כן, אחת מהבעיות העיקריות שזוכה לחוות היום כל מחפש עבודה היא בעיה שניתן לקרוא לה בכל מיני שמות “מרנינים”: תופעת “החור השחור”, “אזור הדמדומים” או “משולש הברמודה” של קורות החיים.
זה בדיוק מה שמצא מחקר חדש שערך לאחרונה אתר TheLadders. המחקר ניסה למצוא את התשובה לתעלומה הגדולה: למה אנחנו לא מקבלים תגובה לקורות החיים?
הממצאים?
אז מה אנחנו למדים מכל זה חברים? את מה שהיה ברור כבר מזמן: יש שני צדדים למטבע…
אז, מחפשי עבודה יקרים, קחו את הזמן! קיראו היטב את תיאור המשרה ולא רק את הכותרת שלה. קיראו את הכתוב וגם את מה שלא כתוב אבל משתמע בין השורות וחשבו היטב לפני כל שליחה של קורות חיים.
אם כל מחפשי העבודה יעשו זאת, כמות קורות החיים שיתקבלו לכל משרה תקטן והסיכוי שהמגייסים יגיעו דווקא לקורות החיים שלכם יעלה. וזה מה שאנחנו רוצים, לא?
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
3 תגובות. השאירו תגובה חדשה
לדעתי האישית, השקעה של יותר מדקה בקריאה של דרישות המעסיק במודעת דרושים היא מאד סבירה. 80%- 90% ממודעות הדרושים לא מכילות יותר מכמה שורות בודדות, וגם שורות אלה דלות מאד ולא מלאות (בדקתי עכשיו מדגמית 20 מודעות והממוצע עומד על 12 שורות! כוטלל הכל). כמה זמן כבר נדרש על מנת לקרא 12 שורות? כמה זמן נדרש על מנת לדעת האם אני מתאים לדרישות המשרה הזאת?
מצד שני – קריאה של מסמך קורות חיים שמכיל 50 שורות (ומדובר בשורות מלאות) לא ניתן לקריאה רצינית בזמן של דקה.
לא מדוייק, כי ככל שמדובר בתפקיד מורכב/בכיר יותר תיאורי המשרה ארוכים יותר. לאחרונה נתקלתי בתיאורי משרה באנגלית שעברו את העמוד…(1-1.5 עמודים של תיאור תפקיד+תיאור דרישות… משהו שנראה כאילו המעסיק מחפש סוג של סופרמן שהוא גם וגם וגם..). משמע, הכל תלוי בתחום ובתפקיד וגם במעסיק ועד כמה הוא יודע לכתוב תיאור משרה באופן מקצועי ומדוייק.
שנית, גם אם מדובר בתיאור משרה קצר יותר, לפעמים צריך לקרוא בין השורות… לפעמים צריך להתלבט, לפעמים צריך לחשוב אם הדרישה הזו והזו שחסרה לנו היא קריטית למשרה, או שאולי למרות שאין לנו נסיון מסויים כדאי לשלוח בכל זאת.
בקיצור, נכון, גם תיאור משרה באורך של עמוד אפשר לקרוא מהר, השאלה היא אם זו קריאה לשם קריאה, או שבעקבותיה מגיעות גם מחשבות, התלבטויות ומסקנות נכונות… 🙂
התשובה לכך פשוטה, ישנן שתי סיבות עיקריות .
1. חוסר מקצועיות של חברות ההשמה. רוב הבחורות שיושבות בחברות ההשמה אין להן מושג ירוק בתחום בו הן מתעסקות רקע טכני 0 והבנת המישרה הן פשוט מחפשות באזוורדס בלי להבין לעומק מה משמעות המישרה ואילו תכונות אמיתיות צריך על מנת לאייש את המישרה. רק בעל ניסיון מסוגל לקרוא ולאפיין ולהבין מה מתאים ומה לא.
2. אנחנו בישראל ולא באירופה או בארה"ב: שם מסתכלים על המקצועיות ללא הבדלה של גיל ולא כל השטיות שבארץ. כי שם הניסיון קובע. עבדתי בעבר עם אנשים בני שישים ומעלה בפרויקטים בינלאומים. פו מחפשים ילדים שאין להם מושג מה הם עושים וכמובן אנשים זולים.