בואו ונתחיל בהבהרה לצורך שינוי תפיסה- למרבה הפליאה, קורות חיים אינם תיעוד היסטורי של החיים שלכם. לא, לא, לא… הם מסמך שיווקי שמטרתו לייצר זימונים לראיונות עבודה.
עכשיו… אם היה לכם מוצר חדש שהיה בכוונתכם לשווק, האם הייתם מתארים בברושור השיווקי שלו את כל ההתגלגלויות ההיסטוריות שלו ואת כל הפיצ’רים שלו? כנראה שאתם עונים עכשיו “לא”.
ולמה לא? משום שללקוח הסופי לא באמת אכפת מהמוצר הזה עד כדי שיתעניין בו כל כך לעומק- ללקוח הסופי אכפת רק אם המוצר הזה עונה על צרכיו, פותר את בעיותיו ומתאפיין בפיצ’רים שרלוונטיים לו.
זאת אומרת שאם נעשה הקבלה בין מחפש העבודה למוצר (מעליב, נכון… אבל, לא נורא- אתם תתגברו), אזי נוכל לבצע הקבלה גם בין קורות החיים לבין נניח- האריזה של אותו המוצר, או לחילופין- הברושור השיווקי שלו.
כשהלך המחשבה שלנו כזה, אפשר עכשיו להבין שלא כל דבר שעשינו בחיים שלנו אמור להיכנס לברושור השיווקי שלנו. למשל- אם יש לנו תואר שני, אנחנו לא באמת צריכים לציין באיזה תיכון למדנו בקורות החיים, נכון? זה קצת כמו לתאר על האריזה של iphone 7 את הפיצ’רים של iphone 3. ואם נמשיך הלאה באותו הכיוון, נבין גם שכל מילה בקורות החיים שלנו קובעת, כל מילה שם צריכה לקדם אותנו אל עבר המטרה ולכן יש לשקול אותה בקפידה.
למעשה, זה אומר שאם מידע כלשהו לא יקדם אותנו אל עבר אותה המטרה = ביצוע מכירה מוצלחת למרבה במחיר (סתם, מה פתאום?! אנחנו הרי לא כאלה חומריים ולא בוחרים עבודה על פי השכר- חלילה! 😇 ) אז אנחנו צריכים לשקול היטב אם כדאי לנו לכתוב ברוב פאר את המידע הזה בקורות החיים שלנו או שמא לא כדאי בכלל.
מה שמוביל אותי, כמובן לנושא שלכבודו נתכנסנו כאן- האם כל מקומות העבודה שבהם עבדנו צריכים להופיע בקורות החיים שלנו?
התשובה היא שלא.
יש תפקידים שלא חייבים ואולי אפילו לא כדאי לנו לציין בקורות החיים. כמו למשל:
🔽 עבודות משנת תרפפ”ו שכבר לגמרי לא רלוונטיות, שמאריכות את הרזומה שלנו לרמת מגילה ואולי אפילו (אופסי… שוב משפט מעליב) מדגישות את גילנו המתבגר והולך (וכולנו יודעים עד כמה מעסיקים “קופצים על המציאה”, כשהם מזהים רזומה של מועמד בא בימים, נכון? אה ו… כן, מותר לי לדבר על זה, כי גם אני כבר לא כזו צעירה. תבינו, זה כמו שלרופא שיניים מותר לספר בדיחות על רופאי שיניים או שיהודי יכול לספר בדיחה על יהודים).
🔽 עבודות בתחומים שאינם קשורים כלל לתחום שבו מחפשים כרגע עבודה. בואו ונגדיר זאת כך- אם אכנס לחנות שלכם במטרה לקנות מכנסיים מחוייטים ואתם לא תפסיקו להלל בפני את קולקציית חצאיות המיני מעור שבחנות שלכם- כנראה שאגיד יפה תודה ואצא מהחנות. מיני זה לא אני. וגם לא עור.
🔽 עבודות שבהן עבדנו פחות מ- 3 חודשים. עכשיו, למה בחרתי דווקא 3? אין לי תשובה… אולי כי 3 זה מספר מיוחד כזה, אולי כי בכל מקום עבודה גם ככה 3 חודשי העבודה הראשונים הם סוג של למידה משולבת בבחינה הדדית- משמע- חודשי ניסיון (גם אם לא מדברים על זה), אולי בגלל ש-3 חודשים זה רבעון. זה לא משנה כי האמת היא שגם אם עבדתם 4 חודשים, יכול להיות מאוד שזה תקף עבורכם. בשורה התחתונה מדובר בתקופת עבודה כה קצרה שלא באמת הספקתם לעשות משהו גרנדיוזי באותו מקום עבודה (בינינו, אם כן, אולי לא הייתם עוזבים כל כך מהר…) וגם בגלל שניסיון של 3 חודשים לא באמת נחשב ניסיון מספק. זה מקסימום היכרות של “שלום-שלום”, לא יותר מזה.
בכל המקרים הללו ציון מקומות העבודה לא יקדם אותנו אל עבר מקום העבודה הבא ועל כן יש לשקול להעלים אותם באלגנטיות, משל הם היו מנעולים ואתם- הודיני.
אבל! ראו הוזהרתם, 5 תנאים חשובים לפני שתרוצו ללחוץ על מקש ה Delete:
-
לא כדאי להעלים מקום עבודה מקורות החיים אם נוצר חור ברצף התעסוקתי. לעיתים קרובות דינו של חור ברצף רע ומר הרבה יותר מדינו של מקום עבודה לא רלוונטי. אז בחרו באופציה שהיא בגדר הרע במיעוטו… (מה לעשות? כאשר אבדנו, אבדנו).
-
לא כדאי להעלים מקום עבודה מקורות החיים אם כבר הפצתם אותם לכל עבר ולא תיעדתם בכלל לאן שלחתם. יהיה קצת משונה לשלוח עכשיו לאותה חברה “ברושור שיווקי” שונה מהקודם שכבר שלחתם אליה- זכרו, המעסיקים מתעדים הכל ויכולים להשוות גרסאות בקלי קלוטו.
-
לא כדאי להעלים מקום עבודה מקורות החיים אם בגלל זה אנחנו מאבדים ממליץ מעולה. ממליצים מעולים הם מצרך מבוקש ולעיתים אף נדיר ועל כן לפני שמוותרים על אחד כזה- יש לחשוב היטב. על אחת כמה וכמה אם פרט אליו אין לכם ממליצים אחרים בכלל…
-
לא כדאי להעלים מקום עבודה מקורות החיים, אם בגלל זה אתם מאבדים אפשרות להציג בהם נסיון חשוב שרכשתם בתפקיד (נסיון במערכת מידע כלשהי, בעבודה עם לקוחות מסוג מסויים וכו’…).
-
לא כדאי להעלים מקום עבודה מקורות החיים אם אתם מתכוונים לשקר בקשר לזה במצח נחושה בראיונות העבודה. מה?! כן, מה ששמעתם! ברושור זה ברושור ועל כן מותר לנו לבחור מה לפרסם בו ומה לא. אבל! אם המעסיק שואל אותנו שאלה ישירה וברורה על משהו, אזי, אסור לנו בשום פנים ואופן לשקר לו בפרצוף ולהעלים מידע בכוונה תחילה. זה אומר שאם אתם נשאלים שאלה ישירה בראיון העבודה- כזו שמתייחסת באופן ברור לתקופה שבה עבדתם במקום שהחלטתם לא לציין בקורות החיים- לא תוכלו לשקר בנוגע לזה ותספרו את האמת לאמיתה. בשילוב, כמובן, עם הסיבה הכנה לכך שהחלטתם שלא לציין זאת בקורות החיים.
ולמה ככה?
בגלל קיומו של הסטראוטיפ הלא מחמיא המחבר באופן אוטומטי את המילים “מכירות” או “שיווק” למילה “שקר”. משמע, שלמכור זה בהכרח לשקר ושבכדי לדעת איך למכור, צריך להיות מסוגל לשקר. זו בפני עצמה טעות מיסודה! למכור זה לדעת להדגיש את הצדדים החיוביים וזה, רבותיי, לגמרי שונה מאשר לשקר. ולכן- בחיפוש עבודה לעולם לא משקרים- לא בקורות החיים ולא בכלל, אבל לומדים להדגיש את הצדדים החיוביים ומבינים שלא חייבים להתנדב מרצונכם לפרט את מה שלא.
רוצים מדריך- מגה-פוסט לכתיבת קו”ח עם עוד המון טיפים חשובים? הקליקו פה

זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
6 תגובות. השאירו תגובה חדשה
שלום, רציתי לדעת אם זה רלוונטי גם לגבי תואר..התחלתי תואר שני והפסקתי את הלימודים ולא פעם לפי השאלות אני מבינה שזה לא נראה טוב
ומה לעשות אם כבר שלחתי ורוצה לשנות?
תודה!!
לחפש עבודה זה תהליך שכולל המון ניסוי, טעיה ותהיה… מה שאומר שאם שואלים אותך שוב ושוב על אותו עניין- זה עניין שמושך אש וכנראה שמפריע למעסיקים. ברור שבמצב כזה צריך להסיק מסקנות… בינינו- מה יוצא בעצם מלציין לימודים שהופסקו? הרי בשורה התחתונה תואר שני – אין. ולכן במקרה כזה כדאי למחוק מקורות החיים.
מאמר נחמד,
אני היתי מוותר על ההומור שבסוגריים (לא מצחיק, ונעשה בו שימוש רב מידי)
בנוסף, היתי מוסיף התייחסות למכתב מקדים, מומלץ?
תודה
האם ניתן למחוק את השנים של השירות הצבאי שמגלה את הגיל (ובשלב מסויים יכול להיות בעייתי)?
כן, אפשר למחוק את השנים אך לא למחוק את השירות הצבאי…
היי,
ומה לגביי: עזבתי עבודה בחברה למעסיק עצמאי בלי עובדים כדי לצבור ניסיון בתחום שלמדתי, ואז פיטר אותי ועכשיו אני מחפשת עבודה באותו תחום מקצועי. יש לציין שעל ההתחלה היה לי רע אצלו אבל מה לא עושים כדי לצבור עוד שורה בקו”ח. הפיטורים באו מגחמה שלו. אין משהו ספציפי. המשרד שלו בשטח עם מעסיק אחר. כך שעל ההתחלה אמרו לי שהוא מחליף עובדים ושהוא קריזיונר.
הוא מוכן להמליץ
עכשיו ניסיתי הכל:
אמרתי שפיטרו
אמרתי שאני עזבתי
זה לא עובד!! כי שום דבר לא קונה את הרכז גיוס בטח ובטח שיש אלפי מתמודדים. השאלה למה זימנו אותי למרות שאמרתי אמת בראיוון טלפוני?
ועכשיו שיקרתי . אני הרבה זמן לא מוצאת עבודה כי אני עקשנית על התחום. אין הרבה משרות בתחום ובטח לא למתחילים.
אמרתי בראיון שאני עדיין עובדת שם ומחפשת עבודה (היה לי רע וקשה…) אבל איזו עוד ברירה יש? היה ראיון טוב. ביקשו ממליץ קודם.
מה הסיכוי שיתפסו אותי על שקר? ואני שונאת לשקר בא לי גם שאם יחזרו אליי שהתקבלתי, לוותר על המשרה. אבל זו משרה נחשקת.
כואב לי שרכזי גיוס כל כך פדנטים גם ביחס למשקל שהם שמים לממליץ.
אשמח למענה