איך זה קשור לחיפוש עבודה?
אז הנה הקשר:
והנה ההסבר:
אז זה הטיפ שלי השבוע: מחפשים עבודה? שימרו על גמישות מחשבתית, התנסו ונסו. אם מציעים לכם לגשת לראיון עבודה לתפקיד שאתם לא ממש בטוחים שהוא תפקיד חייכם, גשו לראיון למרות זאת, כי:
- לפעמים מה שכתוב בתיאור המשרה חלקי ולא ברור מספיק. לפעמים חסר מידע, לפעמים בקריאת המשרה תגלו שמופיעים רק הכישורים והנסיון הנדרשים ואין שום אינפורמציה לגבי המטלות והאחריות בתפקיד. לפעמים נוצר רושם כלשהו שבראיון עבודה תגלו שהוא לא מדוייק. ושהתפקיד הוא הרבה יותר מענין/בכיר/מאתגר ממה שנראה על פי תיאור המשרה…
- לפעמים אין טוב כמראה עיניים. מה שנראה בתיאור המשרה כתפקיד מדהים, יראה שונה לחלוטין כשתגיעו לראיון ותגלו שהתיאור היה יפה יותר מהמציאות, שהמשרד מוזנח או כשבטוח שמי שאמור להיות המנהל הישיר שלכם הוא ממש לא אחד שיכולה להיות לכם כימיה איתו. ולהיפך, מה שנראה על פניו לא משהו בכלל, יראה אחרת כשתגיעו למשרדי החברה, תחושו את האווירה במקום, תכירו את המנהל/ת הישיר/ה וכן הלאה…
- לפעמים בכדי לגלות מה הכי מתאים עבורכם, צריך לדעת גם מה לא מתאים. לא תמיד אנחנו יודעים בוודאות מה אנחנו בעצם מחפשים. לפעמים צריך להתנסות וללמוד מתהליך החיפוש עצמו מה מתאים לנו ומה לא. מה עושה לנו את זה בתפקיד ומה ממש לא. לגלות מה לא מתאים, הוא חלק מהתהליך של למצוא מה כן…
- לא כל מחפשי העבודה הם מומחים באיך לעבור ראיונות בהצלחה. לפעמים מאוד, מאוד כדאי “להתאמן” על איך לעבור ראיונות עבודה דווקא באמצעות ראיונות לתפקידים שהם “ליד” ולא “בדיוק”. כשתוזמנו סוף, סוף לראיון לתפקיד המדהים שתמיד רציתם, תגיעו מנוסים ומשופשפים יותר ברזי ההצלחה בראיונות עבודה.
- לפעמים יש הפתעות בחיים. מי יודע? אולי תגיעו לראיון ופתאום תגלו שם את מי שהיה אחד מהחברים הטובים ביותר שלכם בצבא או בתקופת הלימודים באוניברסיטה? אולי תגלו קולגה מהעבר? אולי יסתבר שיש בחברה עוד תפקיד שעדיין לא פורסם ומתאים לכם יותר? אולי, למרות הכל, תגלו שהתפקיד באמת לא מתאים לכם, אבל למראיין יש חבר שבמקרה מחפש עובד נוסף לצוות שלו בחברה אחרת? ואולי, תעשו רושם כל כך טוב, עד שלמרות שאינכם מתאימים לתפקיד, יחליטו שיש לכם נסיון וכישורים שיכולים להוות נכס לחברה וישנו את הגדרת התפקיד במיוחד כדי שיתאים לכם…?
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
2 תגובות. השאירו תגובה חדשה
מה שאני מחפש זה שהראיון לא יהיה עבורי חפרני מדי. לאחרונה ויתרתי על ה"כבוד" להתראיין בחברה מסויימת אחרי שראיתי שבטופס המועמדות שלי מבקשים גם 3 תכונות חיוביות ו-3 תכונות שליליות. אמרתחי לאיש שנתן לי את הטופס "תגיד לסיגי שאני לא מתראיין אצלה" והלכתי הביתה.
לשמחתי גם המדחן לא עבד כך שלא שילמתי גם עבור שעתיים חניה.
טיפ 4 חשוב מאוד למי שרק מתחיל להתראיין: לפעמים מאוד, מאוד כדאי "להתאמן" על איך לעבור ראיונות עבודה.
עדיף שהראיון הראשון שתעשו לא יהיה לתפקיד שאתם מעוניינים בו יותר מידי.