתחום הספציפי, אך מביאה ערך מוסף רב מהנסיון הקודם. האם נוכל לשוחח?
אני לומדת לתואר שני ב.. בקיצור, האם נוכל לשוחח?
יום שלישי 19:26:
מחפשת עבודה: ?
יום רביעי 14:00:
מחפשת עבודה: בבקשה תעני לי…
מספר ימים לאחר מכן:
מגייסת: ימים עמוסים, מתנצלת על הדיליי. אנחנו מחפשים מועמדים עם נסיון לכל המשרות שלנו, אלו משרות סיניור עם עתודה לניהול ולכן אם הנסיון הוא בעיקרו אקדמי, לצערי זה פחות רלוונטי. אשמח לעבור על הקו”ח שלך אם תרצי. בהצלחה 🙂
15:17- מחפשת עבודה: לא, הנסיון שלי, כמו שרשמתי הוא מורכב. כנראה שאת אינך הכתובת לאנשים, אלא למילות באז וורדס ברזומה ואני לא רוצה לעבוד בחברה שאת מציגה את פניה.
15:21- מחפשת עבודה: תודה שמצאת זמן לענות לי, בכל מקרה.
15:42- מחפשת עבודה: נותר לי רק לומר שבדרך זו את מפספסת אנשים טובים…
18:39- מגייסת (הודעה פלוס חסימה בלינקדאין): עם גישה כזאת, כנראה שתחפשי עוד הרבה זמן. שיהיה לך סופ”ש מצויין.
ניתוח המקרה ומסקנות:
עבור מגייסים:
- עד שלא תהיו בעצמכם בתוך הסיטואציה של חיפוש עבודה, כנראה שלא תבינו כמה זה מתסכל להיות בצד השני של קורות החיים/ שיחת הטלפון/ הלינקדאין… זה אחד מהדברים האלה שלא מבינים עד שחווים על הבשר… הבינו שמי שמחפש עבודה, ועכשיו עוד יותר, נמצא במצב לא קל בכלל. הסיכוי לקבל תגובה ממעסיקים נמוך, התחרות עזה, הלחץ גובר ואנשים מרגישים שהם חייבים להיות יותר אסרטיביים, אחרת ימשיכו לחפש לנצח. פתחו קצת יותר את הלב והיו אמפתיים, גם אם מהצד שלכם זה נתפס כהצקה ובזבוז של זמן…
- גם בסיטואציות ש”לא באות לכם טוב”, הישארו מקצועיים. אתם נציגים של חברה והפנים שלה. ממש לא צריך להגיע למצב של חסימת מועמדים ובטח שלא לענות להם בעוקצנות ולא משנה עד כמה אתם חושבים שאתם צודקים… בצד השני יש מישהו שעלול לקחת ללב, או כמו שאותה מחפשת עבודה כתבה לי: “אני מודה שנפגעתי, תגובות מחוספסות כאלה, מורידות אותי”.
עבור מחפשי העבודה:
- זה מעולה לקחת יוזמה ולבצע צעדים אקטיביים, אבל הדרך שבה זה מבוצע חשובה לא פחות.
- קחו בחשבון שאתם לא היחידים ששולחים למגייסים הודעות אישיות. עבורכם זו רק פניה אחת, אבל הם מקבלים אינספור הודעות כאלה בכל יום. הם לא תמיד מספיקים לענות לכל מי שפונה ולא תמיד יכולים לשוחח עם כולם בטלפון.
- וודאו מראש ככל האפשר שהאדם שאתם פונים אליו הוא האדם הנכון.
- לפני הפניה ישרו קו והתעדכנו ברשימת המשרות הפתוחות שיש בחברה. וודאו שיש משרה שאתם עשויים להתאים לה.
- הומור הוא אמצעי טוב לשבירת קרח, אבל, חשוב להרגיש את הסיטואציה לפני השימוש בו, לכוון אותו לאדם הנכון בזמן הנכון ורק אם בוודאות יובן כהלכה על ידי הצד השני. אם התנאים הללו לא קיימים, עדיף שלא לקחת סיכון ולהסתפק בגישה הפורמלית אך גם הזהירה יותר.
- לא כדאי לכתוב הודעות ספונטניות ומתוך רגש.
- לחשוב היטב מראש על המסר המדוייק שרוצים להעביר ולשלוח הודעה אחת בלבד. זה לא דו-שיח, זה פיץ’ מכירה! (לא יודעים איך למכור את עצמכם? קבעו איתי פגישת יעוץ).
- כן, זה בדיוק הזמן ל”נאום המעלית” שלכם, לכתיבת מסר שיווקי חזק ומשכנע שמבהיר לצד השני למה כדאי לו לחזור אליכם, לשוחח ולתאם אתכם פגישה. אל תכתבו בהודעה מה אין לכם, כתבו מה כן יש. למה אתם חושבים שאתם מתאימים למשרה/לחברה?
- לא ענו לכם? חכו בסבלנות. ניסיתם שוב ולא ענו? שחררו והמשיכו הלאה למעסיק הבא.
- ולסיום, תמיד, אבל תמיד, התנהלו בדיפלומטיות. גם אם נעלבתם, גם אם אתם כועסים, גם אם אתם חושבים שהצד השני איננו מקצועי ולא עושה את העבודה שלו ולמרות שזה קשה- שמרו על פאסון. גם מגייסים משנים מקומות עבודה ומתישהו אתם עלולים להיתקל באותו אדם שוב ודווקא בחברה שאתם הכי רוצים לעבוד בה.
בונוס: אז איך כן לפנות ולהתנסח מול מעסיקים / מגייסים בלינקדאין?
הנה 2 טמפלייטים בסיסיים לשימושכם. מחקו את המיותר/ הוסיפו את המידע הרלוונטי בהתאם לסיטואציה ולצורך ואם אתם מסיבה כלשהי מעדיפים בעברית, פשוט תרגמו. מה שחשוב הוא לשמור על רוח הדברים, משמע, ניסוח שהוא מצד אחד מנומס ומצד שני לא הולך סחור סחור, אלא ישר ולעניין…:
Hi (name),
It’s nice to connect with you. I noticed that you have an impressive profile.
I am a (Title) looking for new opportunities and I would like to send you my CV / talk with you / get more info’ about the position…
I will really appreciate any guidance / help / answer you could give me.
Regards,
Name
Thanks for connecting with me.
I’m currently working for (Company) as (Title), and actively looking for a new role / challenge. I would love the opportunity to discuss how my skills and experience could match up with the position (position title/number) you’re recruiting for.
Name
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר