אחד הנושאים שיש לגביהם הכי הרבה דעות (חלוקות) הוא העניין הזה של המכתב המקדים: לכתוב או לא לכתוב? זה חשוב או שממש לא? מי שכותב מכתב מקדים נהנה מיתרון כלשהו בהשוואה למי שלא או שזה פשוט מיותר?
תשאלו מספר אנשים וכל אחד מהם יענה לכם תשובה הפוכה. אז מי צודק?
בואו ונתחיל באיך לא עושים:
למה?
אם ככה… מסתמן שהתשובה היא שזה לגמרי מיותר, נכון? והנה עוד כמה סיבות שתומכות בכך:
- זוהי עוד מטלה שלוקחת זמן כשמחפשים עבודה ומצד שני, רוב המגייסים ממש לא קוראים אותו- כן, כן, מה ששמעתם! למי יש זמן בכלל? הם לחוצים בעבודה, ערימות של קורות חיים ממתינים בתור, אז מה הם עושים? קוראים כל טקסט שכל מועמד החליט לכתוב?! ממש לא! מה שהם עושים זה את הדבר הקצר והיעיל ביותר: פותחים רק את קובץ קורות החיים, רצים עם העיניים עד לכותרת של התפקיד הנוכחי, קוראים קצת את הטקסט של התפקיד הנוכחי, רצים הלאה לכותרת של התפקיד הקודם ואולי עוד קצת לבדוק את ההשכלה ו… זהו. אם המועמד לא הצליח לפתות את המגייס עד לשלב הזה- Next! אבל אם כן, אם כן, אז המגייס ישקיע עוד מספר שניות בבחינת קורות החיים ויחליט אם להתקשר או שלא. ישר ולעניין! ישר ולשורה התחתונה! כשהזמן קצר עושים החלטות מהירות וככשמים על לשון המאזניים מצד אחד את המכתב המקדים ובצד השני את קורות החיים עצמם- מה שיזכה לקבל תשומת לב זהו תמיד התפקיד הנוכחי בקורות החיים ולא המכתב המקדים.
- תוכנות סינון אוטומטיות שקיימות היום ולא היו קיימות בזמן שבו המכתב המקדים היה רב מכר הופכות את כל העניין לעוד יותר מיותר. כשמשתמשים בתוכנה כזו מבצעים חתכים על החלק הכי חשוב של קורות החיים: הניסיון התעסוקתי- זה מה שבודקים בראש ובראשונה כשמחפשים מועמד מנוסה ועל כן, גם אם המכתב המקדים שלכם הוא יצירת אמנות ברמה של זכייה בפרס נובל, גם אז- אף אחד לא יגלה את זה בגלל האופן שבו משתמשים בתוכנת הסינון…
- הזמן קצר והמלאכה מרובה ועל כן, את עיקר תשומת הלב צריך להקדיש לקורות החיים עצמם. את אותן השניות שלוקח לכם לעשות קופי פייסט בכדי להוסיף את הטקסט של המכתב המקדים לתוך המייל, השקיעו בהתאמת קורות החיים למשרה. האמינו לי- זה יהיה שימוש הרבה יותר יעיל לזמן היקר שלכם…
קראתם עד לכאן ועדיין קשה לכם להיפרד לשלום מהמכתב המקדים שלכם? נו טוף… אם אתם מתעקשים על מכתב מקדים, אז לפחות עשו את זה כמו שצריך:
- השתמשו במכתב המקדים במקרים שבהם אתם צריכים להסביר משהו ואין דרך אחרת לעשות זאת פרט למכתב המקדים. למשל: אין לכם ניסיון רלוונטי, אבל למרות זאת החלטתם לשלוח קו”ח למשרה ויש לכם סיבה טובה לכך- נצלו את המכתב המקדים בכדי להציג את הסיבה. לחילופין, יש אולי משהו בקורות החיים שדורש הבהרה- הבהירו זאת במכתב המקדים. או… שאתם שולחים קורות חיים לחברת השמה ורוצים לכוון אותה כבר דרך המייל לאיזה תפקידים אפשר להפנות אתכם, לאיזה סוגי חברות ובאיזה אזור גיאוגרפי- אם תציינו זאת במכתב המקדים תוכלו לחסוך זמן יקר של 2 הצדדים.
- כתבו טקסט קצר ולעניין.
- אל תחזרו על פרטים יבשים שגם ככה כתובים בקורות חיים. אם כבר החלטתם להשקיע- וודאו שהמכתב המקדים מוסיף מידע ולא מבזבז את הזמן של המסכן שבכל זאת החליט לקרוא אותו.
- נסו להשאיר חותם על הקורא, אם כבר טרחתם לכתוב והוא טורח לקרוא- כתבו משהו שילהיב אותו, שיגרום לו לרצות להרים אליכם טלפון ישר אחרי הקריאה.
- נסו להפוך את הפניה לאישית, אם זה אפשרי. אם ידוע לכם השם של המגייס- כתבו אליו ישירות וציינו את שמו בתחילת ההודעה.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
3 תגובות. השאירו תגובה חדשה
טיפ ממעסיק: עד היום העסקתי רק כאלה ששלחו מסר מקדים וקולע של 4-5 שורות, ובו התייחסו ספציפית לכישורים שלהם ביחס לדרישות המשרה.
טיפ אחר
מעולם, אבל מעולם לא קראתי מכתב מקדים
אני תמיד מקבל מהמזכירה רק את קורות החיים (שהיא סיננה במסננת עבה)
בזבוז זמן
ממה שאני יודע מעמיתים בחברות אחרות
גם שם המכתב המקדים לא מגיע אליהם
אז אתה מחזק את דבריי… 🙂