
אז נניח שהחלטתם לשלב גם חברות השמה בתהליך חיפוש העבודה שלכם… איך מוציאים משיתוף הפעולה הזה את המיטב? הנה 7 עקרונות לחיפוש עבודה דרך חברות השמה:
1. להיות ברורים!
2. להרחיב את מנעד התפקידים המבוקשים!
3. לא לצפות מחברת ההשמה לעשות ניסים ונפלאות!
4. לחסוך עבודה מיותרת!
5. שתפו במידע!
6. משתמשים בחברת ההשמה כמקור למידע!
7. זוכרים שבשורה התחתונה- כולם באותה סירה!

זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
2 תגובות. השאירו תגובה חדשה
אני הייתי מוסיף עוד כמה טיפים:
– לעבוד עם חברות השמה קטנות ולא גדולות.
– לעבוד רק עם 1-2 חברות השמה, ובכל מקרה חשוב לייצר קשר טוב והדוק ואפילו אישי עם 2-3 מגייסים/ות – לא יותר. ההיכרות הקרובה והאישית עוזרת להגדיל סיכויים.
– לקרוא מודעות דרושים של התפקידים שמחפשים, ולהפיץ את המלים המדוייקות האלה בתוך קורות החיים ולהשתמש בהם גם בשיחה עם המגייסים/ות. זהה יקטין את הסיכוי לכך שמסמך הקוח יסונן החוצה. (למשל, הביטוי HANDS ON הוא ממש מוצלח. לא משנה מה, אם אתם בהייטק, תכתבו אותו. זה משנה הכל).
– ככל שהמשרה בכירה יותר, קשרים אישיים עדיפים על השמה.
– אל תתקשרו עם חברות השמה שהמגייסים/ות שלהם לא מצליחים לבטא נכונה את שם החברה המגייסת או דרישות התפקיד וכד'. לא חסרים כאלה. לטעמי זה מעיד על מקצועיות נמוכה.
– חברות השמה לא מסכימות לגלות פרטים על החברות המגייסות. זה תמיד גיוס חשאי וסודי. מחפשי העבודה תמיד צריכים לחשוף על עצמם כולל ציפיות שכר. יש פה משהו לא הדדי. אבל, יצירת קשר אישי עם המגייסים/ות בדרך כלל גורר אמון ברמה כזאת שאפשר לקבל הרבה יותר פרטים. אני תמיד הייתי מתעקש לקבל את פרטי החברה המגייסת ולפעמים הייתי מוותר על שיחה אם היו מתעקשים שלא לספק. זה פשוט מעצבן וזה קורה לא מעט.
גילוי נאות: לא מצאתי עבודה עדיין, אבל אלה טיפים שהגדילו את מספר הטלפונים שקיבלתי.
בהצלחה!
תודה על התוספות ובהצלחה בהמשך החיפוש! 🙂