לפני שאפרט פה מה אתם יכולים להתחיל לבצע ממש עכשיו בכדי למשוך הרבה יותר תשומת לב ב LinkedIn מזו שאתם מקבלים עד היום, הנה תנאי חובה:
לפני שמעלים הילוך בלינקדאין צריך להיות לכם שם פרופיל ממש, אבל ממש, מלא, מטופח ומרשים!
יש לכם כזה?
בטוחים (כי אם לא- זה הזמן לפנות אלי לפגישת שדרוג של הפרופיל…)?
יופי! אם ככה, אפשר להתחיל!
במילים אחרות, מה שאתם עומדים להתחיל לעשות זה… קצת רעש, כי, אתם יודעים… זה יופי שיש לכם פרופיל, אבל אם אף אחד לא מבקר בו ולא נחשף אליו, אז… מה יוצא מממנו בעצם? משמע- אם בא לכם שידעו שאתם קיימים, כדאי שלא תסתפקו רק בפתיחת הפרופיל, אלא גם בפעילות ברשת. פעילות שתוביל לכך שיותר אנשים יחשפו אליכם, יותר אנשים יתחברו אליכם, יותר מהם יעקבו אחרי הפעילות שלכם וגם יותר, אולי, יתרשמו מכם ויתחילו להציע לכם דברים כמו שיתופי פעולה, הצעות עבודה ועוד ועוד…
אז הנה, 8 צעדים שאתם יכולים להתחיל לעשות ממש עכשיו בשביל למשוך הרבה יותר תשומת לב בלינקדין:
- לכתוב מאמר מקצועי על נושא שקשור לתפקיד/להתמחות המקצועית שלכם. מאמרים, בשונה מפוסטים (סטטוסים) אינם הולכים לאיבוד בפיד ואינם זמניים. הם תמיד מופיעים בחלק המיועד לכך בפרופיל שלכם וכל מי שיציץ בפרופיל, יוכל לקרוא אותם ללא קשר לתאריך פרסומם.
- אם לכתוב זה לא כוס התה שלכם, הסתפקו במעקב אחר מובילי דעה בתחום שלכם ובכתיבת תגובות למאמרים ולתוכן שהם מפרסמים. כל שאר האנשים שעוקבים אחריהם וקוראים את התכנים שלהם ייחשפו כך גם לפרופיל שלכם.
- אין לכם רעיון למאמר וגם לא זמן לכתיבת תגובה מפורטת? לא נורא, אפשר להסתפק בשיתוף של כתבה שקראתם ושעשויה לעניין אנשים אחרים מתחום העיסוק שלכם.
- הכינו רשימת מידע שעשויה לעניין ולהועיל לאנשים רבים אחרים. למשל… אם אתם מחפשים עבודה בתחום הכספים, למה שלא תכינו רשימה ב Excel או ב Google Docs של כל חברות ההשמה וההדהאנטרים המתמחים בתחום הזה? זה כמובן רק רעיון אחד, אם תחשבו על זה אני בטוחה שיעלו לכם עוד הרבה רעיונות של רשימות שעשויות לעניין אחרים. אגב, אם זה יעניין אותם, הם ישתפו הלאה… יגיבו, ישאלו ואולי גם יוסיפו תוכן לרשימה- דרך מצויינת עבורכם לבלוט ולעשות קצת באזז…
- השתמשו בהאשטגים. כן, בלינקדאין יש רשימות ארוכות של האשטגים שכבר קיימים ואתם יכולים לייצר גם חדשים אם הם חסרים. בדף הבית- בעמודה השמאלית תוכלו לגלות האשטגים שהם בשימוש בלינקדאין, לבחור אחרי אילו מהם אתם רוצים להתחיל לעקוב, לגלות כמה אנשים כבר עוקבים אחריהם ולהתחיל לקבל תכנים ישירות לפיד שלכם בעקבות זאת. למשל, אם תרצו לקבל באופן קבוע לתוך הפיד שלכם את הסטטוסים שאני מפרסמת עם הטיפים שלי- חפשו את ההאשטג mayabouhnik# או careertips4geeks# ובכל פעם שאפרסם תוכן עם ההאשטגים הללו, תוכלו לראות אותו אצלכם בפיד בעמוד הבית. במקביל, אתם יכולים להתחיל לפרסם תוכן מעניין עם ההאשטג הרלוונטי ועם הזמן, כנראה שתתחיל להיווצר לכם רשימת עוקבים משלכם.
- למתקדמים: הקימו קבוצה. באיזה נושא? זה כבר לבחירתכם… אולי בנושא מקצועי כלשהו? אולי קבוצת בוגרי קורס כלשהו או יחידה צבאית כלשהי- חשבו על זה… הזמינו את האנשים הרלוונטיים להצטרף ודאגו לפרסם את הקבוצה ולהעלות בה תכנים רלוונטיים.
- פרגנו למישהו אחר בפוסט ותייגו אותו. לפרגן לא עולה כסף, זה עושה טוב למישהו אחר, כל הקשרים שלכם ושלו עשויים להיחשף לסטטוס הזה ואולי גם להגיב ועל הדרך להציץ בפרופיל שלכם… אז, מה רע?
- כתבו המלצות לאנשים שעבדתם איתם ושאתם מעריכים. כן… מבלי שיבקשו מכם וסתם כדי לשמח אותם. מעכשיו, כל מי שיציץ להם בפרופיל יראה את ההמלצה שלכם ואולי גם יסתקרן לקרוא עליכם ויכנס לפרופיל שלכם… 🙂
זהו חברים, אם אתם עדיין בחל”ת או לא מועסקים- זה בדיוק הזמן לבנות את המותג הזה שהוא אתם. אל תסתפקו בקריאת הטיפים הללו, רוצו ליישם!
נ.ב.
רוצים להיות בעניינים ולקבל למייל את הניוזלטר שלי עם כל הטיפים באופן קבוע אחת לשבוע? הקליקו פה ומלאו את הפרטים.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
תגובה 1. השאירו תגובה חדשה
הי מאיה,
תודה רבה על הטיפים. שווה הרבה! בעיקר כשאתה שואל את עצמך איך מתנהגים בלינקדאין (שונה מפייסבוק ואינסטגרם).
אני עוקב כל הזמן אחרי הכתבות שלך, ואני גם בקבוצה בוואסטאפ.
חיפשתי הרבה איך לכתוב / מה לכתוב, קיבלתי טיפים, חלקם יישמתי.
אני חושב שזה מאמר בול, לשיפור היעילות של הפרופיל שלי.
אני בימים של חשיבה מה הלאה, מה הצעד הבא.. איך אני יכול לשדרג את עצמי גם מקצועית וגם מבחינת תנאים.
הייתי שמח לשמוע את דעתך לגבי הנראות והתוכן של הפרופיל שלי, לאילו תפקידים הוא מכוון לדעתך, ומה מומלץ לשפר/לשמר.
Linkedin: Nimrod Bahar
linkedin.com/in/nimrodbh
תודה רבה
נמרוד