גם אתם מרגישים ככה? צריכים לחפש עבודה אבל ממש לא בא לכם? מתחילים לחפש עבודה, אבל מפסיקים ושוב מתחילים ושוב נמאס? מחפשים עבודה חדשה במקביל לקיימת on/off כבר שנתיים או אפילו יותר? חיפוש העבודה מדכא אתכם?
עניתם כן? נו, לא מפתיע… כך גם טוען מחקר חדש שנעשה לאחרונה על חוויית חיפוש העבודה, או ליתר דיוק- חוויית הגשת מועמדות לעבודה אונליין.
את המחקר ביצעה חברת השמה אמריקאית בשם SmartRecruiters. עובדי החברה החליטו לנסות לצעוד בנעליהם של המועמדים שלהם כדי לבדוק איך זה מרגיש לחפש עבודה. הם היו צריכים להגיש מועמדות ל 1000 משרות שהתפרסמו אונליין- מחצית מתהליכי הגשת המועמדות היו דרך תוכנות סינון אוטומטיות.
הנה תוצאות הניסוי:
- כשמגישים מועמדות באתר החברה וקיימת מערכת סינון ברקע, לוקח לפחות 10 דקות להגיש מועמדות למשרה אחת מתחילת מילוי כל הפרטים הנדרשים ועד לסיום.
- למרות זמן ההשקעה הארוך הזה, ב 30% מהאתרים לא מתקבלת הודעת אישור אוטומטית בסיום הגשת המועמדות. מה שמוביל למצב בו המועמד איננו בטוח אם מילא כמו שצריך את כל הפרטים ואם מועמדותו הוגשה בהצלחה.
- בעוד שברור שמחפשי עבודה רבים מחפשים עבודה במהלך היום ודרך הטלפון הנייד שלהם, לכ 70% מהחברות אין מערכת הגשת מועמדות מותאמת מובייל.
- 90% מאתרי החברות מכריחים את המועמדים לבצע הרשמה לאתר לפני שהם יכולים להעלות את קורות החיים שלהם למערכת ואז גם לבצע Login.
- רק 20% מאתרי החברות מאפשרים להגיש מועמדות באמצעות פרופיל הלינקדאין של מחפש העבודה.
- ב 18.3% מתהליכי הגשת המועמדות צצו תקלות טכניות תוך כדי שהובילו לתקיעת התהליך ומנעו את סיומו המלא. במקרים כאלה המועמד מנסה פעם ועוד פעם להגיש מועמדות, אבל כשזה לא מצליח לו מספר פעמים- נמאס לו והוא פשוט מוותר.
- ב 40% מהמקרים אי אפשר היה להעלות את קורות החיים כמו שהם, מה שהוביל לצורך לבצע שינויים בקובץ כדי להתאימו לדרישות המערכת.
הנתונים האלה מצטרפים למידע נוסף ממגוון סקרים אחרים שבוצעו באותו נושא- חלקם גורסים ש 60% מתהליכי הגשת המועמדות מופסקים באמצע משום שהמועמדים מתייאשים מהתהליך ומוותרים. במקרים רבים המועמדים נדרשים לכתוב מחדש חלקים שלמים מתוך קורות החיים באתר עצמו, למרות שהם גם ככה מצרפים קובץ של קורות חיים שהכל כתוב בו. וישנם גם מקרים ששדות חובה בהגשת המועמדות הראשונית כוללים ציון פרטי ממליצים וציפיות שכר- מידע שלרבים מהמועמדים לא נוח לשתף בו בשלב כה מוקדם בתהליך.
זאת ועוד, גם אורך מודעת הדרושים משפיע על הרצון לפנות למשרה. מסתבר שתיאורי משרות קצרים מידי או ארוכים באופן מוגזם מורידים את הרצון להגיש מועמדות. תיאורי משרות באורך בינוני (בין 250-2000 מילים) זוכים לפי 5 יותר קורות חיים בהשוואה לתיאורי משרות דלים וקצרים באורך של 170-250 מילים (מודעות דרושים קצרות בדרך כלל כוללות רק את תיאור הדרישות לתפקיד = מה המועמד צריך להביא ואינן מפרטות בכלל או מספיק מה המועמד יקבל = את תיאור התפקיד עצמו, המטלות והאחריות).
נו, לא פלא שלחפש עבודה זה מדכא… אבל עכשיו מה? הנה 3 מסקנות כדי לסיים בנימה אופטימית:
- צרת רבים חצי נחמה? אם תהליך החיפוש מייאש אתכם, אולי אפילו מכניס לדיכאון- אולי תשתפר לכם את ההרגשה כשתדעו שזה לא אתם- זה הם, ובקיצור…- שאתם לא לבד וכמוכם מרגישים מחפשי עבודה רבים.
- חברות רבות מודעות לבעיות הללו ומנסות לשפר את המצב. למעשה, אחד הנושאים החמים היום בקרב מנהלי משאבי האנוש והגיוס הוא נושא “חוויית המועמד”. חברות מודעות להשפעות הבעייתיות של חוויית מועמד גרועה, שאגב התעצמה מאז כניסתן לשימוש של המערכות האוטומטיות. אי לכך הן מחפשות פתרונות לשיפור ויש כבר חברות שאימצו כל מיני שינויים, למשל: מערך התראות שאפשר להירשם אליו באתר החברה כדי לקבל עדכון על פתיחת משרות רלוונטיות חדשות, בניית קהילות של טאלנטים, שיחות הכנה לקראת ראיון שמתבצעות על ידי מחלקות הגיוס לפני ראיונות עם המנהלים המקצועיים, מילוי משובים אנונימיים על תהליך הקבלה לעבודה שמאפשרים למועמדים לתת חוות דעת כנה על התהליך שעברו, קיצור זמני הגשת מועמדות באתר החברה, פעילות ברשתות חברתיות בכדי לאפשר גישה ישירה למגייסי החברה וכו’ וכו’…
- אבל, עד שתרגישו את השינויים הללו בחוויית החיפוש האישית שלכם, כנראה שייקח עוד זמן… לכן, בינתיים נסו לצאת משגרת חיפוש קבועה שחוזרת על עצמה יום אחרי יום- כי זהו מתכון בטוח לאיבוד מוטיבציה. למשל, במקום לעבור כמו תוכי על אינסוף מיילים עם משרות לא מתאימות שמצא לכם ה”סוכן החכם” של אתר הדרושים שכולם משתמשים בו, היו אקטיביים- בצעו חיפושים בעצמכם באתרי הדרושים וסננו טוב יותר מהסוכן החכם (כן, חכם, חכם… אבל מנסיון- רוב המשרות שהסוכנים הללו שולחים לכם- לא מתאימות לכם וזה יותר מבזבז מאשר חוסך זמן). מעבר לזה, הוסיפו פלפל לחיפוש- עשו פעולות שונות בכל יום- יום אחד חפשו ברשתות חברתיות, למחרת בשלושה אתרי דרושים, ביום שאחרי השקיעו בנטוורקינג ובשבוע הבא לכו למיטאפ. יש המון דרכים לאתר משרות ולמצוא עבודה ויש גם צעדים שאפשר לעשות אחרי הגשת המועמדות למשרה כדי לשפר סיכויים לקבל זימון לראיון, אז פזרו את הזמן המושקע על כמה שיותר שיטות חיפוש (והאמינו לי, יש לפחות 10 דרכים שעדיין לא ניסיתם!).
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
תגובה 1. השאירו תגובה חדשה
כבר 8.5 חודשים מחפשת עבודה וזה סיוט. המעסיקים מתייחסים אלינו כמו שוק עבדים לא טורחים לעדכן שהגיעו קורות החיים ובטח שלא לזמן לראיון. פשוט בושה וחרפה לסלזול הזה. אנחנו כאן מאחור בלי פרנסה כסף ורצון לחיות.