אני מתה על ספרים. ספרים חדשים, עם ריח של נייר טרי ופריך. אני שולפת אותם מתחתית הערימה בחנות הספרים, פותחת באמצע ו…מסניפה מלוא הריאות! אבל הריח של הספר הוא רק התוספת הנעימה לסיפור שמסופר בו. ספר שאיננו סוחף את הקורא, כזה שצריך ממש להתאמץ כדי להתקדם בקריאה בו ושכשנפרדים ממנו לרגע אין חשק לחזור מיד ולהמשיך הוא ספר לא טוב. נקודה. אולי הוא מתאים לאחרים, אולי תנסו בכוח לקרוא אותו- רק כי אתם כאלה שתמיד מסיימים את מה שמתחילים- אבל לא ממש תיהנו ממנו.
מכיוון שקראתי בימי חיי אלפי ספרים ומאות אלפי קורות חיים, הרשו לי להציג בפניכם כמה מרבי המכר שבין קורות החיים שקראתי. קחו למשל את רבי המכר הבאים:-
- “התנפצות”- סיפורו של עובד מהולל שלמד ועבד והתקדם וקודם עד… 2005. ומאז? כבר לא. רצף של טעויות, נפילות וחזרה אחורנית. היי, זה אפילו יכול להפוך להצלחה מסחררת בקולנוע!
- “התפסן בשדה השיפון”- סיפורו של עובד שמחפש את עצמו באלף ואחד תחומים ושדות, אך כבר שנים שאיננו תופס (וגם לא מוצא).
- “רודף העפיפונים”- סיפורו של מובטל שכבר שנתיים איננו עובד ובינתיים הוא עושה… שקר כלשהו. נו, אין ברירה- צריך לסתום את החור איכשהו…
- “תיבת נוח”– סיפורו של עובד חסר מרפקים שעושה בדיוק את אותו התפקיד, בדיוק באותה החברה במשך שנים. האמת היא שהוא סתם תקוע כי בחוץ יש מבול ולהישאר באותו המקום זה פשוט הרבה יותר…- נוח.
- “חלף עם הרוח”- סיפורו של אחד שלא מחזיק מעמד. בשום מקום.
- “אין לי מושג איך היא עושה את זה”- ספר עב כרס בן 500 עמודים על שאקלית רצינית שהיא גם וגם וגם וגם ומרוב עצים לא רואים את היער…
- “צופן דה-וינצ’י”- סיפורו של עובד שהוא… נו… מה הוא בכלל? בכדי להבין למה התכוון הסופר בטייטל של התפקיד הנוכחי שלו יש לקרוא בדחיפות למומחה בפענוח צפנים.
- “הזאב מוול סטריט”- זה דווקא אחלה ספר על מצליחן אמיתי, אפילו… קצת יותר מידי ממה שצריך וזה מפחיד את הקוראים. כן… רוב הקוראים חוששים לאבד את הכיסא שלהם ולכן הם מחזירים את הספר בזריזות למדף ה Over Qualified שבספריה.
אני יכולה להמשיך עם זה עוד ועוד, אך נעצור כאן. הכוונה שלי היא כזו:
הסתכלו עכשיו שוב על רשימת “רבי המכר” שלמעלה. יש מכנה משותף מאוד ברור בין כל הסיפורים שמופיעים שם…
כל סיפורים שמחפשי עבודה רבים מספרים בקורות החיים שלהם וברוב המקרים הם אפילו לא מודעים לזה. ועוד דבר- את כל הסיפורים האלה מגייסים ממש לא אוהבים. מגייסים מזהים מהר מאוד נפילות בקריירה כבר מעיון של מספר שניות בקורות החיים. סיפורים שכוללים יותר מידי זיגזוגים, קפיצות וחוסר יציבות, תקיעות במקום לאורך יותר מידי זמן, ניסיונות מסורבלים ולא מוצלחים להסתיר אבטלה ארוכה, הליכה אחורנית מתפקידי ניהול לתפקידים זוטרים יותר, פירוט יתר של כל מה שעובד עשה אי פעם בקריירה שלו, “כישורי יתר” שהם הרבה יותר ממה שנדרש במשרה, טייטלים לא ברורים שלא משקפים נכון באיזה תפקיד מדובר- כל אלה הם סיפורים. סיפורים לא מוצלחים שאף אחד לא רוצה לקרוא ובטח שלא לגייס לעבודה את זה שכתב אותם.
אז מה עושים?
אתם יודעים, זה מצחיק… לפני כחודשיים העברתי סדנה קבוצתית של כתיבת קורות חיים. ביקשתי מהמשתתפים להעביר את קורות החיים שלהם לזה שישב לצידם ומכל אחד מהם להסתכל מספר שניות על קורות החיים שקיבלו ולספר לכל הקבוצה מהו הדבר הראשון שבלט להם, מהו הרושם הראשוני שעולה מקורות החיים האלה. בטח תופתעו לדעת שהמשובים שהמשתתפים נתנו לקורות החיים שקיבלו היו מדויקים. למעשה, רבים מהם זיהו מאוד מהר את ה”סיפור” של מי שעמד מאחורי קורות החיים ואת הנקודות הבעייתיות שבסיפור הזה. וזה, אני מזכירה לכם, קרה כשאנשים מן השורה בחנו בעיון קורות חיים של אחרים- לא מומחים ולא מגייסים מקצועיים… ולמרות זאת, הם היו לגמרי “עיוורים” בכל מה שקשור לקורות החיים שלהם עצמם.
אז הנה לכם שיעורי בית:
טלו לידיכם בבקשה את קורות החיים שלכם ובדקו איזה סיפור הם מספרים. האם מופיעה שם אחת מהעלילות שמגייסים לא אוהבים? אם אתם לא רוצים שהספר שלכם יעלה קורי עכביש ויישאר על המדף, כנראה שתצטרכו לשנות את העלילה שקורות החיים שלכם מספרים ועם זאת לדבוק אך ורק באמת, כמובן. לא יודעים כיצד לעשות את זה לבד? צרו קשר לקבלת פרטים על פגישת הייעוץ לחיפוש עבודה ולשכתוב קורות חיים.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
5 תגובות. השאירו תגובה חדשה
סיכמת את הדברים ממש יפה… (דרך אגב חלף עם הרוח אחד הספרים האהובים עליי …)
מאיה,
אני קוראת את הפוסטים שלך (לעתים באיחור קל!) בסקרנות ובהנאה גדולה.
זו המחשה מצוינת של מה שקולטים בשניות הראשונות של קריאת קורות החיים!
אהבתי מאוד וברשותך אעשה בזה שימוש (תוך מתן קרדיט לך, כמובן!)
יעל
תודה! שמחה לשמוע 🙂
וליעל- מוזמנת להפיץ ואשמח גם לראות איפה פירסמת…
הי,
ראשית חשוב לי שנהניתי לקרוא ומאוד הסכמתי. השאלה היא איך לשקף התקדמות בתוך תפקיד. אני אתן את עצמי כדוגמה: התחלתי כמפתח LAMP בצוות קטן, הצוות גדל והתפתח וגם תחומי האחריות השתנו. גם המוצר השתנה באופן טכנולוגי (עברנו ל-MEAN). אני נחשב כמפתח מוביל אבל אני עדיין מפתח (ורוצה להשאר מפתח) ואפילו באותו צוות – גם אם הוא גדל משמעותית. איך לשקף דברים כאלו? לפצל את התפקיד בלינקדאין?
אין טעם לפצל תפקיד אם מדובר באותו צוות, באותה חברה, על אותו מוצר ועם אותן מטלות בתפקיד. אבל, אם נוספה לך אחריות בתפקיד והפכת, נניח, לאחראי מקצועי ועכשיו אתה גם עובר על קוד של תוכניתנים אחרים בצוות, עוזר לפתור תקלות, או כל מטלה נוספת אחרת- כי אז ניתן לפצל. במילים אחרות- בכדי לפצל ולהראות התקדמות- צריך שתהיה שונות בטקסט בין שני התפקידים…