היא צצה כבר בשלב מוקדם- בראיון הטלפוני- וכמובן שגם בראיון העבודה הפרונטלי ולא רק, אלא שהמראיין יתעקש לקבל סיבה טובה ומפורטת עבור כל מקום עבודה שבו עבדתם עד כה. ככל שהקריירה שלכם ארוכה יותר ומלאת דילוגים, ככה תמצאו את עצמכם מנסים לתרץ ולהסביר כל טוויסט שקרה, כל דילוג וכל קפיצה.
מה תעשו?
תגידו את האמת?
במילים אחרות: האמת לעיתים איננה סקסית כלל וכלל ועל כן, לא תמיד כדאי לספר אותה במלואה. מצד שני, גם לא לעניין לשקר. אז מה עושים? כשיש 2 אופציות בחירה- אני בדרך כלל נוטה לחפש את השלישית. בבחינת- שניים רבים, השלישי לוקח.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
3 תגובות. השאירו תגובה חדשה
בעשור האחרון זה הרבה יותר פשוט – ב-6 מתוך 8 המקומות האחרונים התשובה שלי היתה "סגרו את הפרויקט / המחלקה / כל החברה ופיטרו את כולם". חלפו הימים שבהם (לפחות בחברות גדולות, אבל גם בבינוניות) כשסגרו פרויקט העבירו אנשים לפרויקטים אחרים, או אפילו סתם להשתלמויות, ואלה שפוטרו היו צריכים להסביר למה..
נכון, אני מסביר שנגמרו הפרויקטים (זה נכון)
אחלה פוסט. יישר כח