לכתוב קורות חיים זו לא משימה פשוטה, אבל דווקא כן פשוט להבין איזה רשמים אפשר בקלות לקבל מקורות החיים שלכם.
להבין, ולהמנע.
או להבין ולרוץ לתקן.
אז איך לא כדאי לכם להצטייר בעיני הבליינד דייט-מעסיק שלכם? הנה 7 טיפוסים שלא כדאי להיות:
- המעופף- אצל המעופף בסך הכל מדובר בתקלות של חוסר תשומת לב. שגיאות כתיב, טעויות grammar, חוסר אחידות בפונטים ובעיצוב (כתוצאה משיטת הטאפטים- קורות חיים שכתבתם לפני 15 שנים, שבכל חיפוש אתם מוסיפים עליהם עוד שכבה), פרטים חסרים, ניקוד לא נכון, רווחים לא אחידים בין פסקאות שיוצרים מראה מבולגן וכו’ וכו’…
- הקמצן- מה זה? אלה לא קורות חיים! זה מברק! כן, כן, נראה כאילו הכותב היה צריך לשלם על כל מילה שעל הנייר, מה שהפך את הכתיבה למקוצרת במיוחד, דלה, חסרת אינפורמציה. החסר רב מהידוע וכשזה המצב המגייס צריך להשקיע זמן, להרים טלפון ולנסות ולהשלים את המידע הלא ברור או החסר. האם הוא יעשה זאת? אם קורות החיים שלכם הם היחידים שנשלחו למשרה- כן, בהחלט. אם יחד אתכם, פנו למשרה עוד עשרות או מאות קורות חיים- מובטח לכם שלא!
- זה שלא יודע להבחין בין עיקר וטפל- זה נכון, כשהרקורד עשיר וכשיש הרבה נסיון קשה לדעת מה להכניס לקורות החיים ומה לצנזר. זה שלא יודע להבחין- נוטה לפרט דווקא את מה שלא רלבנטי לקורא הפוטנציאלי. במילים אחרות- הוא לא מבחין בין עבר לבין עתיד ושוכח שקורות חיים כותבים קדימה ולא אחורה. כן, כן, מידת הפירוט ומה מפרטים קשורה קשר הדוק למשרה שמנסים להשיג עכשיו ולא למשרות שכבר השגתם מזמן וגם…לטס פייס איט, מיציתם.
- הקופצני- אין קל מלבחון את החלק של הנסיון התעסוקתי בקורות החיים, לעיין בחלוקה של התפקידים לפי שנים ולבדוק מה הולך שם. קפיצות בתדירות גבוהה ממקום עבודה אחד לאחר הן הדבר הכי בולט בקורות החיים ולא לוקח יותר משניות בודדות בכדי להסיק שעם חסר יציבות עסקינן. אם יש לכם קפיצות בקורות החיים- זהו הדבר הראשון שאתם חייבים להתייחס אליו בבואכם לשדרג אותם.
- המסתורי- המסתורי הוא זה שחלקים שלמים בעברו לא ברורים ולא ידועים. אולי זהו המרגל שחזר מהכפור, אולי סוכן חשאי, מה שבטוח הוא שחורים שחורים מעטרים את רזומהו כפילים לבנים. שימו לב, החל מהשנה שבה סיימתם ללמוד ועד היום- כל מה שעשיתם בפרק הזמן הזה צריך להיות כתוב בקורות החיים ברצף מלא וללא חורים. אם יש חור איפשהו- צריך לסגור אותו ולהתייחס אליו.
- זה שלא יודע לבחור- אלה אנשים שהכל מעניין אותם, לפעמים אלה הם עובדים שפשוט זורמים עם הקריירה ולא מנסים לתת לה קריאת כיוון. מה שהמגייס חווה כשהוא נתקל בקורות חיים כאלה הוא במילה אחת: בלבול! מה זה המועמד הזה ומה הוא רוצה מעצמו? התשובה לא ברורה בכלל. הנסיון התעסוקתי ולפעמים גם ההשכלה מתפרצים ללא שליטה לכל הכיוונים. אין קו ברור ואחיד, מרוב עצים לא רואים את היער ופשוט קשה להבין לאיזה רובריקה לשייך את המועמד הזה. וכיוון שכולנו חושבים כל הזמן בתבניות (מה לעשות, זה כנראה מפשט את העניינים), לגבי המועמד הזה יש בעיה- לא ברור לאיזו תבנית הוא נכנס. ואם לא ברור…צריך לעשות בירור, נכון? אז זהו, קיפצו אחורה לנקודה השניה כאן והבינו שוב- אם המגייס נואש וחש בודד וגלמוד בגלל המספר הזעום של קורות החיים שקיבל- הוא יצור קשר להבהרות נוספות. אבל, אם יש לו מספיק מועמדים אחרים, בטוח שיקפוץ באלגנטיות לרזומה הבא ופשוט לא יטרח.
- הבררן- זהו היפוכו הגמור של השכן מלמעלה. הבררן כותב על גבי הרזומה (וממש בראשו, מיינד יו) מה הוא בדיוק מחפש. הוא יפרט את שם התפקיד המפורש ולעיתים יהיה לארג’ מספיק בכדי לפרט את כל סוגי התפקידים הרלבנטיים. הנה, רק לפני מספר ימים קיבלתי קורות חיים עם ההקדמה הבאה: “המשרות שאני מחפשת הן במגוון תחומים: אשת כוח אדם/מזכירה/מנהלת משרד/אדמיניסטרציה/רכזת פרוייקטים/מנהלת אדמיניסטרטיבית/מנהלת תפעול/מנהלת רכש/ אשת יחסי ציבור/רכזת משאבי אנוש/מנהלת משאבי אנוש/מתאמת פגישות”. תשאלו אותי: מה רע בכל זה? ובכן זה פשוט: אני רוצה שתרצו רק אותי. בדיוק כמו בדייט! ולא אותי/שולה/גלית/עינת/אורית/ציפי/מירי/לימור/שרית. אם שלחתם קורות חיים, אני רוצה לדעת שאתם מעוניינים בדיוק במה שיש לי להציע לכם- המשרה שפתוחה כרגע ושאליה פניתם. ולמה אם כך לא להגביל ולכתוב על גבי קורות החיים סוג תפקיד ספציפי? כי במקרה ההפוך הזה, אתם סתם מגבילים את מה שאני עשויה להציע לכם במו ידיכם… אולי יש אצלי עוד מספר משרות פתוחות שלא פירסמתי ושיכולות להתאים יותר? לא בטוח שאציע לכם אם מלכתחילה אתם מגבילים אותי. ואולי, לחילופין, אצלנו בחברה אנחנו קוראים X (טייטל אחר) למה שאתם רגילים שקוראים לו Y? זה הרי קורה כל הזמן שלאותו תפקיד יש שם שונה בארגונים שונים… כל ארגון והז’ארגון שלו… נכון שחבל להגביל ולהסתכן בסינון בגלל טעות בתקשורת?
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
3 תגובות. השאירו תגובה חדשה
כל זה טוב ויפה – אבל הנה תסריט לא בדיוני בעליל, ואני אשמח לשמוע מה דעתך בנידון:
נניח שהחלטתי באמצע הקריירה לעשות הפסקה קלה וללכת ללמוד עוד תואר אקדמי (בכדי לפתוח אופציות קידום נוספות בעתיד).
אני עבדתי באותו זמן בעבודות סטודנטיאליות, כדי לשמור עצף תעסוקתי כלשהו, למרות שלא יכולתי לעבוד ב"שעות היי טק" וללמוד בו זמנית. העבודות הללו, קשורות באופן עקיף למקצוע המקורי שלי (עולם הרשתות, ניהול פרוייקטים), אבל קשה לומר שאני גאה בהן או שהן מוסיפות לי יותר מדי לרזומה.
הבעיה היא, שאחרי הלימודים, מצאתי את עצמי בלי עבודה ובלי "הסבר מניח את הדעת" (לדעתן של המגייסות, לפחות) לסיבה שבגללה החלטתי ללכת ללמוד,
בשלב הבא תתחלתי לעבוד בעבודות שגם קשורות באופן עקיף למקצוע המקורי שלי – הוראה באקדמיה (בתחום הרשתות, מע' מידע, ניהול פרוייקטים ועוד).
וכל זה בזמן שאני רוצה לחזור ולהתקדם מאיפה שעצרתי פחות או יותר – אבל אני מוצא את עצמי מתפלש בבוץ..
איך יוצאים ממצב כזה? איך גורמים לקורות החיים שלי להיראות "נורמליים" בלי כל הקפיצות האלה?
הרי תקני אותי אם אני טועה: אם אני מוחק את כל השנים שבהן למדתי ועסקתי בהוראה – יש חור בקורות החיים. ואני מדבר על 4-5 שנים בסה"כ – לא חודשים.
ואם אני כן מכניס אותם לקורות החיים – זה מצביע על קפיצה ממקצוע למקצוע, למיטב הבנתי.
יש כאן סתירה שאני לא מצליח ליישב.
מה דעתך?
לגיא,
זו אכן שאלה טובה שנובעת בראש ובראשונה מהחלטה שקיבלת לחזור ללימודים שגרמה לכדור השלג הזה להיווצר.
זו הסיבה להמלצה לחשוב היטב לפני כל שינוי שעושים בקריירה ולקחת בחשבון את כל ההשלכות ששינוי כזה עלול לעשות.
לא הבנתי עדיין באיזה תחום עשית את התואר הנוסף. האם בתחום שרלבנטי למקצוע או שלא? אם התשובה היא לא, שהרי זו הסיבה לכך שההסברים שלך לא מובנים למגייסות שמראיינות אותך.
כמו כן, כתבת שלמדת את התואר בכדי לפתוח אופציות תעסוקה נוספות בעתיד. אם כך- האם באמת נפתחו בפניך אופציות חדשות? כיוון חדש? שהרי על פי הבנתי אתה מחפש עבודה בתחום הנסיון הישן שלך ולא בחדש.
לגבי מה לעשות כרגע:
אי אפשר במקרה שלך להעלים תקופה כזו ארוכה מקורות החיים, אבל כיוון שמדובר בעיסוקים הקשורים ב"אופן עקיף" למקצוע- נסה להדגיש את כל אותם הדברים שהם המכנה המשותף בין השניים.
כך הקפיצה ממקצוע למקצוע תהיה בולטת פחות וכן אפשר יהיה לראות את הקשר בין הדברים…
לתשובה מדוייקת יותר אני כמובן אצטרך לראות בדיוק על מה מדובר, לעיין בקורות החיים שלך, לדבר איתך וכך להתאים פיתרון שהוא פחות "על רגל אחת". כי בכל זאת, מדובר כאן על אתגר לא פשוט. כל זה נעשה כמובן בפגישת יעוץ אישית, ממוקדת ומעמיקה יותר מתגובה כאן בבלוג… 🙂
כמעסיק ומראיין, אני דווקא מעדיף את אלה מסעיף 7. הם ממוקדים וחוסכים לי זמן. הם רוצים בדיוק מה שאני מחפש? מצוין – יש matching. הם רוצים משהו אחר? חסכו לי דקה של קריאה מיותרת.
יש עוד דברים שגורמים לי להסתכל בעין עקומה על קו"ח כבר לאחר כמה שניות:
אם ביקשתי קו"ח ב- WORD ושלחו ב- PDF ; אם ביקשתי שכן יציינו מה מחפשים ולא ישלחו רק קו"ח. יש עוד כאלה אבל הרעיון ברור.