אבל, המחקר הזה שנעשה על ידי קבוצת אדיסון- חברת השמה משיקגו- והתפרסם באמצע ספטמבר האחרון, בדק 550 מנהלים מגייסים וגילה דבר מה נוסף- הבדלי גישה הנטועים עמוק בהבדלי דורות, או אם תרצו- בגיל של המראיינים.
אז רגע, אם אתם מגיעים לראיון ומגלים שהמראיין יליד שנות ה-90, האם זה אמור לרמז לכם על ההעדפות שלו והדרך בה הוא מקבל החלטות בגיוס עובדים? והשאלה היותר חשובה- האם אתם יכולים להשפיע על זה?
התשובה היא שכנראה שכן!
זאת ועוד- קחו בחשבון שאם המראיין הוא דווקא יליד שנות ה-60, כי אז המצב יהיה לגמרי שונה, כי הוא לוקח החלטות בדרך אחרת ושם דגש על אינפורמציה אחרת.
אז מה גילה המחקר? הנה מספר תוצאות מעניינות:
- אצל בני דור הבייבי בומרס לממליצים יש יותר השפעה על ההחלטה (30%) מאשר אצל בני דור המילניום (21%).
- בני דור הבייבי בומרס שמים הרבה יותר דגש (30% יותר) על מה שקורה בראיון עצמו יחסית למה שכתוב בקו”ח או ההמלצות שנותנים הממליצים.
- דור המילניום שם הרבה יותר דגש על ההשכלה, דווקא, ועל המוניטין של המוסד להשכלה גבוהה בו למד המועמד.
- בני דור ה X מייחסים הרבה יותר חשיבות לקורות החיים, מאשר בני דור המילניום (64% ביחס ל 50%, בהתאמה).
- הנתון הזה לא יפתיע אף אחד- בני דור המילניום יסמכו יותר על רשתות חברתיות, כמו פייסבוק למשל, לצרכי הגיוס שלהם (45%. לעומת דור ה-X שאצלם זה 27% והבייבי בומרס- רק 15%!).
- כל המנהלים ולא משנה מאיזה דור, הסכימו על הנקודות הבאות: 77% ציינו שהמוניטין של המעסיק הקודם (מקום העבודה האחרון של המועמד) משפיע על ההחלטה שלהם לגבי רמת ההתאמה של המועמד לתפקיד ו-90% אמרו שהם שמים לב מהר מאוד שקיבלו קורות חיים כלליים שבעליהם לא טרחו להתאימם לתיאור התפקיד שעל הפרק.
אילו מסקנות אפשר להסיק מתוך המחקר הזה, שנוכל להשתמש בהן לצורך קידום תהליך חיפוש העבודה שלנו?
- אין אמת מוחלטת. טרנדים והעדפות משתנים עם הזמן.
- שוק העבודה הולך ונכבש על ידי בני דור המילניום, כך שכדאי לשנות הרגלים ולהתחיל להתכוונן להעדפות של בני הדור הזה (למשל להשקיע ברמה גבוהה יותר של השכלה, מיתוג ברשתות חברתיות)…
- מוניטין משפיע על בני כל הדורות: המוניטין של המוסד להשכלה גבוהה בו למדתם, המוניטין של החברות שבהן עבדתם- כך שאם יש לכם אפשרות לבחור- קחו את הנקודה הזו בחשבון וגם את זו שבסעיף 2 ועשו את ההחלטה הנכונה ולא את זו הקלה או הנוחה יותר…).
- שואלים אותי אינספור פעמים “אבל תגידי, אם אתאים את קורות החיים שלי לכל משרה, זה לא יראה בולט מידי למעסיק?”. אז הנה לכם תשובה מתוך המחקר: מעסיקים לא יפסלו אתכם אם יניחו שהשקעתם ותפרתם את קורות החיים במיוחד עבור התפקיד. נהפוך הוא, הם לא יעריכו אתכם אם יניחו שקיבלו איזשהו עותק כללי שאתם מפגיזים לכל עבר כמות שהוא, ללא שום מחשבה נוספת, השקעה או התייחסות לצרכי החברה הספציפיים.
- ולסיום, לפני שניגשים לראיון העבודה (ואולי אפילו לפני ששולחים קורות חיים) בצעו חיטוט מהיר בלינקדאין ונסו לאסוף כמה שיותר מידע על מי שעובדים בחברה שאליה אתם מנסים להתקבל ושיש סיכוי גבוה שהם אלה שיחליטו לגבי המועמדות שלכם לעבודה. אם כבר תואם לכם ראיון עם אדם ספציפי, כמובן שזה יהיה עוד יותר פשוט. בדקו מיהם ובני איזה דור הם ואולי תוכלו לנחש את ההעדפות שלהם ולהתאים את האסטרטגיה שלכם…
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר