יש משהו קצת פרדוקסאלי בראיון למשרה בכירה… מצד אחד, הנה אתם- מנוסים, בעלי רקורד עשיר, כישורים לאינספור ורזומה להתפאר בו ומצד שני, אתם פתאום מוצאים עצמכם בצד הלא נכון והלא מוכר של שולחן המראיין, נשאלים שאלות קשות וגם לא תמיד נעימות ואם זה לא מספיק אז יחד איתכם מתמודדים באותה הסיטואציה ועל אותה המשרה הנדירה הרבה מאוד מועמדים נוספים. וכן, גם להם יש קבלות ומוניטין וניסיון עשיר…
הנה 7 טיפים איך להעלות את סיכויי ההצלחה בראיון למשרה בכירה (אגב, חלק מהטיפים יוכלו לסייע לכל המתראיינים באשר הם, אז אל תברחו לשום מקום…):
- הבינו מה המראיינים מנסים לבדוק בראיון העבודה- לכל חברה יש יעדים, חזון, מטרות. בראיון, אם כך, ינסו לבדוק האם אתם (בזכות הניסיון, הכישורים והקשרים שלכם) תוכלו להוביל את הדרך לצורך הגשמתם והשגתם של אותם היעדים והמטרות. ברור גם שיכולת ההובלה, הניהול והמנהיגות שלכם תיבדק, כמו גם יכולת החשיבה האסטרטגית, פתרון בעיות ושאר התכונות הנדרשות לתפקיד שכזה. ולבסוף תיבדק גם ההתאמה האישית שלכם לתרבות הארגון ולמובילי הדעה בחברה.
- הכירו את החברה- לא כדאי לגשת לראיון עבודה למשרת מנכ”ל או סמנכ”ל פיתוח עסקי (ואם אתם אוחזים בטייטלים אחרים נא לא להיעלב, אלה רק דוגמאות ששלפתי מהמותן…) מבלי לערוך מחקר מקדים על החברה, מצבה, חולשותיה, מול איזה קשיים היא מתמודדת, מי המתחרים שלה, מה היא מפתחת או איזה שירותים היא מציעה. ואם אתם כבר בשוונג, אז, השיגו גם כמה שיותר מידע מקצועי ואישי על נושאי התפקידים הבכירים בה.
- חדדו את כישורי הראיון שלכם- מועמדים בכירים רבים מתקשים לעשות את הסוויץ’ לסטטוס “מחפשי עבודה”, “מועמדים” או “מרואיינים”. בואו נודה באמת, חלק מהבעיה נעוצה קצת (ממש קצת) בבעית אגו קטנה (טוב בסדר, קטנטנה, קטנטונת… טוב! ממש פיצית!). וכן, ברור מהיכן היא עלולה לנבוע. חלק אחר מהבעיה נעוץ בעובדה שרוב אותם בכירים פשוט מזמן לא התנסו בראיון עבודה. חלקם אפילו הצליח בעבר לעבור ממקום עבודה אחד למשנהו בזכות קשרים טובים, מה שלעיתים יכול לחסוך את ראיונות העבודה הלא נעימים ולהפוך אותם מ”ראיונות” ל”פגישות היכרות”. לא משנה מהי הסיבה לכך, לפני שתקפצו ראש לראיון הבא, התאמנו על המסר שאתם מעוניינים להעביר, קבלו משוב איזה רושם אתם יוצרים בראיון (לשם כך קיימים מפגשי הכנה לראיון עבודה- שאלו אותי על כך ואשמח לשלוח לכם פרטים) וגם לימדו להתאפק ולתת לצד השני- המראיין- להוביל הפעם ולנהל את הראיון.
- שאלו שאלות- אבל רק חכמות! הימנעו מלשאול בראיון העבודה שאלות הקשורות למידע שניתן להשיג לבד, אם זה דרך האינטרנט או בכל אמצעי אחר.
- היו מנומסים ומכבדים- כן! גם אם המראיין שלכם נולד רק בשנה שאתם כבר סיימתם בה את התואר השני שלכם…
- היזהרו משחצנות יתר- נכון, יש לכם ה-מ-ו-ן קבלות ורזומה מרשים. ונכון, בראיון צריך למכור ולשווק. אבל, זיכרו לא לעבור את הגבול הדק שיתייג אתכם כאובר שחצנים.
- אל תתביישו להתלהב- התראיינתם למשרה שממש עושה לכם את זה? אתם רוצים בה בכל מאודכם? אין צורך להסתיר את זה. זו לא בושה וגם לא מצייר אתכם כנואשים. אפשר להגיד את זה באופן ישיר. מי כמוכם יודע שמשרות כאלה הן לפעמים הזדמנות של פעם בחיים!
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
תגובה 1. השאירו תגובה חדשה
שלום,
בהכירי את התחום מהצד השני, הייתי ממליץ לקחת בשיא הרצינות את ההצעה לחדד את כישורי הראיון כי תמיד השתמשתם בקשרים.
יש מצב בו הקשרים לא עוזרים, רקע הבירור עליכם יגיע מהעובדים שלכם ולכן התכוננו היטב לראיונות כולל התקלות של סיטואציות שקרו לכם עם העובדים שלכם.
כי מי שמוכן ומתאים לתפקיד, מצליח.
בהצלחה, יהודה