לינקדאין שהחלה כרשת חברתית מקצועית לצרכי נטוורקינג הולכת ומתרחבת מיום ליום מבחינת מגוון המוצרים והשירותים, אבל בד בבד היא גם נכנסת יותר ויותר עמוק לכל הנושא של גיוס עובדים.
לפני כשבוע הכריזה לינקדאין על מגוון שינויים שעומדים להיכנס לתוקף בחודשי הקיץ הקרוב, שינויים שיתנו מענה רחב יותר למגיייסים המשתמשים בפלטפורמת פרסום המשרות ברשת.
מכיוון שזהו בלוג המיועד למחפשי עבודה- זה אך מתבקש להציג את השינויים הללו גם כאן ולאפשר לכם, מחפשי העבודה, לדעת יותר על מה שקורה מאחורי הקלעים- כשאתם מחפשים עבודה / פונים למשרה בלינקדאין.
אז מוכנים? הנה רשימה של שינויים שעומדים להיכנס בקרוב לפועל בלינקדין, אחד מהם (ואני בטוחה בכך) עומד לשמח אתכם מאוד!
- קבלת נוטיפיקציות בפיד האישי על סטטוסים שעלו בקבוצות שאתם חברים בהן- זהו שינוי שכבר מזמן היה אמור לקרות ולא ברור לי למה זה לקח כל כך הרבה זמן… במילים אחרות: עד היום הייתם צריכים להיכנס פיזית לקבוצות שאתם חברים בהן, בכדי לקרוא תוכן מעניין שעלה בהן. אם לא הייתם עושים זאת- לא הייתם מודעים למה שאתם מפספסים. לאחר שהשינוי יכנס לתוקף, תקבלו התראות על תוכן חדש שעלה בקבוצות וגם את הפוסטים עצמם שעלו בקבוצות לתוך הפיד האישי שלכם (במידה ומעלה הפוסט הוא קשר מדרגה ראשונה שלכם).
- Machine Learning- זה כבר עלול לשמח קצת פחות… המערכת החכמה של לינקדאין תזהה חזרתיות בבחירת מועמדים. היא תזהה את הפרמטרים שחוזרים על עצמם כשמגייס בוחר לקרוא פרופיל כזה או אחר של מועמד, כשהוא מחליט לפנות למועמד ושולח לו הודעה, כשהוא שומר מועמד או מסיר אותו מתוצאות החיפוש. עם הזמן המערכת תלמד את ההעדפות הללו ותציע למגייסים את המועמדים המומלצים. ולמה זה פחות משמח? כי זה מתכון בטוח לפספוס מועמדים טובים, אבל קצת שונים… כאלה שיכולים להצליח בתפקיד אבל לא עונים לאותם קריטריונים קבועים שנוטים לבחור בהם… אגב, פיצ’ר חדש אחר, יזהה אילו סקילס מאפיינים את הפרופילים של המועמדים שהתקבלו לעבודה בחברה והמערכת תציע למגייסים אילו דרישות כדאי להוסיף לתיאור המשרה- על פי תובנות אלו.
- מספר מגייסים בצוות? כולם רואים מה שכתבתם לכל אחד מהם- כן… נניח שהתכתבתם עם מגייסת מחברה מסויימת, שיש לה צוות של 5 מגייסים. כל חמשת המגייסים יוכלו, בעקבות השינוי הזה, לקרוא את שרשור ההודעות ביניכם לבין אותה המגייסת. הכוונה כמובן להתכתבויות inmails..
- הללויה! קבלת תשובה שלילית לאחר הגשת מועמדות- זה אמנם לא הכי כיף לקבל תשובה שלילית ממעסיק, אבל עוד יותר לא כיף להמשיך לחכות לתשובה ממנו ולתהות אם זה כן או שלא. בקיצור, השינוי החדש יקצר זמן ויקל על המגייסים לשלוח לכם תשובות שליליות וכך לסגור עבורכם קצוות פתוחים.
- ולסיום, אם עדיין לא ידעתם זאת, עכשיו אתם יודעים: שואלים אותי הרבה בקבוצות הוואצאפ שלי אם חברות שומרות קורות חיים במערכות שלהן ויכולות לראות שכבר הגשתם בעבר מועמדות לעבודה- אז א. כן! הכל נשמר ואפשר לראות מתי שלחתם וגם מה שלחתם בעבר. וב. באותו הנושא: מגייסים שיש להם מנוי לינקדאין ריקרוטר יכולים למיין ולקבל כל מיני נתונים מעניינים על המועמדים שעולים להם בחיפושים, למשל- מי “פנוי להובלה”? לכמה מהם יש קשרים עם אנשים שעובדים בחברה? כמה עשו follow לעמוד החברה? וגם כמה כבר הגישו בעבר מועמדות למשרות החברה דרך לינקדאין. ראו תמונה:
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
4 תגובות. השאירו תגובה חדשה
הטיפים הם לשינויים בלינקדין ריקרוטר…
מנקודה 2 זה מה שאת מציגה.אבל חשוב מאד לציין שלא כל המגייסים משתמשים בכלי הזה
לכן – החשש למועמדים -לא כזה גדול.
היי אלינור. למה לחשוש? חלק מהשינויים הם דווקא חיוביים…
לדעתי
כול השינויים האלו לא טובים עבור הרבה מועמדים
זה נראה כאילו היד קלה על ההדק כדי לעשות חיים קלים למגייסים
שבעצם צריך להרים את הטלפון ולעשות שיחה קרה למועמד, כמו מכירות של פעם ללמוד עליו ולעשות היכרות על החברה. ולראות אם יש התאמה בין הדברים
חשוב להבין שלינקדין זה כלי שנועד לשוק אמריקאי ששם יש מאות אם לא אלפי מועמדים לתפקידים מסויימים (שוק עצום) בעוד בארץ זה שוק די קטן, ולפסול אנשים שחצי מתאימים בחצי כפתור זה לא רציני
אני אגב לא מגיש קורות חיים בלינקדין. ובכלל משתמש בו לצרכים עסקיים ולא לצרכי חיפוש עבודה
רוב המגייסים לתחום ההייטק בארץ משתמשים בלינקדאין לצורך גיוס עובדים ברמה כזו או אחרת. בינתיים זה נכון לתחום ההייטק ופחות חזק בענפי תעשיה אחרים. אבל… אני מניחה שככל שיעבור הזמן, יותר ויותר חברות מענפים אחרים יתחילו להשתמש גם…