“לא נעים!”
מכירים את ה”לא נעים” הזה?
אז זו הסיטואציה…: אתם לא מרוצים מהשכר שלכם, אתם ממש רוצים לשפר אותו, אבל, הדרך היחידה לקבל העלאה בשכר היא… לבקש. ולכם לא נעים לבקש. ולמה? יש המון סיבות לכך, אבל הפעם אני רוצה להתמקד דווקא בסיבה אחת: כי זה מוקדם מידי.
אגב, סקר של אתר CareerBuilder מצא ש 56% מהעובדים מעולם לא יזמו פניה למנהל שלהם בבקשה לשפר להם את השכר וזאת ללא קשר לוותק שלהם בעבודה ואם זה המצב, אז על אחת כמה וכמה כשמדובר בעובדים חדשים- רוב העובדים מניחים שאין טעם לבקש שיפור שכר אם לא סגרו לפחות שנת עבודה אחת באותו מקום עבודה.
אז מה עושים באמת? מתאפקים ובולעים את הצפרדע או שמסתכנים ומבקשים? ובכן, התשובה היא (כמו בהרבה שאלות אחרות): זה תלוי. מצד אחד, אם אתם מבצעים בדיוק את התפקיד שלשמו גוייסתם, אם אתם עובדים מן המניין- לא בולטים מידי, לא עושים יותר מידי מעבר למה שמצפים מכם… אזי- אין שום סיבה טובה לכך שתבקשו שישפרו לכם את השכר עוד לפני שסגרתם שנת עבודה. מצד שני, ישנם לא מעט מקרים שבהם מותר ואפילו הגיוני לבקש שיפור בשכר, גם אם אתם עובדים פחות משנה. למשל:
- בואו ונתחיל ממש בהתחלה, לשלב שאפילו קודם לתחילת העבודה. אז נניח ששלחתם קורות חיים למודעת דרושים וקיבלתם טלפון מהמעסיק. בשאלה השלישית אתם נשאלים לציפיות השכר שלכם ובלית ברירה אתם שולפים סכום. כשאתם מגיעים לראיון, מסתבר לכם שיצאתם פראיירים. המידע שעולה בשיחה מלמד אתכם שהשכר שציינתם בטלפון נמוך מידי. אז מה עושים? זורמים הלאה, מתקבלים לעבודה ועובדים שנתיים (או יותר) בשכר שמהרגע הראשון לא הלם את ציפיותיכם ומורכבות התפקיד? ממש לא! כבר במעמד הראיון עושים fine tunning לציפיות השכר שלכם וגם מסבירים למה. וכן, מותר לעשות את זה ואם לא עכשיו, אימתי?
- כשאין הלימה בין תיאור התפקיד שהוצג לכם בתהליך הגיוס ומה שאתם עושים בעבודה בפועל. כן, ייתכן שתמצאו את עצמכם עושים עשרות שעות נוספות בכל חודש, נוסעים לחו”ל מטעם העבודה בתכיפות הרבה יותר גבוהה ממה שאמרו לכם או בכלל, מבצעים תפקיד הרבה הרבה יותר מורכב מאיך שהוא הוצג. במקרה כזה ולמרות שעדיין לא סגרתם שנה- מותר לכם לבקש העלאה בשכר.
- הלאה… נניח שבצמידות גבוהה לתחילת העבודה, קודמתם- נוספו באופן דרסטי עוד מטלות ואחריות לתפקיד שלכם, אולי גם הטייטל שלכם שודרג. אם לשדרוג התפקיד והטייטל לא התלווה שדרוג בשכר- מותר לכם לבקש.
החלטתם ללכת על זה ולבקש העלאה בשכר? הנה מספר טיפים חשובים:
- הגיעו לשיחה מוכנים ומגובים בעובדות- כמות שעות העבודה שביצעתם, תאריכי נסיעות לחו”ל ואפילו הביאו אתכם את מודעת הדרושים המקורית של תיאור התפקיד שלכם.
- אל תצטדקו ואל תתנצלו. גשו בשיחה ישר לעניין והימנעו מהקדמות בסגנון: “אני יודע שאני עובד חדש פה” או “אני יודע שאני עובד פה פחות משנה…”.
- אל תשכחו לציין בשיחה את התוצאות הטובות שהבאתם בתקופה הקצרה של העבודה.
- הימנעו מאולטימטומים בבקשה! נסחו את המסרים שלכם באור חיובי.
- התכוננו לכל התוצאות האפשריות לשיחה, לרבות קבלת תשובה שלילית ותכננו מראש את הצעד הבא שלכם במידה וזה אכן מה שיקרה.
לסיום, הידעתם? 70% מהעובדים שמבקשים העלאה בשכר, מקבלים שיפור כזה או אחר… 🙂
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר