זו הסיבה לכך שהאסימון נפל והוביל למסקנה שמעבר לכל מה שבעבר היה חשוב לבדוק, יש לבדוק דבר מה נוסף במהלך תהליך הגיוס לעבודה וזוהי יכולת הלמידה (באנגלית- Learnability).
Learnability= רצונו של אדם + היכולת שלו ללמוד בזריזות ולאמץ כישורים חדשים.
אז בואו ונדבר בדיוק על זה- בהנחה שאתם כבר מבינים למה אתם צריכים לרצות ללמוד ולמה למידת תוכן חדש היא דבר שתצטרכו לעשות כל הזמן עד הודעה חדשה, נשאר לנו רק להבין איך עושים את זה- איך מפתחים את שריר הלמידה כדי להצליח ללמוד כל דבר ובזריזות?
קבלו 7 טיפים שילמדו אתכם ללמוד:
- חיקוי של אלה שכבר למדו- משמע, בכדי ללמוד משהו חדש, הדרך המהירה ביותר היא לחקות את הפעולות שעושים אלה שכבר למדו אותו ואם לצטט את פיקאסו: “אמנים טובים- מעתיקים, אמנים מצויינים- גונבים”. עזבו, אל תקשיבו לפיקאסו, במקום זה לכו להרצאות, קראו בלוגים, קראו ספרים, בקרו בכנסים מקצועיים, הירשמו לקורסים.
- דיבור עצמי- בראיין רוס מאוניברסיטת אילינויס הוא פסיכולוג וחוקר למידה ויש לו טיפ מעניין לחיזוק יכולת הלמידה. לטענתו, מחקרים מוכיחים שכשאדם משוחח עם עצמו (ממש מסביר לעצמו משהו) וגם עושה את זה בקול, יכולת הלמידה שלו מוכפלת פי 3. בטכניקה הזו, אחרי כל פיסקה וכל פרק שקוראים- יש לשאול את עצמנו שאלות- למה? מה הרגע קראתי? האם יש בזה הגיון? האם כבר נתקלתי במידע הזה קודם?
- הטענה היא שבדרך הזו אנחנו מאטים את עצמנו ואת הקריאה האוטומטית וממש חווים את המידע החדש. במילים אחרות- אנחנו ממש חושבים על החשיבה שלנו.
- סיכום- זוכרים את המורות האלה של פעם שהיו מזהירות- “אבל אל תעתיקו! תסכמו!”. כשאנחנו מסכמים לעצמנו נושא במילים שלנו, אנחנו בעצם מגלים בעצמנו את ההיגיון שבו. אז, בפעם הבאה שהבוס שלכם נותן הוראה מסויימת, חזרו על דבריו במילים שלכם.
- קישור ואסוציאציות- זוהי דרך מעולה לזכור דברים חדשים- לקשר בין דברים, להסיק מסקנות.
- די עם המולטיטסקינג! כן, מה שפעם נחשב למיומנות חשובה, היום כבר ידוע כפוגע בלמידה. אומרים שבכל פעם שתשומת הלב שלנו מוסבת לעניין אחר, לוקח לנו 25 דקות לחזור חזרה לריכוז במה שעסקנו בו לפני ההפרעה. בקיצור, רוצים ללמוד משהו חדש- בחרו נושא אחד בלבד, התעמקו בו, למדו אותו, סיימו ורק אז- עברו לנושא חדש אחר.
- חזרתיות ותרגול- זה משהו שלא בא לנו לעשות אבל כל מומחה יגיד לכם- כדי ללמוד משהו צריך לתרגל אותו וכמה שיותר.
- כושר התמדה- סת’ גודין (סופר, מרצה ומומחה שיווק) טוען שרוב האנשים פורשים מוקדם מידי- חלקם בגלל שנגמר להם הכסף, חלקם בגלל שנגמר להם הזמן, חלקם מאבדים עניין ואחרים כנראה פשוט לא מספיק רציניים בנושא. בשורה התחתונה- כולם מרגישים מעולה כשהם מתחילים ללמוד משהו חדש, בשלב זה גם נראה כאילו הלמידה הכי מהירה (ברור… כל תזוזה קדימה מאפס נתפסת גדולה), אבל אז מגיע שלב שבו ההתקדמות נעצרת ובשלב הזה רוב האנשים מתייאשים. לעומת זאת, למי שכבר מראש מבין שבלמידה מהר מאוד מגיעים לשלב שבו המהירות נעצרת יהיה יותר קל להיאבק באותו שלב של תקיעות ולהמשיך קדימה מבלי לוותר.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
5 תגובות. השאירו תגובה חדשה
מהמם!
מבקש להגיד שהצורך ללמוד תמיד נכון לא רק בנושאים טכנולוגיים אלא גם בנושאים ניהוליים או אחרים.
סעיף 2 – מי שנכנס לבית מדרש שבו לומדים תורה רואה שזו עיקר הדרך. חז"ל מורים לנו ללמוד ע"י הוצאת הדברים בפה (מסכת עירובין דף נ"ד).
סעיף 4 – זוהי דרך לימוד הגמרא (התלמוד) מעבר אסוציאטיבי מנושא לנושא וגם נתינת סימנים כדי לזכור.
חשבתי שאת כישורי הלמידה כבר הוכחתי באוניברסיטה…
בעצם לא בא לי על לימוד טכנולוגיות חדשות כל הזמן, בטח לא אם זה עוד פלטפורמת ג'אווה סקריפט או משהו אחר לאינטרנט. אני מעדיף טכנולוגיות ישנות שגם הן, למעשה, חדשניות. יש בטכנולוגיות ה"ישנות" האל הזדמנויות נאות למחקר ופיתוח. נראה לי שיש בזה יותר יציבות.
כתיבה יפה שמראה באמת את הבלבול והמאמצים למצוא את הדרך הטובה ביותר והנכונה ביותר לאיתור האדם הנכון לכל משימה,תפקיד או ארגון.
עם זאת חייב לאמר שעצוב מאוד לראות את הבלבול והשיטות המכניות, נטולות הרגש וההבנה בתהליכים שנועדו לאבחן קישורים והתאמה של העובד לצורכי המאבחן.
צר לי לאמר שיש פה פספוס אחד גדול וחוסר הבנה במבנה נפש האדם והדינמיות בהשפעת החברה על הפרט. הדברים כל כך מורכבים ולא צפויים שעד כה אף אחד לא הצליח באמת להבין או להגיע להסכמה מה מניע ומבדיל אדם אחד ממשנהו ומה גורם לאדם אחד להצליח ולשני להכשל ואם זה לא היה המצב לא היינו מדברים פה על זה.אלפי ספרים, סדנאות ותאוריות פורסמו לאורך השנים ואף אחת לא הצליחה להוכיח את יעילותה על פני כלל האוכלוסיה. היחידים שנהנים מזה ב 100 אחוז הם המרצים, התאורטיקנים וחברות האבחון שעושות כסף מכל הבלבול. כל התהליכים והכלים הקיימים היום לאבחון המועמד הנכון לא מביאים תוצאות אמתיות ורבים שסומנו ואובחנו כמתאימים, כושלים או עוזבים את הארגון מסיבה זו או אחרת ואילו אחרים שלכאורה לא סומנו מצליחים לפלס דרכם לפיסגה ולהביא תוצאות כנגד כל הסיכויים.
הסיבה לכך היא, שהאדם הוא לא יחידה בפני עצמה אלא מונע ומושפע מגורמים, אנשים וסיטואציות הסובבות אותו ביום יום ומשנות אותו על בסיס קבוע בהתאם לזמן ולמקום בו הוא נמצא.
דעתי האישית היא שמרוב כלים אבד הקשר האנושי והיכולת להשתמש באינטואיציה והיכולות האנושיות הבסיסיות ששימשו אותנו בעבר על מנת לאתר את המועמד המתאים ביותר שיוכל לתרום בצורה הטובה והיעילה ביותר לקבוצה.
אז האם האדם צריך לדעת להסתגל לשינויים? התשובה היא כן.כל אחד ואחד לומד את בסיס המקצוע שלו ומתמקצע בו תוך כידי עבודה. ומה עם החידושים המקצועיים? לכך יש השתלמויות. האם אדם שיודע להסתגל לשינויים הוא האדם המתאים והטוב ביותר? לא. העולם כולו, פרט לישראל כבר הבין שהעובד המקצועי ביותר הוא זה ששומר על יסודות המקצוע ומתמקד בתחום אחד ויחיד על פי קישוריו וחוזקותיו.חבל שיעברו עוד שנים עד שזה יגיע גם לארץ.
אסכם בזה שאומר שאדם שיודע לאמץ שינויים לא אומר שהוא גם יודע לבצע אותם על הצד הטוב ביותר.
וסליחה על התגובה הארוכה.
אכן כך. אבל בפועל מי שמראיין אותך מטעם משאבי אנוש לא תמיד מבין את משמעות הדברים האלה… יותר מעניין אותה/אותו שאתה יודע את מה שהעבירו לו מבחינת ידע טכני. עצוב אבל פחות מעניין אותו כישורי הלמידה שלך, האופי שלך, המיצוב שלך כאדם חברתי ותרומתך לחברה העובדת איתך, אני טוען כבר שנים שמגייס הוא השער כניסה של אדם לחברה ויחד עם כך מעיד בהכרח על החברה עצמה והרבה על הצלחתה בעתיד משום שהוא קובע בגיוסיו הרבה לגבי אופייה של החברה. תכניס אנשים ללא התכונות שהזכרנו תקבל שבלונות חסרי מעוף יס מנים שכל מהותם הוא שענו למגייסת את מה שרצתה לשמוע ובכך "עברו" את הראיון איתה. עצוב ונכון. שאפו ונקווה שייכנס קצת שכל למראיינים/מגייסים. זו דעתי בכל אופן בהתבסס על מה שאני נתקל בו.
השאיפה היא בסוף למצוא כמה שיותר כבשים שילכו בעדר ויעשירו את קופת המעסיק בשכר הנמוך ביותר.
טנשים שלומדים מהר ומממשים לוקיוצ וגו הם בודדים ורוב רק כותבים בצורת קוד את הרעיונות שלהם – הפועלים .
ברגע שחברה צומחת השיקולים נעשים יותר קרים ופיטורים של הטובים ביותר יכולים להתבצע רק כדי ליישר דוח רבעוני מה שקורה במלא חברות אנטרפרייז .